Niemcy, Bad Bentheim
... nie może być rozkładana przez nasze własne organizmy, jesteśmy zależni od grupy bakterii w jelicie grubym, które mają niezbędny enzym do jej rozkładu. Spożywanie inuliny stymuluje wzrost tej grupy bakterii jelitowych. I to właśnie jest dziwne. Inulina sprawia, że bakterie jelitowe rosną, ale jednocześnie zwiększa twoją odporność na inne grupy bakterii. Dzieje się tak, ponieważ podczas wzrostu bakterii jelitowych powstaje szereg kwasów organicznych, które utrudniają przetrwanie 'złym' bakteriom i zarazkom. Ponieważ inulina w ten sposób stymuluje tzw. bifidoflorę, o…...
Holandia, Amsterdam
...Niskie poziomy glikemiczne inuliny sprawiają, że jest doskonałym substytutem cukru dla diabetyków lub osób z wysokim poziomem cukru we krwi. Jako probiotyk, inulina z agawy poprawia zdrowie układu pokarmowego, wspierając wzrost zdrowych bakterii. Dodatkowo, inulina z agawy jest bardzo rozpuszczalna, bardziej niż cukier, i można ją łatwo dodać do potraw i napojów w celu osłodzenia. POCHODZENIE: Meksyk OPAKOWANIE HURTOWE: OPAKOWANIE HURTOWE...
Francja, Saint-Jean-Pla-De-Corts
...Tisane Bio Owoce Leśne Prowansji d'Araquelle. Przygotowanie aromatyzowane do zaparzania. Składniki: Jabłko Bio 52%, Liść borówki bio, Granulki błonnika rozpuszczalnego Bio 8% (inulina z agawy bio, mąka cykorii bio, aromat naturalny, borówka bio, czarna porzeczka bio) Burak Bio 5%, Malina Bio 3%, Borówka Bio 2%. Zalecenia dotyczące użycia: Pozwól, aby torebka z ziołami zaparzała się przez 4 do 5...
Niemcy, Hamburg
... (inulina), drzewa klonowego (cukier, płatki) i inne. Dzięki globalnej obecności i międzypokoleniowym relacjom z dostawcami, Tuchel & Sohn może oferować zrównoważone towary najwyższej jakości bezpośrednio z ich źródeł. Z przyjemnością jesteśmy Państwa niezawodnym i osobistym partnerem w kwestii wszystkiego, co słodkie!