Od pokoleń CHÂTEAU SAINT LÔ, położony w apelacji Saint Emilion, produkuje i sprzedaje wina. Dysponuje 16 hektarami winnic. 85% jego winorośli to Merlot, a 15% to Cabernet Franc. W CHÂTEAU SAINT LÔ szacunek dla terroir jest kluczowy, nie używa się żadnych nawozów chemicznych, a winogrona zbierane są ręcznie. Łączą zarówno tradycyjne rzemiosło, jak i nowoczesne techniki. CHÂTEAU SAINT LÔ stara się z roku na rok produkować wyjątkowe Grand Cru.
...Producent win Coteaux du Layon, białe wina słodkie z odmiany Chenin. Wina Coteaux du Layon Beaulieu, białe wina słodkie z odmiany Chenin. Wina Coteaux du Layon Chaume, 100% odmiany Chenin. Bezpośrednia sprzedaż win Coteaux du Layon. Eksport win francuskich. Eksport win Coteaux du Layon. Eksport Crémant de Loire. Eksport Cabernet d'Anjou. Eksport Anjou Villages. Ostrzeżenie o alkoholu: nadużywanie alkoholu jest niebezpieczne dla zdrowia, spożywać z umiarem.
... także cieszyć się zaletami dobrego wina z ojczyzny. Z wyborem ponad 15 000 butelek na pewno każdy znajdzie coś dla siebie, ale można też po prostu zainspirować się Zweigeltem, Cabernet Sauvignon lub Merlotem.
Domaine BOSC-LONG obejmuje 50 hektarów winnic położonych na zboczach gminy Cahuzac sur Vère w regionie Appellation Contrôlée Gaillac. Sprzyjający klimat tworzy idealne warunki do uprawy winorośli. W Domaine de BOSC-LONG uprawiane są zarówno międzynarodowe, jak i regionalne szczepy winorośli. Znajdują się tam szczepy białe, takie jak Chardonnay, Sauvignon blanc, Loin De L’œil i Muscadelle, oraz szczepy czerwone, takie jak Merlot, Cabernet-Sauvignon, Braucol, Syrah, Duras i Gamay. W ten sposób domaine BOSC-LONG produkuje i sprzedaje wina czerwone, różowe i białe.
...Château CITRAN znajduje się w Médoc, w pobliżu Bordeaux.
Winnica Château rozciąga się na 100 hektarach na terenie żwirowo-piaszczystym na wapieniach z asteryjami / glinach wapiennych. Szczepy winorośli w Château to Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Wina Château CITRAN to wina z apelacji AOC Haut Médoc.
Winnice DELBECK specjalizują się zarówno w produkcji wina, jak i soli winnej.
Winnice DELBECK produkują białe, różowe i czerwone wina z apelacji Saint-Georges Saint-Emilion, Lalande de Pomerol, Bordeaux Rouge, Bordeaux Blanc i Bordeaux Rosé.
Produkują również Poivrinę oraz sól aromatyzowaną Kwiatem Merlot, Kwiatem Cabernet, Kwiatem Syrah, Kwiatem Pinot i Kwiatem Sauvignon. Poivrina to gastronomiczny dodatek składający się z pieprzu i wina.
... starannej i zrównoważonej uprawy, są najlepszym wyrazem szlachetnych szczepów Merlot (80%), Cabernet Franc (17%) i Cabernet Sauvignon (3%), które są charakterystyczne dla tego historycznego regionu. Aby odpowiedzieć na silne oczekiwania społeczne dotyczące czystego winiarstwa, 19 sierpnia 2019 roku podjęto decyzję o przejściu na rolnictwo ekologiczne, co pozwoli lepiej uwydatnić nasz terroir i jego...
CHÂTEAU BEAUSEJOUR znajduje się na prawym brzegu Dordogne, na szczycie wzgórza Montagne Saint Émilion, na glebie gliniasto-wapiennej. Winnica zamku rozciąga się na 12 hektarach winorośli, których średni wiek wynosi 55 lat. Obecne szczepy to Merlot w 70% i Cabernet Franc w 30%. CHÂTEAU BEAUSEJOUR sprzedaje swoje wina w kilku krajach europejskich.
...Usytuowany na zboczach prawego brzegu Tarnu w regionie winiarskim Gaillac, CHÂTEAU DE MAYRAGUES produkuje szeroką gamę win. Zamek oferuje wina czerwone, białe wytrawne, białe słodkie, wina musujące oraz wódkę winogronową. Wśród tradycyjnych i regionalnych szczepów winnych obecnych w zamku znajdują się białe szczepy Mauzac i Len de l'El oraz czerwone szczepy Duras, Braucol, Syrah, Gamay, Cabernet...
