...Drożdże instant to suche drożdże, które mają mniejsze granulki niż aktywne drożdże suche, szybko wchłaniają płyn i nie muszą być nawilżane ani aktywowane przed wymieszaniem z mąką.
ufs.country_names.RU, Moscow
...Drożdże (Saccharomyces cerevisiae) to mikroorganizm należący do grupy jednokomórkowych grzybów, która obejmuje około 1 500 gatunków. Drożdże piekarskie są wykorzystywane w produkcji wyrobów piekarskich z różnych rodzajów mąki. Drożdże suche (suszone) mają następujące zalety: stabilna jakość, długi okres przydatności do spożycia, szeroki zakres warunków temperaturowych, łatwość transportu i przechowywania. Logistyka jest znacznie prostsza w porównaniu do drożdży prasowanych, zajmują one 3-4 razy mniej miejsca do przechowywania, nie ma potrzeby częstego zaopatrywania się w drożdże.

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play