...Produkujemy wszystkie rodzaje oliwy z oliwek:
Oliwa z oliwek extra virgin:
Jest produkowana z pierwszego tłoczenia na zimno oliwek, które ma maksymalną kwasowość 0,8° oraz maksymalne stężenie nadtlenków 16 meq O2/kg.
Oliwa z oliwek virgin:
Również produkowana z pierwszego tłoczenia na zimno oliwek, z maksymalnym poziomem kwasowości 1,5°. Nadtlenki wynoszą maksymalnie 20 meq O2/kg. VOO jest tańsza...
... z oliwek o niskiej kwasowości
marki oliwy z oliwek o niskiej kwasowości
oliwa z oliwek o niskiej kwasowości
zawartość kwasów w oliwie z oliwek
jaka powinna być kwasowość oliwy z oliwek
czy oliwa z oliwek jest kwasowa czy zasadowa
jaka powinna być zawartość kwasów w oliwie z oliwek
jak obniżyć zawartość kwasów w oliwie z oliwek
miernik kwasowości oliwy z oliwek
pomiar kwasowości oliwy z oliwek...
...Oliwa z oliwek lampante, o wolnej kwasowości powyżej 2%, która wymaga procesu rafinacji przed spożyciem.
Oliwa lampante to najniższa klasa oliwy z oliwek extra virgin. Nie nadaje się do spożycia przez ludzi. Ma naturalnąkwasowość i może również mieć nieprzyjemny smak i aromat.
...
- TYP: OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN.
- KWASOWOŚĆ (KWAS OLEINOWY): MNIEJ NIŻ 0,8
- REGION: TURCJA HATAY-İZMIR.
- OPAKOWANIE: 100 ML (BUTELKA PLASTIKOWA).
- OPAKOWANIE ZEWNĘTRZNE: KARTONOWE PUDEŁKO ZAWIERA 20 BUTELEK PLASTIKOWYCH.
- PRODUKCJA: ADEL ALTAMIMI FOOD INDUSTRIES COMPANY.
- NUMER REJESTRACJI FIRMY: TR-27-K-020041.
TŁOCZONE NA ZIMNO - SPECJALNA PRODUKCJA .....
WYPRODUKOWANE ZGODNIE Z TURSKIM KODEKSEM ŻYWNOŚCI I CECHAMI MIĘDZYNARODOWEJ RADY OLIWY Z OLIWEK ....
... sensorycznym.
Rafinacja olejów roślinnych to proces krytyczny, który wymaga technologicznej kompetencji i niezawodności. Wszystkie oliwy z oliwek, które nie mogą być spożywane bezpośrednio, mają wysoką kwasowość i wady sensoryczne oraz są klasyfikowane jako "surowa lub lampowa oliwa z oliwek", muszą być rafinowane, aby mogły być jadalne.
Emir Zeytinyağı zawdzięcza swoją silną pozycję w sektorze...