Gospodarstwo rolne CASERE jest doskonale zintegrowane w obszarze D.O.C. Lison - Pramaggiore, położonym w gminie San Stino di Livenza (Wenecja). Szczególna konfiguracja terenu pozwoliła na uzyskanie produktu wysokiej jakości zarówno w winach białych, jak i czerwonych, co zaowocowało aż ośmioma jakością reprezentowanymi w Konsorcjum Dobrowolnym Win doc Lison - Pramaggiore. Dzięki długiemu doświadcze...
Jesteśmy LA COMPAGNIE DE BURGONDIE, spółdzielnią, która łączy 800 rodzin winiarzy oraz specjalistów z renomowanego regionu Burgundii.
Nasze różne rodzaje win pochodzą z winnic i piwnic 7 uznawanych domów od północy do południa tego wspaniałego regionu winiarskiego:
• Bailly Lapierre, znany z Crémants de Bourgogne i win spokojnych z Auxerrois
• Les Vignerons de Buxy, znany z win z Côte Chalonnais...
... miesiące na osadzie.
Dégustation : Jego bladoróżowa barwa z niebieskawymi odcieniami przypomina płatek róży. Aromaty są zaskakująco intensywne w porównaniu do lekkości jego koloru. Przywołują na myśl małe owoce leśne i świeżo skoszoną trawę. Usta są okrągłe, orzeźwiające.
Rosé Fraticello to wino do picia, aperitif, które doskonale komponuje się z tapas, sałatkami i wędlinami.
Odważ się na połączenie z polędwicą wieprzową z szałwią, duszonym cielęciną z oliwkami, grillowanymi kotletami jagnięcymi lub pieczonym kurczakiem.
...Czerwone wino organiczne
Odmiany winogron
Syrah 60% - Cabernet Sauvignon 40%.
Starzone przez 24 miesiące w nowych dębowych beczkach, dojrzewające w butelce przez 1 rok.
Degustacja
Bardzo intensywny kolor rubinowo-czerwony, potężny, złożony i delikatny bukiet. Intensywne i strukturalne w smaku:
- Tekstura: piękna materia z jedwabistymi taninami
- Aromaty: dojrzałe czarne owoce
- Aromaty...
...
To wino o błyszczącym czerwonym kolorze wyraża apetyczne i intensywne aromaty, z nutami owoców czerwonych (truskawka, malina, czereśnia), wspieranymi akcentami lukrecji, skóry, suszonej śliwki oraz przypraw. W ustach jest eleganckie i mocne, aksamitne i hojne, z mocą i złożonością.
Alkohol: 14% obj.
Szczepy: Merlot (75%), Cabernet Franc (20%), Cabernet Sauvignon (5%)
Producent: Marka AG Vins
Formaty i opakowania: Butelka (75cl) - Karton 6 - 2022...
... przyjemności, regularnie nagradzane w przewodniku Hachette.
Szczepy: 66% Merlot, 33% Cabernet Sauvignon i 4% Cabernet Franc
Winiarstwo: Ręczne zbiory w skrzynkach
Dojrzewanie: 5 miesięcy w zbiornikach betonowych, a następnie całość w beczkach przez 12 miesięcy (50% z 1 wina, 50% z 2 win)
Degustacja: Piękny rubinowy kolor. W nosie intensywne aromaty czerwonych owoców i wanilii. W ustach atak jest łagodny, okrągły. Wino jest harmonijne, zrównoważone, z bardzo przyjemnym finiszem na owocach.
...ALLEGRINI Amarone della Valpolicella classico DOC 1 but. cl 75 to mocne i intensywne czerwone wino, starzone przez co najmniej 2 lata w dębowych beczkach. Jego aromaty dojrzałych owoców i przypraw sprawiają, że idealnie pasuje do czerwonych mięs i dojrzewających serów. Ciesz się tą wyjątkową butelką samodzielnie lub w towarzystwie.
