...ORIGINE
Vin Rouge Cabernet Sauvignon Bordeaux
Le Château Cazeau jouit d’une magnifique chartreuse girondine dont les origines remontent au 16e siècle. Il est idéalement situé à Gornac au cœur de l’Entre-Deux-Mers, à seulement quelques kilomètres à l’est de Sauveterre de Guyenne.
Son vignoble de plus de 300 hectares bénéficie d’une situation exceptionnelle sur des coteaux argilo-calcaires...
Gospodarstwo rolne CASERE jest doskonale zintegrowane w obszarze D.O.C. Lison - Pramaggiore, położonym w gminie San Stino di Livenza (Wenecja). Szczególna konfiguracja terenu pozwoliła na uzyskanie produktu wysokiej jakości zarówno w winach białych, jak i czerwonych, co zaowocowało aż ośmioma jakością reprezentowanymi w Konsorcjum Dobrowolnym Win doc Lison - Pramaggiore. Dzięki długiemu doświadcze...
...Czerwone wino J.P. CHENET cabernet syrah to elegancka i wyrafinowana mieszanka winogron, o pełnym ciele i intensywnym smaku. Każda butelka o pojemności 75 cl oferuje unikalne doznania smakowe oraz idealną zawartość alkoholu. Doskonałe do podawania z daniami mięsnymi lub dojrzałymi serami.
Założona w Rennes w 2011 roku, nasza firma specjalizuje się w dystrybucji win ekologicznych, biodynamicznych i bezsiarkowych przeznaczonych dla profesjonalistów. W ścisłej współpracy z winiarzami zaangażowanymi w praktyki ekologiczne, oferujemy Państwu gamę autentycznych i smacznych win.
Na przestrzeni lat rozszerzyliśmy naszą działalność, aby obecnie oferować bardziej zróżnicowaną paletę usług.
... centrum wznosi się XVIII-wieczny klasztor, a jego kamienne mury pozwalają piwnicy oferować optymalne warunki do dojrzewania wina doskonałej jakości, w stałej temperaturze około 13°C. To wino symbolizuje szacunek dla terroiru i tradycyjnych metod winiarskich: drożdże są autochtoniczne, a fermentacje odbywają się bez dodatków, zgodnie z wymaganiami specyfikacji Rolnictwa Ekologicznego.
Szczepy: Merlot (70%), Cabernet Franc (25%), Cabernet Sauvignon (5%)
Producent: Rodzina Dupuy w Montagne (33570)
Formaty i opakowania: Butelka (75cl) - Karton 6 - 2021...
... poprzedniego rocznika.
Degustacja: Wino ma piękną purpurową czerwień. Pierwszy nos, bardzo obiecujący, jest bogaty i ekspresyjny. Odkrywa nuty czarnej porzeczki i wiśni, które łączą się z aromatami cedru i przypraw. Smak jest apetyczny i teksturowany, podkreślony dojrzałymi i kremowymi taninami. Długie i mięsiste wykończenie, wzbogacone nutami jasnego tytoniu i mentolu, dopełnia doskonałą harmonię tego wina.
... i 5% Cabernet Sauvignon). W 2012 roku, siedem lat po nabyciu przez Silvio Denz, Château Faugères staje się Grand Cru Classé w Saint-Emilion.
W dążeniu do doskonałości winnica zyskała winiarnię grawitacyjną zaprojektowaną przez architekta Mario Bottę. Wyjątkowe dzieło architektoniczne, które stanowi również narzędzie technologiczne zaprojektowane do precyzyjnej winifikacji. Prawdziwa świątynia wina, jej doskonałe infrastruktury, a w szczególności jej winiarnia grawitacyjna.
...Zapach ujawnia hojne nuty śliwki, czarnej porzeczki, wiśni i kakao. Potężny atak smaku przynosi niuanse suszonych śliwek i lukrecji w posmaku. Średnia struktura wina jest w harmonii ze średnio-wysoką kwasowością i średnio-wysokimi taninami. Dania z surowej lub suszonej wołowiny w towarzystwie sosów owocowych będą doskonałym połączeniem z tym winem.
...Cabernet Sauvignon, białe Ugni i Vermentino.
Starożytna i bardzo cenna działka Syrah wznosi się nad posiadłością na północnym zachodzie: 0,65 akra zasadzona już w 1947 roku. Ta działka ma historyczne znaczenie zarówno w winnicy, jak i w Prowansji, ponieważ bardzo niewiele działek zostało zasadzonych tymi winoroślami przed 1950 rokiem.
Czy to genialny pomysł genialnego umysłu? Eksperyment pasjonata? To...
...Dobrze przygotowane mięso wołowe można podać z czerwonym winem o intensywnym smaku.
Dlatego możesz bezpiecznie wybrać Cabernet Sauvignon lub Merlot.
Oczywiście możesz być kreatywny i spróbować podać wołowinę z innymi winami, w zależności od ziół i przypraw, które używasz.
W ten sposób jeszcze bardziej podkreślisz smak i soczystość wołowiny karpackiej.
...Gleby:
Limono-Wapienne
Złoty medal od Gilberta i Gaillarda
Winifikacja:
Zbiór bezszypułkowy, długa maceracja w zbiornikach inox, a następnie dojrzewanie w dębowych beczkach.
Kolor błyszczący, czerwony granat
Intensywny i bogaty bukiet, aromaty grillowane, waniliowe i lukrecjowe, towarzyszące dojrzałym owocom, takim jak śliwka suszona.
W ustach taniny są jedwabiste i dobrze zintegrowane.
Skład winogron: 100% Cabernet Sauvignon
Gleby: Limono-Wapienne...
...MILLESIME : 2020
CEPAGE : Cabernet franc.
