Hiszpania, Murcia
Wierzymy w jakość produktów wytwarzanych w Hiszpanii, dlatego chcemy dzielić się nimi z resztą świata. Asturyjczycy są dumni ze swojego sera koziego, Walencjczycy z paelli, Riojczycy z wina, ale cała Hiszpania cieszy się, gdy nasze produkty i przepisy przekraczają nasze granice. Jako Hiszpanie jesteśmy dumni z naszej gastronomii i różnorodności produktów wytwarzanych w naszej ziemi. Gourmet Corp...
Francja, Boulogne Sur Mer
...Producenci małży bouchot w Camiers, oferujemy bezpośrednią sprzedaż małży wysokiej jakości, gotowych do gotowania. Hodowane w sposób naturalny, na palach bouchot, umieszczonych w morzu, nasze małże są zbierane, czyszczone i pakowane przez nas. Tutaj nie ma transportu ani pośredników, produkty są dostarczane bezpośrednio od producenta do konsumenta. Mięsiste małże bouchot z Wybrzeża Opalowego są tak samo smaczne, jak i zdrowe. Doskonałe źródło białka, bardzo bogate w żelazo i jod, mają z tego powodu szczególny smak, doceniany przez wielu.
Francja, Riec Sur Belon
...Oferujemy: Muszle z liny (pochodzenie Irlandia i Hiszpania): hodowane w zawieszeniu na otwartym morzu. Rozpoznawalne po czarnych muszlach z niebiesko-żółtymi refleksami. Muszle bouchot (pochodzenie Francja): hodowane w tradycyjny sposób, na palach zwanych „Bouchots”. Ta muszla o ciemno-czarnych muszlach i intensywnie żółtym mięsie jest ceniona przez smakoszy za swoje delikatne i kremowe mięso...
...Małż zielonowargowy (Perna canaliculus) występuje naturalnie wyłącznie na wybrzeżach Nowej Zelandii. Małżehodowane na farmach wzdłuż nowozelandzkich wybrzeży i zbierane tylko raz w roku. Następnie muszle są łamane, a mięso małża jest wydobywane. Jest ono odwirowywane, rozdrabniane i liofilizowane. Przy tym procesie ciecz jest delikatnie usuwana bez użycia ciepła. Następnie masa jest mielona...