Włochy, Imperia
...Oliwa z oliwek extra virgin filtrowana w puszce do użytku rodzinnego Oliwa z oliwek extra virgin Oliwa włoska – Tłoczona na zimno Trzylitrowa puszka jest głównie przeznaczona do użytku rodzinnego i zawiera ten sam produkt, który jest również pakowany w butelkę "Quadro". Ten produkt jest również dostępny w pięciolitrowej puszce. Etykieta produktu W sekcji 'Załączniki' znajdziesz etykietę z danymi odżywczymi oraz innymi informacjami o produkcie.
Włochy, Milano
...intensywne, szersze i bardziej złożone smaki niż jakakolwiek inna kawa na zimno. Idealna do koktajli i do picia na zimno, aby zyskać energię, siłę, koncentrację i orzeźwienie, polecana również dla osób uprawiających sport.
Włochy, Caccamo
...Organiczna Oliwa z Oliwek Extra Virgin Tłoczona na Zimno, Chroniona Nazwa Pochodzenia Sycylia...
Włochy, Gubbio
...BICCARI OLEJ EXTRA VERGINE: Najlepsza i naturalna oliwa z oliwek najwyższej jakości z Włoch w kanistrze. 100% NATURA: Bez wzmacniaczy smaku, bez aromatów, bez wypełniaczy, bez konserwantów itd. EKSTRAKCJA NA ZIMNO: Nasza oliwa z oliwek nie jest tłoczona na zimno jak wiele innych oliw. Preferujemy ekstrakcję na zimno w temperaturze poniżej 27°C, co w przeciwieństwie do tłoczenia na zimno ma...
Włochy, Marciano Della Chiana
... pochodnych. O intensywnym owocowym smaku z wyważoną goryczką i pikantnością, polecana do surowego doprawiania wszelkich potraw przygotowanych z wysokiej jakości składników. Format: 500 ml. Składniki: Oliwa z oliwek extra virgin 100% włoska. Odmiany oliwek: Moraiolo, Arbequina Toskańska. System ekstrakcji: Ekstrakcja na zimno. Okres zbioru: 19 października. Metoda zbioru: Głównie mechaniczna. Owocowość: Intensywna. Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od światła i ciepła.
...KARTA PRODUKTU PRODUKT Oliwa z Oliwek Extra Vergine Bio ROK PRODUKCJI 100% 2017-2018 KRAJ Włochy REGION Kalabria TEREN Wzgórze Presila kalabryjska ŚRODOWISKO Nie zanieczyszczone i czyste UPRAWA Ziemia wzbogacona naturalnymi substancjami: trawa, bobik (poplon) ZBIÓR Wibrator mechaniczny z parasolem EKSTRAKCJA Ekstrakcja na zimno (poniżej 27°) w ciągu 24 godzin od zbioru MAGAZYNOWANIE Zbiorniki ze...
Włochy, Sciacca
... względem środowiskowym i etycznym. NOCERBIA to oliwa z oliwek extra virgin od UPO Sicilia Spółdzielnia Społeczna. Koneserzy, smakując oliwę z oliwek extra virgin Nocerbia, od razu dostrzegają, że jest to produkt sycylijski. Skład linii Nocerbia powstaje z oliwek Nocellara del Belice, Cerasuola i Biancolilla. Metoda tłoczenia w cyklu ciągłym w kontrolowanej temperaturze z ekstrakcją na zimno.
... godzin od dostarczenia, przy użyciu procesów mechanicznych (ekstrakcja na zimno); taki sposób pozwala uzyskać oliwę extra virgin o wyższej jakości. Na pierwszy rzut oka, nasza oliwa, produkowana wyłącznie w rejonie FARNESE, ma kolor szmaragdowej zieleni z złotymi refleksami i emanuje owocowym zapachem przypominającym dojrzałą oliwkę tuż po zbiorze. Cieszy się wyrazistym smakiem, z nutami karczocha. Po spróbowaniu pozostawia w ustach przyjemnie pikantny i gorzkawy posmak z migdałowymi akcentami. Jest bogata w witaminę E, polifenole i inne przeciwutleniacze.