...Czerwone wino Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc.
Głęboki, rubinowy kolor z odcieniami granatu, co wskazuje na pewien rozwój. Intensywne w nosie, wciąż dość młode, mimo wieku.
Pokazuje wiele dojrzałych ciemnych czerwonych i czarnych owoców, ładnie splecionych z aromatami dojrzewania w wysokiej jakości dębowych beczkach.
Czarna wiśnia, kwaśna wiśnia, wanilia, nutka pikantnego czarnego...
...Kolor: atrakcyjne, głębokie wino wiśniowe.
- Aromaty: intensywne, złożone aromaty, typowe dla Cabernet Sauvignon. Pikantne nuty, głównie czarnego pieprzu i toffi, pięknie komponują się na tle owocowym.
- Smak: złożony i strukturalny w ustach. Ma świeże owoce i pikantne nuty; okrągłe, zrównoważone i świeże.
...białymi mięsami, rybami, talerzem świeżych serów. Podawać w temperaturze 10-12°C.","VINIFIKACJA":"Winogrona zbierane są w optymalnej dojrzałości. Po przyjęciu do winiarni następuje bezpośrednie tłoczenie, a następnie klarowanie, po którym moszcz fermentuje w niskiej temperaturze (16-18°C). Wino dojrzewa na osadzie przez kilka miesięcy; delikatne użycie drewna finalizuje proces dojrzewania przed butelkowaniem."}...
... hoteli luksusowych, które cenią produkty wyjątkowe...
Idealne do organizacji przyjęć lub degustacji w prestiżowym stylu VIP.
Inne szczegóły dotyczące tego wyjątkowego produktu i inne przydatne informacje.
To wino Prestige PRAGEN z pewnością zachwyci Cię swoimi wyjątkowo owocowymi aromatami, które otwierają umysł na intensywne smaki i potwierdzają Twoją szlachetność w pasji dzielenia się smakami.
SKU:VPPSALG2B01
Pojemność:75cl...
... najlepiej w temperaturze 6ºC – 8ºC.
Rodzaj winogron: Chardonnay i Garnacha
Notatka degustacyjna: Atrakcyjny niebieski kolor, czysty i błyszczący. Intensywne aromaty owoców śródziemnomorskich. Uczucie owoców, obfite i delikatne bąbelki, świeże i musujące.
Produkcja: Maceracja przez 4 godziny, aby w pełni uchwycić aromaty. Nacisk światła. Fermentacja w temperaturze 12ºC w zbiornikach ze stali...
...Cena: 16,99 € (z VAT w obowiązującej stawce)
Nazwa: Wino Verde DOC
Rocznik: 2017
Zawartość alkoholu: 13 % obj.
Opis: Posiada jasną słomkową barwę, z aromatem cytrusów i delikatnymi nutami przypraw… które przenoszą nas w odległe krainy… wanilia i cynamon… To złożone wino, o dobrej strukturze w ustach, trwałe i bardzo przyjemne w degustacji.
Harmonizacje: Doskonałe do potraw z białego mięsa, takich jak kurczak i kaczka, pieczone ryby oraz intensywne sery. Należy podawać w temperaturze od 10 do 12°C.
...Jest wytwarzany przy użyciu tradycyjnych, ręcznych metod. Bazą jest wysokiej jakości białe wino, a jego aromaty pochodzą z ponad 20 naturalnych ekstraktów, w tym z ziół, korzeni, kwiatów, przypraw i owoców. Wśród nich wyróżnia się obecność Artemisia Absinthium -ajenjo-. Użyty moszcz winny nadaje mu pełne i owocowe przejście.
Podniebienie jest intensywne, zrównoważone i bardzo długie, z potężnym...
...
