Francja, Bordeaux
...które nadają winom ich typowość. Gleba składa się z Graves garonnaises. Starzenie win odbywa się przez 12 miesięcy w beczkach, z czego 25% to beczki nowe. Jego klarowna, błyszcząca rubinowa barwa zapowiada bardzo przyjemną degustację. Nos jest złożony, a aromaty czarnej wiśni, kwiatów i śliwek mieszają się z nutami tostowymi i prażonymi orzechami. To wino oferuje ładną elastyczność w ustach z...
Francja, Saint-Bris-Le-Vineux
... "Clos Jus". Winifikacja i dojrzewanie Zbiory winogron w idealnej dojrzałości. Selekcja najlepszych gron dzięki analizie fotometrycznej przy odbiorze winogron. Fermentacja w ciągu 15 dni. Tłoczenie pneumatyczne w celu zachowania jakości soków. Fermentacja malo-laktyczna w beczkach. Dojrzewanie w beczkach (nowe beczki i beczki 5-letnie) przez 12 miesięcy. Butelkowanie w optymalnym momencie i odpoczynek wina przed wprowadzeniem na rynek. NOTATKI Z DEGUSTACJI To wino o czerwonej barwie wiśni ujawnia złożony bukiet. Temperatura serwowania: 16 - 18°C...
Francja, Saint-Vérand
...", który dotyka Pouilly-Fuissé. Winiarstwo: Gleba: Czerwona gleba bardzo wapienna i płytka. Gęstość sadzenia: 8 500 krzewów/hektar. Cięcie: Guyot. Wiek: 50 lat. Zbiory: Ręczne. Plony: Od 30 do 40 hektolitrów na hektar w zależności od roku. Małe winogrona z bardzo małymi gronami, bardzo skoncentrowane w cukrze. Winifikacja: Bardzo długa winifikacja, na zimno na osadzie drożdżowym. (między 15 °C a 20 °C) Dojrzewanie: 100% dojrzewania w Demi-Muids przez 11 do 12 miesięcy (beczki dębowe o pojemności 500 litrów) z 1 do 3 win.
Francja, Monteux
...Referencja: 006409 CECHY TECHNICZNE - Zbiornik ze stali nierdzewnej 304 z systemem pneumatycznym - Model: SPABP 1000 - Rzeczywista pojemność: 958 litrów - Zbiornik z dnem wypukłym - Ciśnienie atmosferyczne - Wykończenie zewnętrzne z korkiem - Wykończenie wewnętrzne z polerowanej stali nierdzewnej - 1 odpływ z zaworem kulowym ze stali nierdzewnej wyjście 40 MACON - 1 pobór z zaworem kulowym ze...
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Pomerol Assemblage : 90% Merlot - 10% Cabernet Franc Potencjał starzenia : Około 25 lat Winifikacja : Zbiory ręczne, fermentacja w termoregulowanych zbiornikach betonowych. Wina dojrzewają w dębowych beczkach francuskich, z czego 50% to beczki nowe, a 50% to beczki po winie przez 20-22 miesiące.
Francja, Bordeaux
... beczkach, 75% w beczkach po winie) Degustacja: Elegancki i złożony bukiet, z różnorodnymi aromatami fiołka, jeżyny, maliny i małych, błyszczących owoców czarnych, połączonymi z delikatnymi nutami lilii, czarnej wiśni i słodkich przypraw. W ustach wino wyróżnia się świeżością, mineralnością i apetycznością. Dobrze kontrolowane taniny wprowadzają lekką słodycz w ustach, dodając całości przyjemne i zrównoważone odczucie.
Francja, St Pierre D'oléron
...Legenda głosi, że winiarz przypadkowo wlał moszcz winogronowy do beczki zawierającej brandy koniakową. Dopiero wiele lat później odkrył to klarowne i smaczne wino. Pineau des Charentes narodził się. Soleil d’Oléron Excellence to jedna z najstarszych marek Pineau des Charentes na wybrzeżu Atlantyku. To najstarsza marka w naszej piwnicy, została stworzona w 1946 roku.
Francja, Blanquefort Cedex
...W 1321 roku, za panowania papieża Jana XXII, cztery beczki zostały przetransportowane z papieskiej piwnicy w Awinionie, aby zostały napełnione winem w Châteauneuf. W 1909 roku Pierre Tramier kupił tę posiadłość, a Beaucastel przeszedł następnie w ręce jego zięcia, Pierre'a Perrina, naukowca, który znacznie zwiększył areał winnic. Jego wysiłki kontynuował Jacques Perrin aż do 1978 roku... Dziś pochodnię niesie Jean Pierre i François, synowie Jacques'a. Ale Marc, Pierre, Thomas i Matthieu, którzy reprezentują piątą generację, są gotowi kontynuować tę wspaniałą historię rodzinną.
Francja, Banyuls Dels Aspres
... utrzymaniu niskich plonów. Obecnie, w drugim roku konwersji na Bio, nasza produkcja będzie certyfikowana na rocznik 2023. Nasze wina są winifikowane, dojrzewają i butelkowane na terenie posiadłości w naszej piwnicy wyposażonej w zbiorniki ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury oraz w piwnicy na beczki. Château Montana, oprócz swojej działalności winiarskiej, którą możecie odkrywać podczas wizyt i degustacji, oferuje wynajem swojej sali i gite, mogących pomieścić wszelkiego rodzaju wydarzenia.
Francja, Lignan-De-Bordeaux
Tonnellerie Tedem specjalizuje się w dezynfekcji i regeneracji beczek. Opracowaliśmy unikalny na świecie patent, który pozwala na optymalną regenerację beczek. Proces oparty na ozonie, BEZ SZLIFOWANIA. Zachowujemy grubość beczek. Oferujemy dwie linie: -Minerał: Regeneracja bez podgrzewania, zapewniająca lekkie drewniane nuty oraz głęboką dezynfekcję (resztkowy siarkowy jest usuwany w głębi dla napojów spirytusowych) -Tedem: Regeneracja z podgrzewaniem, aby uzyskać aromatyczny profil zbliżony do nowych beczek. Posiadamy dużą ilość beczek na stanie. Nie wahaj się z nami skontaktować.
Francja, Beaune
... współpraca między bednarzem, enologiem a winiarzem zapewnia spersonalizowaną obsługę i optymalizację potrzeb każdej winnicy. Produkty o pojemności od 28 do 820 L są wytwarzane z indywidualnie dopasowanym wypaleniem, dla każdego kraju, każdego regionu: każde wino ma swoją beczkę.
Francja, Grezels
Domaine La Berangeraie dysponuje winnicą o powierzchni 30 hektarów, położoną na wysokości 174 metrów nad poziomem morza. Berangeraie produkuje i oferuje trzy różne linie: Cahors tradycyjny (bez beczki), Cahors dojrzewający (z beczką) oraz wino z regionu Lot w kolorze różowym i czerwonym.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play