Francja, Lisle Sur Tarn
ZAMEK SAURS znajduje się w sercu winnicy Gaillacois. Winnica zamku rozciąga się na wzgórzach dominujących nad prawym brzegiem Tarnu, zajmując 42 hektary. Winnica Zamku Saurs produkuje wina AOC GAILLAC. Winnica zawiera 4 hektary winorośli białych, takich jak Mauzac, Loin de l’œil i Sauvignon, oraz 38 hektarów winorośli czerwonych, w tym Duras, Fer Servadou (Braucol), Syrah, Merlot i Gamay. Winifikacja, dojrzewanie i butelkowanie win odbywają się w zamku. Zespół ZAMKU SAURS łączy tradycję, rzemiosło i nowoczesność, aby produkować wina najwyższej jakości.
WINA GARZARO zarządzają 70 hektarami winnic położonych w Baron, w regionie Entre-Deux-Mers, oraz 10 hektarami rozlokowanymi w najbardziej prestiżowych apelacjach Libournais: Pomerol, Lalande-de-Pomerol i Saint-Emilion-Grand-Cru. Winnice w Baron, usytuowane na wzgórzach gliniasto-wapiennych, pozwalają szlachetnym odmianom, takim jak Merlot, Cabernet franc i Sauvignon, dać z siebie to, co najlepsze. W Pomerol i St Emilion, głębokie i żwirowe piaski dają eleganckie wina o wyrazistym charakterze.
Francja, Parleboscq
Od 1820 roku DOMAINE DE LABALLE produkuje wina i Bas Armagnac. DOMAINE DE LABALLE zajmuje 17 hektarów na terroirze zwanym Sables Fauves, które są preferowanymi glebami Bas-Armagnac. Używane szczepy winorośli to dla armagnac: ugni blanc i baco, dla win białych wytrawnych: colombard, ugni blanc, sauvignon blanc, sauvignon gris, gros manseng, chardonnay, dla win białych słodkich: petit manseng i gros manseng, dla różowego: cabernet franc, a dla czerwonego: merlot, cabernet sauvignon i tannat. Wina i Bas Armagnac produkowane przez DOMAINE DE LABALLE są regularnie nagradzane.
Francja, Lisle Sur Tarn
... w tym regionie. Majątek obejmuje również 6 czerwonych szczepów: Braucol, znany również jako Fer Servadou, Duras, Syrah oraz szczepy uzupełniające: Merlot, Cabernet Sauvignon i Gamay. W ten sposób DOMAINE SARRABELLE produkuje i sprzedaje wina czerwone, różowe, białe wytrawne i słodkie oraz musujące.
Turcja, Manisa
... zastosowaniem specjalnego systemu filtracji. W produkcji win wybrano i starannie przetworzono wysokiej jakości winogrona, takie jak Sultaniye, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Öküzgözü, Boğazkere, Misket, które są odpowiednie do produkcji wina, w zakładzie wyposażonym w najnowszą technologię. Raki i wino są butelkowane w najsmaczniejszej formie, bez kompromisów w jakości, i prezentowane...
Francja, Saint-Ciers-Sur-Gironde
Château HAUT GRELOT znajduje się w apelacji Blaye Côtes de Bordeaux. Zamek dysponuje winnicą o powierzchni 62 hektarów, której wiek wynosi około 25 lat. 24 hektary przeznaczone są na produkcję win białych, a 38 hektarów na produkcję win czerwonych. Wśród czerwonych szczepów znajdują się Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec. Do produkcji win białych wykorzystuje się szczepy Sauvignon Blanc, Muscadelle i Sémillon. Château HAUT GRELOT angażuje się na rzecz ochrony środowiska oraz wprowadza system kontroli jakości zwany Śledzeniem.
Francja, Saint-Émilion
CHÂTEAU DE FERRAND jest Grand Cru Classé Saint Emilion. Winnica zajmuje 42 hektary, z czego 32 hektary obsadzone są Merlot (75%), Cabernet franc (15%) oraz Cabernet sauvignon (10%). Winnica prowadzona jest z myślą o racjonalnej ochronie roślin oraz w celu poprawy jakości zbiorów. CHÂTEAU DE FERRAND angażuje się w zrównoważony rozwój.
