...Nasza kiełbasasuszona, jeden z naszych flagowych produktów!
Unikalny i zniewalający smak.
W przeciwieństwie do kiełbasy suchej, kiełbasasuszona jest cieńsza i ma kształt U, co pozwala jej na bardziej wyrazisty smak.
Mały +:
Kiełbasasuszona doskonale komponuje się zarówno z dobrym winem czerwonym, jak i białym.
SKU: 2100009XXXXXX
Waga: 0,300 kg
Informacja dotycząca wagi...
...Niezbędna postać w kuchni wieprzowej, organiczna suszonakiełbasawieprzowa z Ferme de la Rousse różni się od salami swoją średnicą i długością. Ciesz się nią w cienkich plasterkach samodzielnie lub z chlebem.
Waga: 200g...
Rodzina produktów stworzona w najczystszej tradycji górskich wędlin. Opracowana z najlepszych kawałków mięsa, nasza gama Grande Tradition jest kwintesencją rzemiosła Batistou.
SZYNKI
Nasze szynki pochodzą wyłącznie z rygorystycznie wyselekcjonowanych francuskich świń i inspirowane są okrągłym krojem zwanym „Parme”. Umiarkowanie solone i ręcznie wcierane w suchą sól, następnie powoli suszone z p...
...Lonzo, znane również jako lomo lub lonzu, to suszona polędwica wieprzowa. Ten rzemieślniczy lonzo jest wytwarzany w naszym zakładzie w Laissac, w Aveyron. Składa się wyłącznie z 3 składników: polędwicy wieprzowej, soli z Guérande i pieprzu Kampot IGP z Kambodży. Ta suszona mięso przechowuje się przez 3 miesiące w temperaturze pokojowej. Idealne do Twoich desek wędlin, lonzo to bardzo mało tłusty...
...Praktycznie wszystkie wnętrzności świni są wykorzystywane przemysłowo.
Rzeźnicy najczęściej używają jelit cienkich, szerzej znanych jako osłonki.
Osłonki z jelit cienkich są dostępne w różnych kalibrach. Wybór kalibru zależy od tego, jaki rodzaj kiełbasy producent lub rzeźnik chce zrobić.
Osłonki wieprzowe są idealnie dostosowane do następujących rodzajów kiełbas:
- Kiełbasa świeża
- Bratwurst (kiełbasa do smażenia)
- Kiełbasa grillowa
- Kaszanka
- Kiełbasa wędzona
- Kiełbasasuszona
Jak dostarczamy Twoje osłonki wieprzowe:
Osłonka wieprzowa:
- dowolny rozmiar od 26 mm do 45/+ mm.
- na sucho solona...
...Ręcznie robiona kiełbasasuszona aromatyzowana papryką Espelette AOP, z czystego wieprzowiny z Południowego Zachodu IGP, powstała na podstawie tradycyjnej, lokalnej receptury. Ta kiełbasa jest wytwarzana z chudego mięsa i tłuszczu z łopatki wieprzowej z Południowego Zachodu IGP, grubo mielonego (dokładnie 80% mięsa chudego i tylko 20% tłuszczu). Dzięki temu uzyskuje się kiełbasy o wyrazistym smaku.
Firma Legon specjalizuje się w handlu detalicznym w branży mięsnej oraz produkcji suchych kiełbas. Produkty: bolognese, salami, foie piqué, kiełbasawieprzowa (z orzechami lub bez), kiełbasa ardeńska, salami Week-end i Goliath, kiełbasa sucha Lutin lub Picador, wędzona kiełbasasuszona, kiełbasa wiejska.