Odszypułkowane, zarówno fermentacje alkoholowe, jak i malolaktyczne odbywają się w zbiornikach ze stali nierdzewnej o pojemności 1.000 l. Wino jest następnie starzone w używanych beczkach z francuskiego dębu przez zaledwie 9 miesięcy, aby zachować delikatne nuty i wyjątkowy charakter.
NOTATKI DEGUSTACYJNE
Intensywne i żywe czerwone owoce - maliny, czerwona porzeczka połączone z jasną, orzeźwiającą...
...Cépage : 100% Muscat d'Alexandrie
Elaboration : Macération pelliculaire przez 10 miesięcy w słoju, następnie prasowanie i dojrzewanie przez 2 miesiące w tym samym słoju, przede wszystkim dla naturalnej klarowności.
Komentarze degustacyjne : Intensywne nuty kandyzowanych cytrusów i liczi zachwycają podniebienie, a żywotność tego wytrawnego wina zaskoczy Cię. Temperatura degustacji : 12°C.
... charakteryzowało się niskimi opadami, co umożliwiło pełne i jednorodne dojrzewanie. Winogrona miały nienaganny stan sanitarno-epidemiologiczny, co pozwoliło na produkcję win o dużych możliwościach.
VARIETALS: Tempranillo 60% i Grenache 40%
KOLOR: Intensywny czerwony wiśniowy, o wysokiej intensywności.
NOS: Aromaty dojrzałych, czerwonych owoców, czyste i intensywne.
PODBÓR: Smakowity smak i zrównoważony aromat. Świeży i owocowy z jedwabistym finiszem.
SKU: 001-05...
...{"GRADO ALCOHOL":"13%","NOTA DE CATA":"Kolor jasnożółty z zielonkawymi refleksami. W nosie wyraźne i intensywne nuty melona i cytrusów na subtelnym tle siana. Ta kombinacja nadaje owocowy i świeży profil, przypominający letnie owoce sezonowe. W ustach wino jest zrównoważone, łącząc słodki i pełny początek z orzeźwiającą kwasowością, która nadaje mu długość.","VIÑEDO":"To wino zostało...
...Intensywne i złożone Cahors
To wino o głębokiej barwie jest ekspresyjne i harmonijne; jego złożony bukiet przywołuje aromaty czarnej porzeczki, przypraw i prażonych owoców. Mięsiste i mocne w ustach, jego aksamitna jakość jest dowodem na doskonałe opanowanie technik starzenia w dębie. Aromaty czarnych owoców, lukrecji i czekolady dopełniają pełne wyrażenie wina.
Podawaj dekantowane (lub otwarte kilka godzin wcześniej) przed degustacją w temperaturze 15-16°.
Sugerowane połączenia: dziczyzna, foie gras, trufle, grzyby leśne, tournedos, jagnięcina karmiona mlekiem.
...Wino uzyskane z winifikacji winogron Negroamaro (90%) i Malvasia Nera (10%). Obszar produkcji: Salento, między prowincjami Brindisi i Lecce. Charakteryzuje się świeżością, miękkością i wszechstronnością.
W zapachu wyczuwalne są intensywne nuty świeżych owoców, takich jak truskawka, czereśnia, granat, śliwka oraz kwiatowe nuty dzikiej róży.
Dzięki swojej wszechstronności idealnie nadaje się na aperitify, do potraw na bazie owoców morza, ryb oraz smażonych ryb.
...To wino mono-szczepowe pochodzące z naszych najstarszych winnic wyróżnia się drobnymi i lekkimi bąbelkami. W nosie to eksplozja zapachów: aromaty żywicy sosnowej i miodu. Wielkie winointensywne i smakowite, o aromatach owoców passji i karmelu. Ten szampan zaskoczy Cię swoim charakterem i elegancją.
Idealne na aperitif, do ryb, ale także do talerzy serów.
100% chardonnay
BLANC DE BLANCS 100% CHARDONNAY 1ER CRU
Złoty Medal Gilbert i Gaillard 2014...