Francja, Fronton
CHÂTEAU CRANSAC zajmuje powierzchnię około 150 hektarów, w tym 50 hektarów winnic. Nieruchomość znajduje się na dawnych tarasach Tarnu, a winnice są sadzone na glebach boulbènes, piaszczysto-gliniastych. 49 hektarów produkuje wino czerwone, a 1 hektar wino białe, a średni wiek winnicy wynosi 30 lat. W skład odmian winorośli wchodzą 53% Négrette, 16% Cabernet Franc, 14% Gamay, 11% Syrah oraz 6% innych odmian do produkcji wina czerwonego, a 100% Sauvignon do produkcji wina białego. CHÂTEAU CRANSAC potwierdza swoją pozycję jako Niezależny Winiarz.
Francja, Loupiac
Château LOUPIAC GAUDIET dysponuje winnicą o powierzchni 28 hektarów, położoną na zboczach z widokiem na Garonnę. Winorośle mają średnio 47 lat, a gleba jest gliniasto-żwirowa z podłożem wapiennym. Skład winorośli obejmuje Sémillon, Sauvignon i Muscadelle. Wina z Château LOUPIAC GAUDIET są produkowane w sposób tradycyjny, z ręcznymi zbiorami, jednocześnie wykorzystując nowoczesne techniki.
Francja, Cestayrols
Położony w południowo-zachodniej Francji, CHÂTEAU LES VIGNALS produkuje wina z Gaillac i Côtes du Tarn. Winnica zamku rozciąga się na 70 hektarach, znajdują się tam takie odmiany winorośli jak Duras, Braucol, Syrah, Mauzac, Loin de l’œil, Merlot, Sauvignon i Cabernet-Sauvignon. Zamek produkuje wina czerwone, różowe oraz białe, zarówno słodkie, jak i wytrawne. W trosce o jakość i ochronę...
Hiszpania, La Seca (valladolid)
...Reina de Castilla Sauvignon blanc, Reina de Castilla Verdejo Fermentowane w beczce, El Bufón Verdejo, Isabelino Verdejo, Isabelino Rueda, Isabelino Rosado, El Paje Verdejo, Príncipe Verdejo Frizzante. Nasza winiarnia oferuje również butelkowanie na zamówienie Por-Para z markami własnymi klientów (winnice z innych D.O., dystrybutorzy, sieci handlowe itp.). Winiarnia Reina de Castilla jest częścią Szlaku Wina Rueda. Organizacja wizyt i wydarzeń dla osób prywatnych i firm. Minimalne grupy: 10 osób.
Francja, VIANNE
Domaine de Salisquet to firma rodzinna, która rozciąga się na 9,73 ha winnic klasyfikowanych jako AOC Buzet: merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc. Domaine de Salisquet zdecydowało się na rolnictwo ekologiczne i jest wspierane w swoim działaniu przez ViniVitisBio. Domaine de Salisquet dysponuje zbiornikami ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury oraz około pięćdziesięcioma beczkami w...
Hiszpania, Valencia
Dystrybutor win, cavy, win musujących, frizzante oraz oliwy z oliwek extra virgin. Oferujemy nie tylko szeroki wybór innych marek, ale także naszą własną gamę produktów winnych Crianza, Sauvignon Blanc oraz oliwy z oliwek extra virgin, produkowanej z oliwek zbieranych w listopadzie i grudniu, pochodzących z Sierra de Mariola (Wspólnota Walencka). Wina marki VIRAJE pochodzą z D.O. Rioja. Staramy się wydobyć cechy, które gleby i klimat przekazują owocom naszych winnic, aby zachować osobowość i wartość starzenia, a także pracujemy nad tożsamością win.
Francja, Bégadan
CHÂTEAU LA TOUR DE BY to rodzinna posiadłość położona w pobliżu Bordeaux w regionie Médoc. Winnice Château zajmują 94 hektary, a średni wiek winnicy wynosi około 45 lat. Winorośle składają się z następujących szczepów: 60% cabernet-sauvignon, 35% merlot i 5% petit verdot. Od lat 80. XX wieku Château angażuje się w metody ekologiczne oraz zarządzanie chorobami i szkodnikami. Celem jest maksymalne ograniczenie stosowania chemikaliów poprzez wykorzystanie złożonych interakcji między organizmami szkodliwymi a pożytecznymi.
