Francja, Marseille
...Parmigiano Reggiano, znany również jako parmezan, to twardy ser granulowany o średniej zawartości tłuszczu, gotowany, ale nie prasowany. Parmigiano Reggiano ma długą historię, sięgającą XII wieku, kiedy został po raz pierwszy wyprodukowany przez mnichów benedyktyńskich i cysterskich. Krowy mleczne oraz zielona pasza używana do ich karmienia muszą pochodzić z obszaru produkcji Parmigiano Reggiano...
...To najmłodszy Parmigiano Reggiano, który niedawno skończył 12 miesięcy. To minimalny okres dojrzewania, aby Konsorcjum mogło nadać mu nazwę D.O.P. Ser jest jeszcze miękki i gładki, szczególnie odpowiedni dla tych, którzy wolą smakować łagodniejsze i słodsze nuty mleka. Eksperci określają go jako „świeży” lub „do gotowania”, ponieważ nie ma jeszcze charakterystycznej ziarnistości, która występuje w bardziej zaawansowanych dojrzewaniach.
Litwa, Bajorai, Vilniaus R.
...W tej fazie dojrzewania Parmigiano Reggiano osiągnął optymalny wiek do degustacji: wyraża w nosie i na podniebieniu bogactwo zapachów i aromatów w doskonałej równowadze i harmonii. Jest rozpuszczalny, kruchy i ziarnisty z odpowiednią równowagą między słodkim a smakowitym. Produkt ten posiada certyfikat PDO (DOP).
Wielka Brytania, London
Food Italy Ltd ma na celu promowanie i marketing włoskich produktów rolno-spożywczych na świecie. Reprezentujemy doskonałość w jakości włoskich produktów rolno-spożywczych. FoodItaly Ltd z siedzibą w Londynie zajmuje się internacjonalizacją włoskiej doskonałości we Francji, Wielkiej Brytanii, Belgii, Szwajcarii, Niemczech, Luksemburgu, Ukrainie i Afryce Północnej. Małe firmy z pierwszym doświadcz...
Włochy, Genova
...Parmigiano-Reggiano jest produkowany wyłącznie w prowincjach Parma, Reggio Emilia, Modena oraz w częściach prowincji Mantua i Bolonia, na równinach, wzgórzach i górach otoczonych rzekami Po i Reno. To obszar, w którym znajduje się cztery tysiące farm, gdzie bydło jest karmione paszą uprawianą lokalnie.
Francja, Plérin
...Masz ochotę na oryginalność na aperitif, daj się zaskoczyć naszym słonym ciasteczkom na aperitif. Dlaczego nie skusić się na nasze słone ciasteczka parmigiano reggiano A.O.P, bazylia? Z włoskimi korzeniami, lubisz ser? Pozwól sobie na elegancję naszego słonego ciasteczka parmezan A.O.P, bazylia. Energia: 2215 kJ / 530 kcal Tłuszcz: 30,00 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20,00 g Węglowodany: 55,00 g W tym cukry: 7,50 g Białko: 11,00 g Sól: 2,20 g...
Włochy, Busto Arsizio
La Castellanza spa zajmuje się produkcją i dystrybucją nabiału oraz serów, w tym mozzarelli, burraty, taleggio, quartirolo, primosale, ricotty, masła, mascarpone, provolone, parmigiano reggiano, grana padano, gorgonzoli, z czystego koziego mleka oraz wielu innych przysmaków, zawsze używając tylko świeżego mleka. Jedną z naszych specjalności są sery kozie, które charakteryzują się lepszą strawnością niż inne sery. Produkujemy również masło i mascarpone najwyższej jakości.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play