Włochy, Forlì
... składniki odżywcze: błonnik, witaminy C i E, minerały takie jak magnez, potas i żelazo oraz kwasy tłuszczowe omega 3 i 6. Biała quinoa w porównaniu do czerwonej lub czarnej ma bardziej neutralny smak, co sprawia, że nadaje się do różnych potraw. Przed użyciem quinoa bio zaleca się przepłukanie ziaren pod wodą, a następnie gotowanie przez około 10-12 minut. Aby quinoa była smaczna, ważne jest, aby najpierw uprażyć ziarna przed dodaniem płynu do gotowania. Quinoa bio doskonale sprawdza się jako substytut risotto lub może stać się głównym składnikiem sałatek.
Włochy, Milano
...Fettuccine są podobne do tagliatelle, są bardziej spłaszczone i krótsze. Ta "zielona" wersja z mąki grochowej jest źródłem białka i witamin (szczególnie A i E, ale także B1, B2, B9, C, K oraz kwasu foliowego). Zielony groszek zawiera różne sole mineralne (potas, żelazo, fosfor, wapń, magnez, siarkę, sód i cynk) oraz mało tłuszczu. Jest również bogaty w błonnik rozpuszczalny, skrobię i cukry, co czyni go idealnym pokarmem dla naszego organizmu.

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play