Francja, Ligueux
... winorośli na 4 hektarach białych, składa się on z 70% Sauvignon, 20% Sémillon i 10% Muscadelle. ZAMEK DE PARENCHERE produkuje w ten sposób 400.000 butelek rocznie, w tym swoje 4 wina: ZAMEK DE PARENCHERE, CUWEE RAPHAEL, BORDEAUX CLAIRET, BORDEAUX BLANC SEC.
Francja, Vire Sur Lot
ZAMEK NOZIERES to winnica położona na tarasach doliny Lot. Obszar winnicy rozciąga się na 55 hektarach winorośli, a główną odmianą używaną do produkcji win AOP CAHORS jest Malbec, który daje wina bogate, kolorowe i eleganckie. Odmiany uzupełniające to Merlot i Tannat, odmiana pochodząca z regionu Madiran. Zamek produkuje również wina IGP Côtes du Lot z różnymi odmianami, takimi jak Sauvignon blanc czy Chardonnay.
Szwajcaria, Zürich
... także cieszyć się zaletami dobrego wina z ojczyzny. Z wyborem ponad 15 000 butelek na pewno każdy znajdzie coś dla siebie, ale można też po prostu zainspirować się Zweigeltem, Cabernet Sauvignon lub Merlotem.
Francja, Cahuzac Sur Vere
Domaine BOSC-LONG obejmuje 50 hektarów winnic położonych na zboczach gminy Cahuzac sur Vère w regionie Appellation Contrôlée Gaillac. Sprzyjający klimat tworzy idealne warunki do uprawy winorośli. W Domaine de BOSC-LONG uprawiane są zarówno międzynarodowe, jak i regionalne szczepy winorośli. Znajdują się tam szczepy białe, takie jak Chardonnay, Sauvignon blanc, Loin De L’œil i Muscadelle, oraz szczepy czerwone, takie jak Merlot, Cabernet-Sauvignon, Braucol, Syrah, Duras i Gamay. W ten sposób domaine BOSC-LONG produkuje i sprzedaje wina czerwone, różowe i białe.
Francja, Luzech
CHATEAU LES CROISILLE, położony w pobliżu Cahors, angażuje się w proces certyfikacji rolnictwa ekologicznego. Zamek produkuje szeroką gamę win czerwonych AOC. Oprócz gamy win czerwonych, CHATEAU LES CROISILLE oferuje trzy wina odmianowe: białe Chardonnay, białe Sauvignon i różowe Malbec.
Francja, Avensan
...Château CITRAN znajduje się w Médoc, w pobliżu Bordeaux. Winnica Château rozciąga się na 100 hektarach na terenie żwirowo-piaszczystym na wapieniach z asteryjami / glinach wapiennych. Szczepy winorośli w Château to Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Wina Château CITRAN to wina z apelacji AOC Haut Médoc.
Francja, Saint-Seurin Sur l Isle
CHÂTEAU LA FAVIERE dysponuje winnicą o powierzchni 18,5 hektara, położoną na wzniesieniu o optymalnym nasłonecznieniu. Średni wiek winorośli to 1988 rok, znajdują się tam Merlot (60%), Cabernet Franc (30%) oraz Cabernet Sauvignon (10%). Winnica prowadzona jest zgodnie z zasadami racjonalnej uprawy winorośli.
Francja, Montagne
Winnice DELBECK specjalizują się zarówno w produkcji wina, jak i soli winnej. Winnice DELBECK produkują białe, różowe i czerwone wina z apelacji Saint-Georges Saint-Emilion, Lalande de Pomerol, Bordeaux Rouge, Bordeaux Blanc i Bordeaux Rosé. Produkują również Poivrinę oraz sól aromatyzowaną Kwiatem Merlot, Kwiatem Cabernet, Kwiatem Syrah, Kwiatem Pinot i Kwiatem Sauvignon. Poivrina to gastronomiczny dodatek składający się z pieprzu i wina.
... starannej i zrównoważonej uprawy, są najlepszym wyrazem szlachetnych szczepów Merlot (80%), Cabernet Franc (17%) i Cabernet Sauvignon (3%), które są charakterystyczne dla tego historycznego regionu. Aby odpowiedzieć na silne oczekiwania społeczne dotyczące czystego winiarstwa, 19 sierpnia 2019 roku podjęto decyzję o przejściu na rolnictwo ekologiczne, co pozwoli lepiej uwydatnić nasz terroir i jego...
