...ORIGINE
Vin Rouge Cabernet Sauvignon Bordeaux
Le Château Cazeau jouit d’une magnifique chartreuse girondine dont les origines remontent au 16e siècle. Il est idéalement situé à Gornac au cœur de l’Entre-Deux-Mers, à seulement quelques kilomètres à l’est de Sauveterre de Guyenne.
Son vignoble de plus de 300 hectares bénéficie d’une situation exceptionnelle sur des coteaux argilo-calcaires...
Założona w Rennes w 2011 roku, nasza firma specjalizuje się w dystrybucji win ekologicznych, biodynamicznych i bezsiarkowych przeznaczonych dla profesjonalistów. W ścisłej współpracy z winiarzami zaangażowanymi w praktyki ekologiczne, oferujemy Państwu gamę autentycznych i smacznych win.
Na przestrzeni lat rozszerzyliśmy naszą działalność, aby obecnie oferować bardziej zróżnicowaną paletę usług.
... centrum wznosi się XVIII-wieczny klasztor, a jego kamienne mury pozwalają piwnicy oferować optymalne warunki do dojrzewania wina doskonałej jakości, w stałej temperaturze około 13°C. To wino symbolizuje szacunek dla terroiru i tradycyjnych metod winiarskich: drożdże są autochtoniczne, a fermentacje odbywają się bez dodatków, zgodnie z wymaganiami specyfikacji Rolnictwa Ekologicznego.
Szczepy: Merlot (70%), Cabernet Franc (25%), Cabernet Sauvignon (5%)
Producent: Rodzina Dupuy w Montagne (33570)
Formaty i opakowania: Butelka (75cl) - Karton 6 - 2021...
... poprzedniego rocznika.
Degustacja: Wino ma piękną purpurową czerwień. Pierwszy nos, bardzo obiecujący, jest bogaty i ekspresyjny. Odkrywa nuty czarnej porzeczki i wiśni, które łączą się z aromatami cedru i przypraw. Smak jest apetyczny i teksturowany, podkreślony dojrzałymi i kremowymi taninami. Długie i mięsiste wykończenie, wzbogacone nutami jasnego tytoniu i mentolu, dopełnia doskonałą harmonię tego wina.
... i 5% Cabernet Sauvignon). W 2012 roku, siedem lat po nabyciu przez Silvio Denz, Château Faugères staje się Grand Cru Classé w Saint-Emilion.
W dążeniu do doskonałości winnica zyskała winiarnię grawitacyjną zaprojektowaną przez architekta Mario Bottę. Wyjątkowe dzieło architektoniczne, które stanowi również narzędzie technologiczne zaprojektowane do precyzyjnej winifikacji. Prawdziwa świątynia wina, jej doskonałe infrastruktury, a w szczególności jej winiarnia grawitacyjna.
...Cabernet Sauvignon, białe Ugni i Vermentino.
Starożytna i bardzo cenna działka Syrah wznosi się nad posiadłością na północnym zachodzie: 0,65 akra zasadzona już w 1947 roku. Ta działka ma historyczne znaczenie zarówno w winnicy, jak i w Prowansji, ponieważ bardzo niewiele działek zostało zasadzonych tymi winoroślami przed 1950 rokiem.
Czy to genialny pomysł genialnego umysłu? Eksperyment pasjonata? To...
...Gleby:
Limono-Wapienne
Złoty medal od Gilberta i Gaillarda
Winifikacja:
Zbiór bezszypułkowy, długa maceracja w zbiornikach inox, a następnie dojrzewanie w dębowych beczkach.
Kolor błyszczący, czerwony granat
Intensywny i bogaty bukiet, aromaty grillowane, waniliowe i lukrecjowe, towarzyszące dojrzałym owocom, takim jak śliwka suszona.
W ustach taniny są jedwabiste i dobrze zintegrowane.
Skład winogron: 100% Cabernet Sauvignon
Gleby: Limono-Wapienne...
...MILLESIME : 2020
CEPAGE : Cabernet franc.
TERROIR : Limony gliniaste.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Winogrona zbierane w odpowiedniej dojrzałości. Maceracja przez 24 godziny w niskiej temperaturze, aby wydobyć kolor. Fermentacja w zbiornikach inox w niskiej temperaturze, aby zachować aromatyczny potencjał owoców i ich świeżość.
APPELLATION : AOP Cabernet d'Anjou.
NOTES DE DEGUSTATION : Apetyczna...
... z klimatu. Po odszypułkowaniu całego zbioru, winogrona trafiają do zbiornika, gdzie przez 4 do 5 tygodni delikatnie ekstraktowane są taniny dzięki ręcznemu mieszaniu wina. Starzenie trwa prawie dwa lata w zbiornikach ze stali nierdzewnej przed butelkowaniem.