Włochy, Biancavilla
... końcowego oraz chroni drzewo i sam owoc. Ekstrakcja, tłoczenie, odbywa się na zimno w ciągu 8-12 godzin po zbiorze. To kluczowy etap dla zapewnienia produktu wysokiej jakości. Przechowywanie odbywa się w specjalnych aseptycznych pojemnikach ze stali nierdzewnej, gdzie zachodzi naturalna sedymentacja; następnie oliwa extra virgin jest przechowywana w silosach ze stali nierdzewnej, w oczekiwaniu na pakowanie. Historyczna firma Cuscunà jest jedyną, która oferuje możliwość adopcji jednego lub więcej drzew oliwnych.
Włochy, Pienza
... tłoczona w ciągu dwudziestu czterech godzin. Ekstrakcja oliwy odbywa się poprzez tłoczenie na zimno oraz za pomocą nowoczesnych procesów mechanicznych, dzięki którym uzyskany produkt zachowuje niemal wszystkie typowe właściwości organoleptyczne świeżej oliwki. Firma może poszczycić się niemal stuleciem doświadczenia w branży, dzięki ważnej profesjonalizmowi zdobytemu przez swojego założyciela, pana REMO MONACI.
Włochy, Barletta
Historia rodziny Vallarella to opowieść o miłości. Zaczęła się około 1920 roku. Jesteśmy producentami z urodzenia i stajemy się przetwórcami naszej produkcji oliwy. Nasza firma jest w całości organiczna, dbamy o nasze gaje oliwne zgodnie z regulacjami ekologicznymi, czas między zbiorami a tłoczeniem wynosi 24 godziny, a ekstrakcja odbywa się na zimno, aby zapewnić, że finalny produkt ma wszystkie cechy organoleptyczne, które powinien mieć dobry produkt oliwny.
Gospodarstwo rolne Faggeto produkuje głównie oliwę z oliwek extra virgin. Cały proces produkcji odbywa się w firmie, od zbioru po mielenie oliwek, które odbywa się w zakładzie tłoczni. Tłocznia działa w trybie ciągłym, a ekstrakcja odbywa się całkowicie na zimno. Firma produkuje również wyroby piekarnicze, które są wytwarzane głównie z oliwy z oliwek extra virgin oraz mąki uzyskanej z zbóż...
Ekstrakcja na zimno w dwóch fazach...
Włochy, Capriglia Irpina
...ekstrakcja, pakowanie. Każdy krok jest delikatny i ważny, aby uzyskać oliwę z oliwek extra vergine wysokiej jakości. Oliwki, z których uzyskujemy naszą oliwę, są zbierane ręcznie, starożytną metodą „bacchiatura” i mielone w kamiennych żarnach. Tłoczenie na zimno uzyskanej masy, realizowane wyłącznie za pomocą procesów mechanicznych, zapewnia oliwę o niskiej kwasowości (maks. 0,5%). Wszystko to odbywa się w Capriglia Irpina, a dla większej pewności możemy gościć wszystkich, którzy chcą zobaczyć na własne oczy.
Dwufazowa ekstrakcja na zimno...
Włochy, Campagna
... nieprzyjemne smaki spowodowane nadmiernym i natychmiastowym odkwaszeniem (gorycz). 2) Ekstrakcja centryfugowa, więc bez wstrząsów (w przeciwieństwie do wirówki) przy bardzo niskich obrotach i bez użycia separatorów wirówkowych (klarowników), z pierwszego tłoczenia i całkowicie na zimno. DZIĘKI TYM DWÓM EKSKLUZYWNYM METODOM zachowane są wszystkie cechy najlepszej oliwy: zapach, kolor, smak, aromat i cechy organoleptyczne. Odmiany naszej ekskluzywnej produkcji to: rotondella, carpellese, frantoio i leccino. Nasza marka handlowa to „ORO DEL SELE”.
... połączoną z wykorzystaniem mikroorganizmów i produktów ekologicznych. Firma produkuje soki jabłkowe, a ich ekstrakcja odbywa się poprzez tłoczenie na zimno, aby zachować nienaruszone składniki odżywcze i organoleptyczne owoców. Produkuje również ocet balsamiczny z jabłek, który dojrzewa w dębowych beczkach, aby uczynić produkt unikalnym w swoim rodzaju.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play