...Szczególnie piękne, naturalne orzechy. Dzięki mieszance odmian uzyskuje się dużą różnorodność smaków.
Następujące odmiany dominują w mieszankach: orzech Webbs Preisnuss, długi Zeller, Gundsleberts oraz mniejsze cuda z Bollweiler, Hallsche Riesen, Kleeblatt, Katalonski i Emoa.
...Typ: Orzechylaskowe
Rodzaj przetwarzania: Surowe i Blanszowane
Rodzaj uprawy: Zwykłe i Ekologiczne
Styl: Suszone
Skorupa: bez skorupy i ze skorupą...
...Degustujemy ją w różnych formach: na surowo, gotowaną, słodką, słoną, w postaci pasty do smarowania, w oleju lub wymieszaną z innymi równie pysznymi potrawami. Mniam! Orzech laskowy, znany również jako avelina, to owoc leszczyny pospolitej: Corylus avellana.
Nazwa orzech laskowy pochodzi od słowa orzech z przyrostkiem zdrobniającym -ette; termin orzech wywodzi się z łacińskiego nux, co oznacza „wszystkie owoce w skorupce i migdały”, „orzech”.
Ean13:3701511704940
Referencja:OrzechLaskowyBioKorsykańskiWSkorupie1...
... ciśnienie krwi, około 680 mg na 100 g. Zawierają również duże ilości błonnika oraz kwasów tłuszczowych nienasyconych, które obniżają poziom "złego" cholesterolu i podnoszą poziom "dobrego". Dlatego orzechylaskowe są włączane do diety, która ma na celu zapobieganie chorobom serca i naczyń krwionośnych.%RWS* tłuszcz 63g - 90% w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.5g - 22% węglowodany 6g - 2%, w tym cukry 4g - 16% błonnik 8.9g białko 14g - 28% sól 0g - 0%* Wartość referencyjna żywności <strong> użyj </strong> orzechów laskowych ze względu na ich unikalny aromatyczny smak.