...Wykonany w 100% z winogron odmiany Verdejo. Tradycyjny proces i kontrola fermentacji w beczkach bordoskich. Wino o pięknym słomkowym kolorze z zielonkawymi tonami. Wyróżniają się czyste i intensywne aromaty odmianowe kopru i jabłka, z konotacjami aromatów trzeciorzędowych (z nowego drewna) wanilii i orzechów niesmażonych.
Wysyłka na Półwysep. Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 60€.
...Wino: Jakie piękne zauroczenie to wino Rien ne m'effraie, głęboka i soczysta mieszanka Syrah i Grenache z Pic Saint Loup! Z tego flakonu emanuje doskonała równowaga pełna świeżości, z aromatami przypraw (pieprz, garrigue, gałka muszkatołowa, cynamon) obok intensywnych nut czarnych owoców (jeżyna, wiśnia, śliwka). Sylvie Guiraudon oferuje nam tutaj wspaniałe, ciepłe i intensywnewino, udowadniając...
...Staramy się stworzyć wspaniałe wino musujące, bardzo intensywne, które zaskakuje zarówno znawców, jak i amatorów. Posiada bogaty bukiet aromatów orzechów, toffi oraz intensywnych litchi, jest przyjemne i szerokie na podniebieniu. Z bardzo dobrze zintegrowanym bąbelkiem, co sprawia, że jest przyjemne o każdej porze dnia, z delikatnym i okrągłym smakiem, który zachęca do kolejnego łyka.
Odmiany: 100% Chardonnay
Zawartość alkoholu: 11,70% obj.
Cukry: <5 g/L.
Starzenie, w zależności od partii, od 9 do 25 miesięcy...
...Wino z winogron zbieranych w nadmiarze dojrzałości.
Słodkie i intensywne, z nutami konfitowanych brzoskwiń i moreli, z finałem na słodycz.
Szczepy: 100% Pinot Gris
Opady: 550 mm/rok
Wiek: 50 lat
Starzenie: 8 do 9 miesięcy w starych beczkach
Alkohol: 13%
Cukier: 69 g/L
Kwasowość całkowita: 3,16 g/L
Temperatura serwowania: 8°C
Potencjał starzenia: powyżej 10 lat...
...O głębokim kolorze granatowym, intensywnewino zarówno pod względem koloru, jak i struktury w ustach.
Domaine: DOMAINE DE CAUSE
Appellation: AOC CAHORS
Région: SUD-OUEST
Couleur: Czerwone
Cépages: 100 % Malbec
Mode de culture: Konwersja na bio
Contenance: 75cl
Poids: 1 kg
Caractère: potężny
Millésime: 2017...
...Głęboki rubinowy czerwony win, z wyraźnym ziołowym i pikantnym aromatem. Jego mocne i dojrzałe ciało ujawnia się przy pierwszym łyku, wygładzone odpowiednią kwasowością i delikatnymi taninami. Wino oferuje aksamitny i dobrze zbalansowany smak, na podniebieniu jest intensywne, ale złożone. Uwalnia długi aromat i posmak tytoniu, dobrze wymieszany z drewnianymi nutami.
...Winiarnia: Parol Vini, Włochy
Cuvée winogron weneckich 13% Alk.
Aromat: Intensywny, długotrwały z owocowymi nutami. Świeży, lekko aksamitny. Intensywne i dość długotrwałe wrażenie smakowe.
Pochodzenie: Wzgórza między rzekami Etsch i Piave. Włochy.
Winorośle sadzone dla niskiej wydajności, aby uzyskać winogrona wysokiej jakości.
Barone Nero to wino o mocnym czerwonym kolorze. Aromat: Intensywny, długotrwały z kwiatowymi i owocowymi nutami. Z odrobiną leśnych owoców. Harmonijny bukiet.
Smak: Świeży, lekko aksamitny. Intensywne i dość długotrwałe wrażenie smakowe.