Holandia, Capelle Aan Den Ijssel
... produktach spożywczych, napojach i przemysłowych. Oto kilka kluczowych informacji na temat kwasu cytrynowego jednowodnego: Zawartość wody: Kwas cytrynowy jednowodny zawiera jedną cząsteczkę wody (H2O) na cząsteczkę kwasu cytrynowego (C6H8O7). Obecność wody w tej formie nie wpływa znacząco na jego właściwości chemiczne, ale nieznacznie zmienia jego cechy fizyczne. Przemysł spożywczy i napojowy: Kwas...
Turcja, Adana
...USP24/BP98/E330 Proszek kwasu cytrynowego, Kwas cytrynowy bezwodny, Kwas cytrynowy jednowodny Kwas cytrynowy jest głównie stosowany jako środek aromatyzujący, konserwant i środek przeciwdziałający starzeniu w przemyśle spożywczym i napojowym. Kwas cytrynowy może być również używany jako przeciwutleniacz, plastyfikator, detergent w przemyśle chemicznym, kosmetycznym i detergentowym. Jako dodatek...
Turcja, Ankara
...Kwas cytrynowy, z grupy kwasów karboksylowych, bezbarwny, krystaliczny związek organiczny. Jego wzór to C6H8O7. Substancja ta jest powszechnie znana jako sól cytrynowa, którą można znaleźć prawie w każdym domu. Kwas cytrynowy, naturalnie występujący w strukturze roślin, uzyskuje się w wyniku fermentacji kukurydzy. Kwas cytrynowy występuje w postaci MONOHYDRATU i ANHYDRYTU.
...Kwas cytrynowy bezwodny ma podobne właściwości do kwasu cytrynowego jednowodnego. Różnica polega na procedurze krystalizacji. Podczas gdy kwas cytrynowy jednowodny krystalizuje w zimnej wodzie, formy bezwodne krystalizują w wodzie w temperaturze 78 stopni Celsjusza. W tym procesie traci całą wodę zawartą w kryształach.
Turcja, Adana
...Tezkim Kwas cytrynowy jednowodny jest najczęściej stosowanym kwasem organicznym oraz środkiem regulującym pH w żywności, napojach, farmaceutykach i zastosowaniach technicznych. Kwas cytrynowy to bezbarwny, krystaliczny proszek o wyraźnym kwaśnym smaku. Jest dobrze rozpuszczalny w wodzie i etanolu (96%). Jest chemicznie stabilny w przechowywaniu w temperaturze pokojowej.
Austria, Fürnitz
... kwas cytrynowy jednowodny krystalizuje w zimnej wodzie, formy anhydrozy krystalizują w wodzie w temperaturze 78 stopni Celsjusza. W tym procesie traci całą wodę w obrębie kryształów. Anhydrozy kwas cytrynowy jest jednym z silnych kwasów jadalnych. Dzięki tej właściwości jest powszechnym dodatkiem do żywności, aby poprawić jej smak. Jest również stosowany do konserwacji żywności, szczególnie...
Niemcy, Hamburg
... może być również stosowany w produktach spożywczych. Możesz go używać podczas gotowania dżemów i galaretek. A może chcesz stworzyć własne soki i lemoniady, które będą miały nieco bardziej kwaśny smak? Żaden problem z naszym kwasem cytrynowym. Nasz kwas cytrynowy monohydrat ma zawartość wody do 9%. Zastosowanie: Kwas cytrynowy jest rozpuszczalny w wodzie. W zależności od zastosowania, dozowanie...
Francja, Marseille
...NAZWA PRODUKTU: MASCARPONE OPIS PRODUKTU: Kremowa konsystencja w ustach, o lekko mlecznym białym kolorze z odcieniem słomkowym, o słodkim smaku i aromacie mleka oraz śmietany. SKŁADNIKI: Śmietana pasteryzowana (99,40%) i mleko pasteryzowane (0,50%) - Wszystkie pochodzenia włoskiego. Bez dodatku konserwantów. KOREKTOR KWASOWOŚCI: Kwas cytrynowy jednowodny do żywności - E330 (0,10%) ALERGENY...
Niemcy, Lubeck
...askorbinian sodu, askorbinian wapnia, kwas izoaskorbinowy, izoaskorbinian sodu, laktat sodu, cytrynian jednowodny, anhydryt cytrynowy, cytrynian trójsodowy, cytrynian potasu, cytrynian trójwapniowy, kwas winowy, fosforan dwuwapniowy, alginian sodu, alginian potasu, alginian wapnia, agar-agar, karagen, mąka z nasion chleba świętojańskiego, mąka guarowa, guma arabska, ksantan, mąka z nasion taraku...

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play