...Nasiona sezamu to małe, bogate w olej nasiona pochodzące z rośliny Sesamum indicum. Uprawiane są od tysięcy lat i są szeroko stosowane w różnych kuchniach na całym świecie. Te nasiona są małe i płaskie, o orzechowym smaku i delikatnym chrupaniu. Nasiona sezamu występują w różnych kolorach, w tym białym, czarnym i brązowym. Często używane są jako posypka dochleba, bułek i bajgli, a także w...
... kluczowy składnik do przygotowania hummusu (pasty z ciecierzycy), a także pyszny dodatek do dań mięsnych, rybnych i sałatek.
Tahinę można stosować nie tylko jako dip, ale także jako smaczną pastę dochleba, dressing i sos. Dzięki swojemu unikalnemu smakowi i licznym możliwościom zastosowania wzbogaca Twoje kulinarne kreacje.
... także do słodyczy, takich jak ciastka i ciasta. Nasiona sezamu są również ważnym składnikiem tahini, pasty używanej w kuchni Bliskiego Wschodu. Oprócz zastosowania kulinarnego, nasiona sezamu są znane ze swojej wartości odżywczej, ponieważ są bogate w zdrowe tłuszcze, białka, błonnik, witaminy i minerały.
...Jesteśmy firmą handlową z Neuss, z partnerami i klientami w kraju i za granicą.
Do naszego portfolio należy m.in.
Makaron z pszenicy durum / Pasta
Pastydochleba / Dżemy / Miód / Krem orzechowo-nugatowy
Fondant i nadzienia owocowe dla piekarni i przemysłu piekarskiego
Produkty mleczarskie / Mleko UHT / Śmietana / BIB
Produkty mrożone / Mrożone warzywa / Mrożone owoce
Owoce egzotyczne...
Z miłością i starannością w manufakturze Engelwurz przygotowywane są dla Ciebie małe przysmaki. Dżemy, galaretki, marmolady, syropy, chutneye, pastydochleba, sól kwiatowa i sól ziołowa.