... jogurtowy, olej palmowy, środek glazurujący: E904 (powłoka), E414 (guma arabska), syropglukozowy, cukier. Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych i innych rodzajów orzechów.
Pochodzenie
Indie są głównym producentem nerkowców. Inne kraje pochodzenia to Brazylia, Mozambik, Kenia, Tanzania, Wietnam i Sri Lanka.
...).
Wskaźnik Dextrose Equivalent (DE)
Numer DE glukozy mówi coś o sile wiązania i słodkości glukozy i zależy od stopnia, w jakim zastosowano hydrolizę. Skrobia jest przekształcana w glukozę poprzez hydrolizę. Na skali od 0 do 100, 0 to czysta skrobia, a 100 to czysta glukoza. Im niższy numer, tym wyższa siła wiązania produktu. Im wyższy numer, tym wyższa słodkość.
Zastosowanie
Proszekglukozowy DE 29 to odwodniony syropglukozowy. Zapobiega on rekryształizacji cukru w słodyczach. Ponadto nadaje elastyczność...
...Karmelowy Fudge z Kakao (15%) i Olejkiem Miętowym
Wykwintny, gorzki fudge kakaowy o smaku mięty. Bardzo brytyjski, bardzo smaczny.
Składniki: cukier, syropglukozowy, ŚMIETANA, proszek kakaowy, masa kakaowa, aromaty.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1525kJ/ 360kcal
Tłuszcz 11g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6g
Węglowodany 64g
w tym cukry 57g
Białko 2g
Sól <0,1g ...