Degustacja: Bardzo ciemna rubinowa barwa i intensywny bukiet, łączący owoce czerwone (wiśnia, porzeczka) z cedrem, zapowiadają całą moc i strukturę tego wina o atlantyckich akcentach. Dla miłośników win pełnych smaku i świeżych, z piękną długością.
Dostępne roczniki: 2013, 2014, 2015 i 2016...
...Bordeaux
Assemblage :
100% Cabernet Sauvignon
Potentiel de garde :
Około 7 lat
Vinifications :
Fermentacja w zbiornikach inox z regulacją temperatury w okolicach 25°. Czas maceracji (15 do 25 dni) będzie ustalany w zależności od rocznika i potencjału każdej działki. Wina dojrzewają i są starzone przez 12 miesięcy. Regularne zlewanie dostarczy niezbędnego tlenu do połączenia tanin drewna i wina.
...Wina z Kanonkop są znane w całej Afryce Południowej z powodu swojej jakości, czystości i finezji.
Cabernet sauvignon z posiadłości jest ciemny, z niezwykle złożonymi aromatami takimi jak wilgotny tytoń, przyprawy dębowe, sos z jeżyn, herbata chai i świeża ziemia. Podniebienie jest równie zróżnicowane - można dostrzec nuty słodkiej maliny i wiśni z palonymi ziarnami kawy. Tanniny są bezpośrednie i zrównoważone.
Idealnie pasuje do potraw w sosie lub do pięknego kawałka wołowiny.
...WINIFIKACJA
Cabernet Sauvignon to późny szczep winny zbierany pod koniec zbiorów w optymalnej dojrzałości. W winiarni winogrona są natychmiast tłoczone i odszypułkowane, a następnie fermentowane z długą tradycyjną maceracją (około 3 do 4 tygodni, w kontrolowanej temperaturze: między 25 a 28°C), aby wydobyć kolor i taniny, jednocześnie zachowując świeżość aromatów i przypraw.
Wina są następnie...
...Appellation Française
Cabernet-Sauvignon N
Utilizacja
Odmiana winogron do wina
Fenologia
Czas pączkowania: 13 dni po Chasselas.
Czas dojrzałości: 2. okres, 3 tygodnie do 3,5 tygodnia po Chasselas.
Potencjały technologiczne
Grona i jagody są małe. Cabernet-Sauvignon N pozwala uzyskać wina o bardzo interesującej strukturze taninowej oraz intensywnej barwie przy dobrej dojrzałości. Zazwyczaj nadają...
... palety aromatycznej skóry, tytoniu, mentolowej świeżości oraz nut humusu przypominających jesień.
Pojemność: 75cl
Typ: Wino czerwone
Szczepy: 76 % Cabernet-sauvignon, 20 % Merlot
AOC: Saint-Estèphe
Leżakowanie: Do picia już teraz i do przechowywania do 2037 roku
Temperatura serwowania: 16-18°C...
...Eleganckie i mocne czerwone wino.
Pochodzące z mieszanki z przewagą Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc i Petit Verdot, cuvée "Tradition" jest prestiżowym winem zamku.
Po klasycznej bordoskiej winifikacji z długą maceracją, wina są w całości dojrzewane w nowych dębowych beczkach przez 12 do 18 miesięcy.
Odkrywamy w nim nuty waniliowe, palone i przyprawowe, co pozwala mu uzyskać znaczący...
...Saumur BRUT lub 1/2 sec AOP Metoda Tradycyjna
VINIFIKACJA: Nasz Saumur Brut jest wytwarzany zgodnie z metodą tradycyjną. Wino to korzysta następnie z długiego dojrzewania na osadzie przez 24 miesiące w naszych podziemnych piwnicach: ten wybór jakościowy pozwala nam uzyskać dużą finezję bąbelków i aromatyczną elegancję. Ta oryginalna mieszanka Chenin Blanc, Cabernet Franc i Chardonnay oferuje...
...Clairet, okrągłe, eleganckie, owocowe, przyjemne w smaku.
Aby cieszyć się nim przez cały posiłek, od przystawek po dania główne.
Serwować dobrze schłodzone.
Produkt: Château du Garde AOC Bordeaux Clairet
Powierzchnia: 2 ha
Szczep: 80% Merlot, 20% Cabernet
Terroir: gleba gliniasto-wapienna
Wygląd: klarowne, błyszczące, kolor granatowy
Nos: owocowy i ekspresyjny
Usta: tłuste, owocowe i długie...
...{"PACKAGING":"750 ml","rouge boisé et charpenté":"długi w ustach","Conseils":"Pasuje do wszystkich posiłków, szczególnie do czerwonych mięs i serów, serwować w temperaturze między 16 a 18 °C.","Cépages":"80% MERLOT, 20% CABERNET SAUVIGNON","REGION de PRODUCTION":"Bordeaux","grand vin de bordeaux":"kartony po 6","Sol":"gleba argilo-wapienna","NOTES":"Nos otwiera się na nuty czerwonych owoców, atak...
