...Degustacja likieru Patxaran to niezapomniane doświadczenie podczas każdego pobytu w Kraju Basków!
Dzika śliwa, cukier, woda, alkohol i anyż.
Podwójna maceracja. Pierwsza to ekstrakcja na zimno. Obejmuje ona trzytygodniową wstępną macerację śliw w 96% czystym alkoholu. (Dzięki ekstrakcji na zimno uwalniane są maksymalne aromaty ze śliw, a alkohol zyskuje piękny kolor i nadaje mu piękny purpurowy...
AURIAN SAS jest destylatorem i handlowcem win oraz Armagnac od 1880 roku. Dom AURIAN to producent i handlowiec win aromatyzowanych, likierów i napojów spirytusowych, z siedzibą w sercu południowo-zachodniej Francji. Jego korzenie sięgają 1880 roku, kiedy to pan Dupeyron był jednym z najważniejszych handlowców Armagnac i win z Gaskonii.
Kilka dekad później, wnuk Dupeyrona, Philippe Aurian, specjal...
...Szampan - Côtes des Bar
Assemblage :
100% Pinot noir
Vinifikacje :
Prasa pneumatyczna pozioma, maceracja na zimno, winogrona pochodzące z najdojrzalszych winnic, fermentacja w zbiornikach inox,
połączenie roczników, a następnie dodanie likieru do tirage.