...Jest to mutacja mandarynki zwyczajnej lub ‘Awany’, odkryta w okolicach Palermo. Roślina o okrągłym kształcie, liście małe, wąskie i lancetowate, kwiaty są białe, małe i pachnące. Skórka cienka, w kolorze pomarańczowym. Miąższ jest pomarańczowo-czerwony, soczysty. Dojrzewanie odbywa się między lutym a kwietniem.
EFEKTY POZYTYWNE
Jak wszystkie cytrusy, jest bogaty w witaminę C, więc ma właściwości...
...mandarynka jest predestynowana do stosowania w profilaktycznej opiece zdrowotnej.
Pochodzenie
Chiny są uważane za miejsce pochodzenia mandarynki. Następnie rozprzestrzeniła się przez południowo-zachodnie Chiny do Indii i dotarła do Europy - do Anglii w 1805 roku. Z nasion tzw. „pomarańczy kantonowej” rozwinęła się mandarynka śródziemnomorska. Główne obszary upraw znajdują się w pasie cytrusowym, który rozciąga się na północ i południe od równika. Największe obszary upraw znajdują się w Brazylii, Chinach, Indiach i USA.
... musli, a także w ciastach w formie słodkiej i kwaśnej.
Korzyści z suszonych mandarynek Mandarynki to aromatyczny owoc zimowy, bogaty w witaminę C i przeciwutleniacze. Zawierają również inne witaminy i minerały, takie jak potas i witaminy z grupy B. Mandarynki i ich skórki zapewniają ochronę przed wieloma chorobami. W wyniku procesu suszenia witaminy i substancje czynne we wszystkich owocach i warzywach zwiększają się znacznie bardziej niż w ich świeżej formie.
...Crommac Portanar Półautomatyczna Maszyna do Wyciśnięcia Soku z Pomarańczy
Obszar Zastosowania
Służy do wyciskania soków z owoców pomarańczy, grejpfrutów, mandarynek i cytryn.
Ogólne Cechy
Półautomatyczne maszyny do wyciskania soku Portanar; zostały zaprojektowane do wyciskania soku z owoców takich jak pomarańcze, mandarynki, grejpfruty i cytryny w miejscach takich jak restauracje, hotele, centra...
... uprawy ekologicznej oraz zintegrowaną ochronę roślin. Mandarynki zbierane przez nasz profesjonalny zespół zgodnie z normami jakości są starannie pakowane w skrzynki produkowane przez nas, a następnie transportowane do naszej hali pakującej. Zanim trafią do klientów, nasze mandarynki przechodzą rygorystyczną kontrolę jakości. Jesteśmy w Baltular Rolnictwo bardzo dumni z tego, że możemy oferować naszym klientom świeże, pyszne i zdrowe mandarynki.
...wzbogacony masłem kokosowym, olejami z pestek moreli i rzepaku, miodem, olejkami eterycznymi z mandarynki i słodkiej pomarańczy, proszkami ze skórki cytryny i pomarańczy oraz czerwoną glinką
Masło kokosowe: Masło kokosowe jest bardzo nawilżające i wspiera elastyczność skóry. Jest idealne do pielęgnacji skóry suchej i uszkodzonej (pęknięcia, rany).
Olej rzepakowy: Olej rzepakowy pomaga regulować skórę i głęboko ją odżywia. Pomaga zapobiegać i łagodzić zmarszczki oraz plamy.
Olej z pestek moreli: Olej z pestek moreli pozwala utrzymać wysoki poziom nawilżenia.
...Skórki pomarańczowe
Skórka pomarańczowa nazywana jest również skórką pomarańczową. Czy wiesz, że pomarańcza jest krzyżówką pomelo i mandarynki? Istnieje od co najmniej 2400 lat i pochodzi z wschodnich Chin. Obecnie jest to najczęściej uprawiany owoc na świecie i rośnie w klimacie tropikalnym i subtropikalnym.
Proces produkcji mielonych skór pomarańczowych
Nasze mielone skórki pomarańczowe...