TERROIR : Limony gliniaste.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Winogrona zbierane w odpowiedniej dojrzałości. Maceracja przez 24 godziny w niskiej temperaturze, aby wydobyć kolor. Fermentacja w zbiornikach inox w niskiej temperaturze, aby zachować aromatyczny potencjał owoców i ich świeżość.
APPELLATION : AOP Cabernet d'Anjou.
NOTES DE DEGUSTATION : Apetyczna...
...George Wyndham (dawniej Wyndham Estate) to historyczna i znana winnica założona w Dolinie Hunter w Australii.
Ich wina z serii Bin Range to wieloregionalne mieszanki produkowane w Południowo-Wschodniej Australii. Są przeznaczone do spożycia po wydaniu i nadają się do krótkoterminowego leżakowania. W skład serii wchodzą Shiraz, Pinot Noir, Merlot, Chardonnay oraz Cabernet Sauvignon, a także jedna mieszana ekspresja.
Rozmiar: 750ml
Ilość w kartonie: 6 jednostek
Ilość na palecie: 128 kartonów
Wyprodukowano w Australii: Tak...
... z klimatu. Po odszypułkowaniu całego zbioru, winogrona trafiają do zbiornika, gdzie przez 4 do 5 tygodni delikatnie ekstraktowane są taniny dzięki ręcznemu mieszaniu wina. Starzenie trwa prawie dwa lata w zbiornikach ze stali nierdzewnej przed butelkowaniem.
Degustacja: Bardzo ciemna rubinowa barwa i intensywny bukiet, łączący owoce czerwone (wiśnia, porzeczka) z cedrem, zapowiadają całą moc i strukturę tego wina o atlantyckich akcentach. Dla miłośników win pełnych smaku i świeżych, z piękną długością.
Dostępne roczniki: 2013, 2014, 2015 i 2016...
...Bordeaux
Assemblage :
100% Cabernet Sauvignon
Potentiel de garde :
Około 7 lat
Vinifications :
Fermentacja w zbiornikach inox z regulacją temperatury w okolicach 25°. Czas maceracji (15 do 25 dni) będzie ustalany w zależności od rocznika i potencjału każdej działki. Wina dojrzewają i są starzone przez 12 miesięcy. Regularne zlewanie dostarczy niezbędnego tlenu do połączenia tanin drewna i wina.
...Wina z Kanonkop są znane w całej Afryce Południowej z powodu swojej jakości, czystości i finezji.
Cabernet sauvignon z posiadłości jest ciemny, z niezwykle złożonymi aromatami takimi jak wilgotny tytoń, przyprawy dębowe, sos z jeżyn, herbata chai i świeża ziemia. Podniebienie jest równie zróżnicowane - można dostrzec nuty słodkiej maliny i wiśni z palonymi ziarnami kawy. Tanniny są bezpośrednie i zrównoważone.
Idealnie pasuje do potraw w sosie lub do pięknego kawałka wołowiny.
...WINIFIKACJA
Cabernet Sauvignon to późny szczep winny zbierany pod koniec zbiorów w optymalnej dojrzałości. W winiarni winogrona są natychmiast tłoczone i odszypułkowane, a następnie fermentowane z długą tradycyjną maceracją (około 3 do 4 tygodni, w kontrolowanej temperaturze: między 25 a 28°C), aby wydobyć kolor i taniny, jednocześnie zachowując świeżość aromatów i przypraw.
Wina są następnie...
...Kolor: atrakcyjne, głębokie wino wiśniowe.
- Aromaty: intensywne, złożone aromaty, typowe dla Cabernet Sauvignon. Pikantne nuty, głównie czarnego pieprzu i toffi, pięknie komponują się na tle owocowym.
- Smak: złożony i strukturalny w ustach. Ma świeże owoce i pikantne nuty; okrągłe, zrównoważone i świeże.
...Mamy kilka bardzo dobrych win, takich jak Verdejo, Vinho Verde, Tempranillo Sensibel lub Cabernet, wszystkie wegańskie. Tylko cena za paletę ex works.
...Appellation Française
Cabernet-Sauvignon N
Utilizacja
Odmiana winogron do wina
Fenologia
Czas pączkowania: 13 dni po Chasselas.
Czas dojrzałości: 2. okres, 3 tygodnie do 3,5 tygodnia po Chasselas.
Potencjały technologiczne
Grona i jagody są małe. Cabernet-Sauvignon N pozwala uzyskać wina o bardzo interesującej strukturze taninowej oraz intensywnej barwie przy dobrej dojrzałości. Zazwyczaj nadają...
...Spersonalizowana szklanka do czerwonego wina z grawerem Schott Zwiesel seria Pure Cabernet | Stwórz swoją szklankę do czerwonego wina w sposób kreatywny z imionami, logo lub kreatywnymi powiedzeniami.
Korzystając z pięciu zmysłów, naszą misją jest pozycjonowanie ekskluzywnych marek. Dzięki temu możemy oferować marki, które reprezentujemy na poziomie krajowym i międzynarodowym do dystrybucji w Twoim obszarze działania.
Rodzina produktów Cabecita Loca to nasza linia napojów w formacie Premium, wytwarzanych wyłącznie z naturalnych i wysokiej jakości składników, na bazie najlepszych win, głównie G...
... palety aromatycznej skóry, tytoniu, mentolowej świeżości oraz nut humusu przypominających jesień.
Pojemność: 75cl
Typ: Wino czerwone
Szczepy: 76 % Cabernet-sauvignon, 20 % Merlot
AOC: Saint-Estèphe
Leżakowanie: Do picia już teraz i do przechowywania do 2037 roku
Temperatura serwowania: 16-18°C...