...Siarczan magnezu przyspiesza wzrost upraw ogrodniczych i ozdobnych, zwiększa wydajność oraz poprawia smakowoców. Dotyczy to przede wszystkim pomidorów, ziemniaków i ogórków, ponieważ substancja ta stymuluje tworzenie skrobi i cukrów.
Opis: Luźny proszek w kolorze od białego do jasnoszarego.
Zakres zastosowania: Siarczan magnezu 7-wodny stosowany jest w rolnictwie jako nawóz oraz w produkcji...
...Likier śliwkowy "Śliwianka" to bardziej napój ludowy. Wytwarzany jest z lekko przejrzałych, aromatycznych owoców śliw. Do przygotowania naszej Śliwianki użyliśmy naparu z wędzonych suszonych śliwek i soku śliwkowego. Napój ma piękny czerwony kolor, słodko-kwaśny smak i umiarkowaną moc. Zaleca się picie go w czystej postaci w temperaturze pokojowej – zimno całkowicie zabija aromat i intensywny smak śliwek. Wódka nie jest wyczuwalna w napoju.
...kompoty, galaretki, puddingi, rolady owocowe, ciasta, szczególnie z nadzieniem owocowym, pieczone jabłka, napoje mleczne, likiery, grog, poncz, grzane wino oraz słodycze niemal wszelkiego rodzaju.
Zastosowanie
Do wszystkich rodzajów wypieków i deserów, owoców, gorących napojów oraz pikantnych potraw kuchni orientalnej.
Smak
Słodki, aromatyczny, palący
Wartość odżywcza na 100 g.
Białka (g / 100g)… 4,0
Tłuszcze (g / 100g)… 3,0
Węglowodany (g / 100g)… 28
Wartość energetyczna (kcal / 100g)… 160...