...Owoc przypomina mandarynkę: główne różnice można znaleźć w kolorze miąższu, który jest zdecydowanie bardziej pomarańczowy. Ponadto nigdy nie jest spłaszczony jak mandarynki, ale zawsze dobrze okrągły. Podobnie jak mandarynka, łatwo się go obiera i dzieli na cząstki. Smak natomiast jest bardziej podobny do pomarańczy, z doskonałą równowagą między kwasowością a słodyczą. Ponadto, w przeciwieństwie do mandarynki, cząstki klementynki są prawie całkowicie pozbawione pestek.
Durdaşlar jest jednym z wiodących hurtowników warzyw i owoców w Kumluca/Antalya i okolicach od 1989 roku. Firma rodzinna założona przez Durmuşa Durdaşa i jego trzech synów weszła w trzecią generację, kontynuując rodzinne dziedzictwo. Durdaşlar znacznie się rozwinęli, stając się liderem w swoim regionie i jednym z najlepszych w kraju. Nasza roczna zdolność dostaw warzyw i owoców przekracza 120 000 ...
..."Rafraichir" owoc to praktyka kulinarna, która polega na dodaniu odrobiny alkoholu do syropu owocowego, aby podkreślić jego smak, wprowadzając jednocześnie oryginalny i lekki posmak alkoholu. Można go degustować na surowo, jako dodatek do serów, lodów lub wykorzystać w przepisach kulinarnych (tarty lub ciasta), w fondue czekoladowym lub do dekoracji koktajli... Rozkoszuj się tym.
...Cytrusy (Rutaceae) to rodzaj owoców, które rosną w łagodnym klimacie. Pomarańcza, żółta mandarynka ma soczystą i mięsistą strukturę. Mniejsze od guzkowatych, guzkowate lub płaskie, żółto-pomarańczowe, blado słodkie, pachnące owoce. Skórki mandarynki są cieńsze niż pomarańczy i można je łatwiej obrać, ale są mniej trwałe.
Dostępne są odmiany Satsuma, Minneola, Klementynka, Frement i Noca. W...
...To idealny owoc cytrusowy dla każdego. Ma optymalny rozmiar do codziennego spożycia. Łatwo się go obiera, a przede wszystkim jest słodki, bardzo słodki. W mandarynkach, ulepszonej wersji owocu cytrusowego, charakterystyczna kwasowość tych owoców jest wyraźnie zredukowana.
...Mandarynka Noules została po raz pierwszy wspomniana w mieście Nules w Castellon. Ta klementynka jest równie popularna w Maroku i Hiszpanii. Owoc jest duży, ma ziarnistą skórkę i soczysty miąższ.
Dostępna od października do grudnia.
Pakowanie
================
Kartony 10 kg
Kaliber
================
Nr.| Średnica / mm
1 | 63-74
2 | 58-59
3 | 54-64
4 | 50-60
5 | 46-56...
...Mangostan to tropikalny owoc pochodzący z Azji Południowo-Wschodniej. Jest wielkości mandarynki i ma jasnofioletową do ciemnofioletowej skórkę. Wnętrze owocu jest białe, bardzo soczyste, łagodne i smaczne. Szlachetny smak przypomina nieco brzoskwinię, liczi i gruszkę.
Nie tylko w swojej ojczyźnie mangostan jest ceniony za swój dobry smak. Zalecenia dotyczące spożycia:
Codziennie 2 x 30 ml lub więcej bez dodatków i konserwantów zgodnie z prawem.
...Co może być lepszego niż rozpoczęcie dnia od zdrowej dawki witaminy C!\nDegustacja czegoś naturalnego i nieprzetworzonego jest nadal możliwa!\nPonad 50 hektarów rodzinnych terenów produkcyjnych poświęconych temu wspaniałemu cytrusowi, który ma unikalną konsystencję i smak. Doskonały do jedzenia jako owoc, do wyciskania, do łączenia z daniami nowej kuchni, a także do domowych wypieków!
... pochodzących z Indii, Wietnamu lub południowo-wschodnich Chin.
Jest to hesperydium mięsiste o mniej lub bardziej grubym i utwardzonym skórce, a jego miąższ składa się zazwyczaj z jedenastu cząstek lub segmentów wypełnionych sokiem, który zawiera dużo witaminy C, flawonoidów i olejków eterycznych. Uprawiana jest jako stary ornament i do pozyskiwania zapachów z jej owoców. Jest mniejsza i słodsza od grejpfruta, ale większa, chociaż mniej pachnąca od mandarynki.