QUINTA DO QUETZAL to gospodarstwo rolne, które od kilku dekad zajmuje się produkcją wina.
W 2003 roku przeprowadzono rekonstrukcję części starych winnic, zachowując jednak niektóre działki o wysokim potencjale enologicznym. W nowych winnicach posadzono odmiany najbardziej odpowiednie do terroiru Quinta do Quetzal.
Obecnie Quinta do Quetzal dysponuje 40% winnic z odmianami białymi, podzielonymi na Antão Vaz, Roupeiro, Arinto i Verdelho oraz 60% winnic z odmianami czerwonymi, podzielonymi na Trincadeira, Aragonês, Alfrocheiro, Petit Syrah, Alicante Bouschet i Cabernet Sauvignon.
Bodegas y Viñedos Barón dAlba rozpoczęła swoją działalność od posadzenia 15 hektarów winnicy z odmianami Macabeo, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot, Monastrell, Syrah i Tempranillo, mając na celu uzyskanie maksymalnej jakości, a nie ilości. Świadoma jakości winogron, które można uzyskać w rejonie Les Useres, zdecydowała się na budowę winiarni w winnicy, w miejscu zwanym CLOS D ESGARRACORDES, skąd rozpościera się niezwykła panorama winnicy i okolicy.
...Le Château Rioublanc to rodzinne winnice o powierzchni 47 ha, położone w apelacji Bordeaux. Winorośle są sadzone w wysokiej gęstości (5000 krzewów/ha) i prowadzone w systemie ekologicznym, bez herbicydów i produktów syntetycznych. Obecne szczepy czerwone to merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc i malbec. W białych: sauvignon, sémillon i colombard.
Château produkuje wina Bordeaux: czerwone...
...Alfrocheiro, a w mniejszym stopniu Baga, do których dołączyły nowo nabyte odmiany Touriga Nacional, Alicante Bouschet i Cabernet Sauvignon. Również zlokalizowana w Benavili, winiarnia utrzymuje tradycyjne metody winiarstwa i starzenia, obok nowoczesnych technik (systemy chłodzenia, chroniona i zautomatyzowana jednostka napełniająca, zbiorniki ze stali nierdzewnej jako uzupełnienie zbiorników betonowych itp.), mając zdolność do przechowywania dwóch lub trzech kolejnych zbiorów.
...które są ściśle ekologiczne, znajdują się cenne kiwi o żółtym i zielonym miąższu, oliwa z oliwek extra virgin uzyskana z trzech różnych odmian: itrana, leccino i frantoio, dżemy z kiwi i cytryn, a także produkcja win ekologicznych z winorośli rodzimych i międzynarodowych. Używane odmiany to Bellone, Malvasia Puntinata z Lacjum, Grechetto, Vermentino, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Cabernet Franc...
CHATEAU PIERRAIL to rodzinne winnice rozciągające się na 75 hektarach winnic. Na całkowitej powierzchni 75 hektarów, 57 hektarów poświęcone jest winom czerwonym, a 18 hektarów winom białym. Winorośle czerwone składają się w 85% z Merlot i 15% z Cabernet, natomiast winorośle białe w 70% z Sauvignon Blanc i 30% z Sauvignon Gris. Jako gwarancja jakości, CHATEAU PIERRAIL regularnie zdobywa medale.
... technologiczną sektora, stawiając na najbardziej zaawansowane procesy winifikacji i butelkowania, odzwierciedlając tradycję winiarską firmy w kontekście nowoczesności i zaufania w przyszłość regionu winiarskiego Tejo jako referencji w produkcji win wysokiej jakości w Portugalii. Odmiany winogron obecne w winach Społeczności Rolniczej Casal do Conde to: Czerwone: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Castelão, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet. Białe: Arinto, Alvarinho, Malvasia, Trincadeira das Pratas, Viognier, Sauvignon Blanc, Moscatel.
Usytuowany w Médoc, w pobliżu Bordeaux, Château BARATEAU specjalizuje się w produkcji win czerwonych. Zamek dysponuje winnicą o powierzchni 24 hektarów, a obecne szczepy to Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot i Petit Verdot. Jako gwarancja jakości, Château regularnie zdobywa nagrody w różnych krajowych i międzynarodowych konkursach. Château BARATEAU znajduje się w czołówce najlepszych w apelacji.
VIGNERONS REUNIS DE MONSEGUR to winiarnia spółdzielcza z Bordeaux. Całość winnic winiarzy z Winiarni Monségur rozciąga się na prawie 1300 hektarów winorośli czerwonej i 100 hektarów winorośli białej. Znajdują się tam następujące odmiany winorośli: Merlot, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon dla win czerwonych oraz Sauvignon, Sémillon i Muscadelle dla win białych. Winiarnia spółdzielcza...
