...Oliwa zoliwekextravirginz Turcji jest pozyskiwana z naturalnych oliwekz Aegejskiego Morza Śródziemnego w Turcji metodą tłoczenia na zimno. Może być spożywana z potrawami, sałatkami, oliwkami stołowymi, a produkt nadaje się również do bezpośredniego spożycia.
Pochodzenie: Turcja
Proces: Tłoczenie na zimno
Kwasowość: Poniżej 0,8
Zastosowanie: Gotowanie, smażenie, sałatki, potrawy
Opakowanie: Butelki szklane, puszki, butelki PET, zbiorniki Flexi
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu...
...Oliwki z naszych gajów w AĞACIK BURHANİYE w Balıkesir (w Zatoce Edremit) zostały starannie zebrane i w listopadzie 2020 roku poddane zimnemu tłoczeniu. Pakowane są w puszki o pojemności 1 litra i 5 litrów. Z około 7 kg zielonych oliwek uzyskuje się 1 kg oliwyzoliwek. Stopień kwasowości wynosi około 0,5%.