Polska, Brzozów
...Hummus to pasta, którą w krajach pochodzenia przygotowuje się na bazie najczęściej przetartej ciecierzycy lub innych roślin strączkowych, często bobu. Podobno wywodzi się z Egiptu, teraz najpopularniejsza jest na Bliskim Wschodzie i w Północnej Afryce. Jest wiele różnych sposobów na przygotowanie hummusu jak i wiele różnych dodatków do tej pysznej i zdrowej pasty.Hummus z dynią i imbirem...
Francja, Cournon D'auvergne
...Ciecierzyca gotowana* (58%), woda z gotowania, olej sezamowy*, olej słonecznikowy*, sok z cytryny*, czosnek*, sól, przyprawy*. * Składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego - Alergen Zalecenia dotyczące użycia Idealny do smarowania na kromkach chleba pełnoziarnistego. Możesz również wzbogacić swoje kanapki o inne składniki, takie jak nasiona chia lub chrupiące warzywa. Umieść słoik w lodówce...
Niemcy, Bad Bentheim
...Czym są ciecierzyce? Ciecierzyca, znana również jako fasola garbanzowa, jest szczególnie popularna w rejonie Morza Śródziemnego, gdzie jest wykorzystywana w różnych potrawach. To roślina strączkowa, która jest uprawiana od ponad 8000 lat w Anatolii. Istnieje wiele anatolijskich potraw, które można przygotować z mąki ciecierzycy, takich jak hummus, falafel, chipsy i frytki. Obecnie w Turcji nadal...
...Puree z ciecierzycy z pastą sezamową i świeżym czosnkiem. Wygląd jednorodny, jasnobeżowy kolor. Smak/Aromat charakterystyczny dla mielonego sezamu, ciecierzycy i świeżego czosnku, przyjemnie zaokrąglony. Konsystencja stała, kremowa.
... kluczowy składnik do przygotowania hummusu (pasty z ciecierzycy), a także pyszny dodatek do dań mięsnych, rybnych i sałatek. Tahinę można stosować nie tylko jako dip, ale także jako smaczną pastę do chleba, dressing i sos. Dzięki swojemu unikalnemu smakowi i licznym możliwościom zastosowania wzbogaca Twoje kulinarne kreacje.
ufs.country_names.RU, Saratov
...Ciecierzyca to produkt spożywczy, jedna z najstarszych roślin strączkowych na Bliskim Wschodzie, zaczęła być uprawiana ponad 7 tysięcy lat temu. Powszechna w krajach Azji Zachodniej i Środkowej, Afryce Północnej oraz Ameryce Północnej. Przygotowuje się z niej przekąski takie jak hummus i falafel. Smażone ziarna nazywane są Lelebee. Ciecierzyca jest szeroko stosowana w kuchni wegańskiej...
Turcja, Istanbul
...Klasyczny hummus to kremowy, pyszny dip zrobiony z ciecierzycy, tahini, czosnku i cytryny. Idealny jako przekąska lub dodatek.
... gotowanych z octem, cukrem i przyprawami. Hummus to popularny sos w regionie Bliskiego Wschodu, składający się w szczególności z puree z ciecierzycy i tahini (puree sezamowe). Hummus najlepiej podawać z chlebem pita. Salsa to sos powszechnie stosowany w kuchni meksykańskiej, zazwyczaj przygotowywany z pomidorów i papryki. Czerwony sos to znany rodzaj salsy, powszechnie używany w Meksyku i południowo...
Włochy, Forlì
... pozbawione glutenu, co czyni je idealnymi dla osób z celiakią oraz dla tych, którzy rozwinęli nietolerancję na ten składnik. Nasiona sezamu wzbogacają także hummus z ciecierzycy, nadając mu charakterystyczny, wyjątkowy smak. Ten rodzaj żywności jest również często stosowany w celu utrzymania dobrego zdrowia organizmu.
...Gotowane greckie ciecierzyce w proszku to doskonała alternatywa do szybkiego przygotowania posiłku. Możemy je mieć w naszej spiżarni i używać w każdej chwili. Hummus z ciecierzycy mieszamy 50g proszku z 200 ml gorącej wody oraz składnikami według własnego wyboru i otrzymujemy najdelikatniejsze puree.
Bułgaria, Gorna Rosica
...Nasza firma Humus Bulgarie Ltd, założona w 2009 roku, działa głównie w sektorze produkcji żywności. Produkujemy szeroką gamę sałatek z hummusu/puree z ciecierzycy z tahini w różnych opakowaniach. Nasze surowce są starannie selekcjonowane i kontrolowane. Mimo naszej młodości, jesteśmy już obecni na rynkach Hiszpanii, w dużych sieciach w Polsce i Rumunii, a także w Rosji, pod różnymi lokalnymi markami. Zaopatrujemy naszych klientów, gwarantując dotrzymywanie terminów dostaw, wysoką jakość oraz ciągłość zaopatrzenia.