CHATEAU VIEUX CHEVROL to rodzinny winnica o powierzchni 21 hektarów. Château posiada kontrolowane oznaczenie pochodzenia LALANDE DE POMEROL. Odmiany winogron to 80% Merlot, 10% Cabernet Franc i 10% Cabernet Sauvignon.
...A empresa produz o “Quinta do Poço do Lobo – Bairrada”, um Barraida Tinto com uvas das castas Baga, Moreto e Castelão; o “Quinta do Poço do Lobo – Cabernet Sauvignon”, um vinho varietal com a casta de maior prestígio em todo o mundo; e o “Espumante Quinta do Poço de Lobo”, um espumane natural, com uvas das castas Arinto e Chardonnay.
Château HAUT GRELOT znajduje się w apelacji Blaye Côtes de Bordeaux.
Zamek dysponuje winnicą o powierzchni 62 hektarów, której wiek wynosi około 25 lat. 24 hektary przeznaczone są na produkcję win białych, a 38 hektarów na produkcję win czerwonych. Wśród czerwonych szczepów znajdują się Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec. Do produkcji win białych wykorzystuje się szczepy Sauvignon Blanc, Muscadelle i Sémillon. Château HAUT GRELOT angażuje się na rzecz ochrony środowiska oraz wprowadza system kontroli jakości zwany Śledzeniem.
CHÂTEAU DE FERRAND jest Grand Cru Classé Saint Emilion. Winnica zajmuje 42 hektary, z czego 32 hektary obsadzone są Merlot (75%), Cabernet franc (15%) oraz Cabernet sauvignon (10%). Winnica prowadzona jest z myślą o racjonalnej ochronie roślin oraz w celu poprawy jakości zbiorów. CHÂTEAU DE FERRAND angażuje się w zrównoważony rozwój.
Domaine de Salisquet to firma rodzinna, która rozciąga się na 9,73 ha winnic klasyfikowanych jako AOC Buzet: merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc. Domaine de Salisquet zdecydowało się na rolnictwo ekologiczne i jest wspierane w swoim działaniu przez ViniVitisBio. Domaine de Salisquet dysponuje zbiornikami ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury oraz około pięćdziesięcioma beczkami w...
CHÂTEAU LA TOUR DE BY to rodzinna posiadłość położona w pobliżu Bordeaux w regionie Médoc.
Winnice Château zajmują 94 hektary, a średni wiek winnicy wynosi około 45 lat. Winorośle składają się z następujących szczepów: 60% cabernet-sauvignon, 35% merlot i 5% petit verdot. Od lat 80. XX wieku Château angażuje się w metody ekologiczne oraz zarządzanie chorobami i szkodnikami. Celem jest maksymalne ograniczenie stosowania chemikaliów poprzez wykorzystanie złożonych interakcji między organizmami szkodliwymi a pożytecznymi.
Firma MONCETS specjalizuje się w produkcji win MONTAGNE SAINT EMILION oraz LALANDE DE POMEROL. MONCET SAS posiada zamek MONCETS oraz zamek LA BASTIDETTE. Winnica ma około 40 lat, a główne szczepy to Merlot w 70% i Cabernet Franc w 30%. Z troską o środowisko, uprawa prowadzona na winnicy jest uprawą racjonalną.
CHÂTEAU LAFITE MONTEIL został nabyty w 1894 roku przez Edouarda Eiffela, syna architekta Wieży Eiffela. Winnica CHÂTEAU LAFITE MONTEIL rozciąga się na 28 hektarach, które są wystawione na pełne słońce. Szczepy winogron w winnicy to 60% Merlot i 40% Cabernet. Winorośle mają średnio 30 lat. Łącząc tradycyjną uprawę z racjonalnym podejściem, wino z CHÂTEAU LAFITE MONTEIL charakteryzuje się wyjątkową jakością.
CHÂTEAU LA FAVIERE dysponuje winnicą o powierzchni 18,5 hektara, położoną na wzniesieniu o optymalnym nasłonecznieniu. Średni wiek winorośli to 1988 rok, znajdują się tam Merlot (60%), Cabernet Franc (30%) oraz Cabernet Sauvignon (10%). Winnica prowadzona jest zgodnie z zasadami racjonalnej uprawy winorośli.
Mont Reaga to rodzinna winiarnia z wieloletnim doświadczeniem, położona między Mota del Cuervo a Belmonte, w Cuence, Hiszpania. Używamy następujących odmian winogron: Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Sauvignon Blanc, Verdejo i Moscatel. Z tych odmian produkujemy Wina Młode (Isola Blanco i Isola Tinto), Crianza (Tempo, La Esencia i Blanco), Rezerwy (La Espera i Clásico), Wielkie...