Francja, Lalande De Pomerol
Usytuowane w obszarze apelacji Lalande de Pomerol, winnice ALAIN CHAUMET składają się z 2 gospodarstw winiarskich o powierzchni około dwudziestu hektarów. Główne szczepy winogron używane w tej rodzinnej winnicy to tradycyjne szczepy apelacji: Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet. W ten sposób, gospodarstwo sprzedaje dwa wina: Château Moulin de Sales oraz Château de l’Evêché. Wina z winnic ALAIN CHAUMET są sprzedawane w sieci sklepów winiarskich.
QUINTA DO QUETZAL to gospodarstwo rolne, które od kilku dekad zajmuje się produkcją wina. W 2003 roku przeprowadzono rekonstrukcję części starych winnic, zachowując jednak niektóre działki o wysokim potencjale enologicznym. W nowych winnicach posadzono odmiany najbardziej odpowiednie do terroiru Quinta do Quetzal. Obecnie Quinta do Quetzal dysponuje 40% winnic z odmianami białymi, podzielonymi na Antão Vaz, Roupeiro, Arinto i Verdelho oraz 60% winnic z odmianami czerwonymi, podzielonymi na Trincadeira, Aragonês, Alfrocheiro, Petit Syrah, Alicante Bouschet i Cabernet Sauvignon.
Francja, St Sauveur
CHÂTEAU FONTESTEAU znajduje się 50 km na północny zachód od Bordeaux. Winnica składa się z 32 ha winorośli w średnim wieku 25 lat, rosnących na piaskowo-żwirowym podłożu na wapiennej płycie, obsadzonych szlachetnymi szczepami z Médoc: 60% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, 10% Cabernet Franc i 1% Petit Verdot. Wina są sprzedawane w 80% na eksport pod różnymi markami, w tym Château Fontesteau (Crû bourgeois) i Messire de Fontesteau (Haut Médoc).
...Le Château Rioublanc to rodzinne winnice o powierzchni 47 ha, położone w apelacji Bordeaux. Winorośle są sadzone w wysokiej gęstości (5000 krzewów/ha) i prowadzone w systemie ekologicznym, bez herbicydów i produktów syntetycznych. Obecne szczepy czerwone to merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc i malbec. W białych: sauvignon, sémillon i colombard. Château produkuje wina Bordeaux: czerwone...
Hiszpania, Quintanar de la Orden (Toledo)
Zajmujemy się całym procesem wina, od pola do butelki, i sprzedajemy je na każdym etapie pośrednim. Można je sprzedawać zarówno w butelkach, jak i luzem. Średnia produkcja wina wynosi około 25.000.000 litrów. Oferowane przez nas odmiany wina to: Białe: airen, sauvignon blanc, macabeo, verdejo. Czerwone: Tempranillo, Garnacha, Syrah.... Filozofia naszej winiarni w tworzeniu wina zaczyna się w winnicy, na długo przed zbiorami. Rolnicy poświęcają znaczną ilość czasu na pracę w winnicach, aby zapewnić idealną równowagę owoców.
...Oprócz 48 ha winnic, znajdują się tu 80 ha sosnowych lasów, 50 ha sadów owocowych i 8 ha gajów oliwnych. Oparta na rodzimych odmianach, takich jak Trincadeira i Aragonez w winach czerwonych, a także Verdelho i Arinto w winach białych, posiadłość ma również mniejsze procenty odmian o dużym potencjale winiarskim, takich jak Alicante Bouschet, Alfrocheiro, Shyraz i Cabernet Sauvignon.
Włochy, Dolegna Del Collio
Winiarnia specjalizująca się w produkcji win z Collio. Produkuje wysokiej jakości wino friulano organiczne: Schioppettino, Friulano, Malvasia, Ribolla gialla, Sauvignon. Tenuta La Ponca produkuje białe i czerwone wina friulano: Schioppettino del Collio, Friulano del Collio, Malvasia del Collio, Sauvignon del Collio, Ribolla gialla del Collio. Winiarnia nosi nazwę od terenu, na którym się znajduje. 35 hektarów powierzchni uprawnej przeznaczonej na winnice dla win organicznych i wysokiej jakości.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play