...Wino to alkohol, który należy degustować w odpowiednich kieliszkach, nie w zwykłej szklance do wody, ale w kieliszku do winaCabernet.
Podczas szczególnej okazji (wesele, targi, urodziny) zaproponuj swoim klientom wyśmienite wino w spersonalizowanym kieliszku z Twoim logo.
Szczególnie delikatny i elegancki, ten spersonalizowany kieliszek ma pojemność 37 cl, idealną do docenienia każdego smaku...
...Cuvée jednocześnie bardzo eleganckie i apetyczne.
80% Merlot.
20% Cabernet Sauvignon.
Bardzo piękny purpurowy kolor.
Złożony bukiet, ujawniający nuty konfitur z owoców czerwonych, przypraw, kokosa i wanilii.
Drewno jest zintegrowane i zachęcające.
W ustach ten rocznik ujawnia się na delikatnych taninach, długiej i subtelnej strukturze, pozostawiając trwałe, złożone owocowe nuty wiśni, wanilii i kakao.
Zdjęcie nie jest umowne - Mogą obowiązywać opłaty za pakowanie - prosimy o kontakt.
Dopasowanie potraw do wina: - Aperitif - Magret z kaczki - Mięso w...
... ISVV (Bordeaux) potwierdza, że proces Bucher Inertys znacząco redukuje rozpuszczony tlen w winach i zmienia ich charakter organoleptyczny.
Według Philippe'a Darrieta, profesora, dyrektora jednostki badawczej OEnologie ISVV Bordeaux: „Wina z czerwonego wytłoku (Merlot i Cabernet Sauvignon) produkowane w 2014 i 2013 roku (Merlot) poprzez prasowanie w gazie obojętnym wyrażają bardziej subtelne aromaty...
... wnosi swoją wiedzę, zapewniając ciągłość i innowacyjność.
Nasze Wina
Odkryj naszą gamę win białych, czerwonych i różowych, wszystkie pochodzące z rolnictwa ekologicznego. Każde wino zachwyci Twoje podniebienie, niezależnie od tego, czy preferujesz lekkie, czy złożone smaki.
Odwiedź Nas
Przyjdź i odkryj nasz dom, nasze winnice i piwnice. Weź udział w wycieczkach i degustacjach, aby zanurzyć się w naszym świecie.
Zaangażowanie w Jakość i Środowisko
Produkujemy wina wysokiej jakości, jednocześnie szanując środowisko, inwestując w zrównoważone i innowacyjne praktyki dla wzorowego rolnictwa.
... w pierwszych latach, ale również można je przechowywać przez dłuższy czas. Wina czerwone produkowane są na 25 hektarach, głównie z Merlotu, ale także z Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon. Powierzchnie Sauvignon Blanc i wkrótce Semillon są dedykowane produkcji naszego wina białego.
Nie wahaj się z nami skontaktować, aby uzyskać więcej informacji!
... terroir umożliwia stworzenie wina złożonego, oryginalnego i o doskonałej równowadze między strukturą a owocowością, dzięki rzadkiemu połączeniu szlachetnych szczepów, takich jak Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Grenache. Właściciele winnicy zawsze stosowali łagodne techniki, dopuszczając stosowanie środków ochrony roślin i nawozów tylko w razie konieczności.
Daj się zaskoczyć jakością tego...
... Bordeaux: Merlot (40%), Cabernet Franc (35%), Cabernet Sauvignon (25%).
Wina z Château Brande-Bergère były wielokrotnie nagradzane (złoty medal w Paryżu, World Wine Award przyznawane przez Decanter, oceny od najlepszych krytyków win oraz uznanie przez najlepsze restauracje, takie jak Arpège w Paryżu, trzy gwiazdki Michelin).
Słynna brytyjska krytyczka, Jancis ROBINSON, oceniła Château Brande-Bergère...
... win białych, czerwonych i różowych w AOC GAILLAC oraz Côtes du Tarn. Używane szczepy czerwone to Fer-Servadou, Braucol, Duras, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Gamay. Używane szczepy białe to Loin de l’Oeil, Mauzac i Sauvignon.
... piaszczysto-żwirowych dla Château Grand Bertin de St Clair. Szczepy win czerwonych to Cabernet Sauvignon i Merlot. Produkowane wino białe to wino białe wytrawne z odmiany Sauvignon, winorośle rosnące na glebie gliniasto-wapiennej mają średnio 10 lat.
Wina produkowane przez rodzinny majątek są winami o wysokiej jakości, regularnie nagradzanymi w przewodnikach i konkursach. COMPAGNET VINS dystrybuuje swoje wina do dystrybutorów, importerów, sklepów winiarskich, hurtowników we Francji i za granicą.