Włochy, Milano
... podniebieniu jest gorzki i przywołuje likiery takie jak gencjana i rabarbar. Zawiera nuty kawy, ziarna kakao i liści tytoniu. POŁĄCZENIA Jego tak charakterystyczny smak pozwala na połączenia z równie gorzkimi produktami, takimi jak karczochy, łodygi, cykoria; pasuje do wykwintnych serów o długim czasie dojrzewania, może być pikantny; do lardo di colonnata. Z rybą, warto spróbować w połączeniu z miecznikiem i tuńczykiem; z deserami, do dekoracji musów czekoladowych, w lodach i w sałatkach owocowych.
Portugalia, Vila Real
...Likier miodowy produkowany w małych partiach z prawdziwego miodu transmontańskiego. Dostępny w formatach 200 ml lub 100 ml.
Francja, Cologne
...NAPÓJ SPIRYTUSOWY 2,5L Garnek Gascon: Armagnac AOC z orzechami laskowymi i miodem. Pyszność prażonych orzechów laskowych i słodycz miodu akacjowego przyniosą nuty pralinowe na Twoim podniebieniu. Francuscy Aranżerzy produkują 100% organiczne alkohole w sercu Gers. Harmonijne kształty tego wspaniałego Garnka Gascon zapraszają do wspólnego biesiadowania. Idealna butelka na bankiety dla bon...
Włochy, Monte Sant'angelo
GARGAN’OK - Gargano Sapori - to rzemieślnicza firma produkująca likiery, makaron, dżemy, tradycyjne słodycze (nadziewane opłatki, cartellate, mostaccioli, migdały atterrate) oraz oliwy aromatyzowane według starych przepisów z Gargano. Typowe słodycze obejmują cartellate z migdałami i miodem lub z winem gotowanym, mostaccioli cytrynowe lub czekoladowe, taralli z winem i inne. W kategorii dżemów...
Hiszpania, Sevilla
... - białe wina wytrawne, półsłodkie i słodkie, - likiery, takie jak: likier anyżowy z nutą cynamonu i jeżyny, likier whisky, likier wiśniowy, wiśnie w likierze, - napary z stewii, stewia w płynie i w liściach, - oliwki, pasztety oliwkowe, - ekologiczny miód bez dodatków i konserwantów, - plastry miodu z miodem do bezpośredniego spożycia, - miód w ceramicznych słoikach, a nawet w formacie...