...Cépages: Niellucco, Scaccarrellu, Vermentinu Récolte: manuelle Vinification: Cuve inox thermoregulées Rosé de saignée après une nuit d’encuvage de la récolte. Mise en cuve de fermentation avec levurage. Fermentation 16-18°C. Soutirage des lies grossières et élevage sur lies fines 6 mois. Filtration douce sur plaque de cellulose et léger sulfitage. Mise en bouteille printemps 2023 en bouteilles...
Francja, Cénac
...Zbiory odbywają się wcześnie rano, aby zachować owocowy smak i świeżość winogron. Maceracja skórkowa trwa od 10 do 12 godzin w zbiorniku inox z regulacją temperatury i obojętnym środowiskiem, z czasem dostosowanym do ekstrakcji aromatów i koloru. Wino w większości uzyskuje się przez tłoczenie, a w niewielkiej części przez saignée. Fermentacja w niskiej temperaturze (16-18°C). Wrażenie ogólne...
Francja, Belfort
Od 30 lat IMM wspiera profesjonalistów w dziedzinie zdrowia, oferując im urządzenia medyczne spełniające najwyższe standardy. W kontekście starzejącego się społeczeństwa, rosnących wydatków na zdrowie oraz rosnącego zapotrzebowania na opiekę domową, naszym wspólnym celem jest umożliwienie pacjentom otrzymywania leczenia w najlepszych warunkach bezpieczeństwa i komfortu. Bycie blisko wszystkich uc...
Hiszpania, Madrid
...Nazwa pochodzenia: CIGALES Winogrona zebrano pod koniec września. Różowe wino wyprodukowano tradycyjną metodą saignée. Moszcz pozostawał w kontakcie z częściami stałymi winogron (skórkami) przez krótki czas (1 godzina), a następnie przeszedł do zbiornika. Fermentował w kontrolowanej temperaturze 15ºC przez 16 dni, po czym dokonano przelewu w celu późniejszej klarifikacji, stabilizacji i butelkowania.
Francja, Les Riceys
Champagne Morize Père & Fils to winnica z tradycjami sięgającymi 1830 roku, z ponad trzema pokoleniami zbieraczy-manipulantów. Gospodarstwo znajduje się w malowniczej wiosce Les Riceys, w wyjątkowym terroirze Côte des Bar, największym w regionie Szampanii, położonym na południu departamentu Aube, znanym z trzech apelacji: CHAMPAGNE / ROSÉ DES RICEYS / COTEAUX CHAMPENOIS Nasze szampany, wino różo...
... głębsze zgłębianie jego złożoności i tożsamości. To dziedzictwo i ta tożsamość, które wciąż świadczą o tym samym szacunku dla natury, zrównoważonym winiarstwie i tradycyjnym rzemiośle, są dziś w rękach Jean-Baptiste'a Prévosta. Produkujemy 50 000 butelek rocznie. Pracujemy z 3 szczepami (Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay). Oferujemy 6 cuvées, w tym Brut, Brut Rosé, Millésimé 2012, 75-25 (GC), Blanc de Blancs (GC), Rosé de saignée (GC).
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play