Włochy, Pienza
...MONACI REMO S.r.l to firma rodzinna z siedzibą w PIENZA, w pięknej Val d'Orcia w prowincji Siena. Świadoma licznych zmiennych, które wpływają na jakość oliwy z oliwek, firma osobiście nadzoruje wszystkie etapy produkcji, od uprawy na polu po tłoczenie w młynie. Podstawą dobrej oliwy jest przede wszystkim zdrowa oliwka, która musi być zbierana w odpowiednim stopniu dojrzałości, (pakowanie), i...
... braku tlenu i na zimno; gleby są nawożone przy użyciu substancji naturalnych. Zwracamy uwagę na bioróżnorodność. INFORMACJE O PRODUKCJI WINA: Niezwykłe umiejętności agronomiczne, całkowite poświęcenie oraz oświecona pasja do rolnictwa i natury skłoniły nas do zainwestowania wszystkich naszych zasobów w zakup firmy, z zakładem nowych winnic oraz zakupem CAPASONI i beczek przeznaczonych do...
Azienda Agricola La Rosa znajduje się w gminie Castel di Iudica, gmina Ramacca (CT). Firma jest obecna na rynku rolnym Sycylii od 2011 roku. Azienda Agricola La Rosa jest bardzo znana na Sycylii z powodu autentyczności swoich produktów. W 2010 roku Azienda Agricola La Rosa uzyskała certyfikat: Certyfikowane Gospodarstwo Rolne Ekologiczne.
Włochy, Gualdo Cattaneo
Nasza działalność znajduje się w sercu Włoch, w regionie Umbria i rozciąga się na 30 hektarach. Nasz produkt jest BIO, wyłącznie wysokiej jakości z oznaczeniem DOP. Co roku zbiór odbywa się tradycyjnie, aby zachować jakość oliwek. Stosujemy również metodę tłoczenia na zimno, a nowoczesna maszyna (AlfaLaval najnowszej generacji) gwarantuje jakość naszej oliwy extra virgin oraz sterylizację do...
Włochy, Loreto Aprutino
... gospodarstwa są nawożone substancjami organicznymi, a rośliny nie są poddawane żadnym zabiegom fitosanitarnym, w pełnym poszanowaniu norm regulujących produkcję ekologiczną. Mielenie oliwek odbywa się ściśle w ciągu 24 godzin od zbioru, za pomocą procesu ekstrakcji na zimno. Produkt końcowy to oliwa extra virgin wysokiej jakości, charakteryzująca się średnim owocowym aromatem, ziołowym, z nutą karczocha oraz wyczuwalną goryczką i pikantnością. Zaleca się jej podawanie z zupami zbożowymi lub warzywnymi, pieczeniami i sałatkami.
... oliwa z oliwek extra virgin, przetwarzana mechanicznie w tłoczni w procesie ciągłym na zimno. Po zakończeniu produkcji oliwy extra zaczynamy przetwarzanie oliwy aromatyzowanej z oliwek i świeżych owoców bezpośrednio w tłoczni. Prowadzimy produkcję ekologiczną. Ścisła kontrola pochodzenia i certyfikacja ekologiczna.
Gospodarstwo rolne Tenuta Musone powstało na przełomie 2010 i 2011 roku. Jego założyciel, Walter Darini, łącząc miłość do rolnictwa z duchem przedsiębiorczości, przekształcił grunt rolny z hodowlą zwierząt w rozległe gospodarstwo rolne, które obejmuje wzgórza Ostry, obszar Osimo, miejscowości Pradellona, Santa Maria Nuova oraz posiadłość w miejscowości Colognola. Ta ostatnia jest silnie ukierunkowana na produkcję wina, w szczególności na produkcję Verdicchio dei Castelli di Jesi.
Włochy, Piticchio
... produkcją a konsumpcją. Stąd szczególna uwaga, jaką przykładamy nie tylko do badania gleb i metod uprawy, ale także do dbałości o przetwarzanie, organizację marki jakości oraz w końcu do promocji produktów. Poszukiwanie i przywracanie starych odmian zbóż i roślin strączkowych, które w przeszłości były selekcjonowane przede wszystkim ze względu na jakość, a nie wyłącznie na ilość, jak ma to miejsce dzisiaj, stanowiło i stanowi jeden z kluczowych punktów jakości naszych przetworzonych produktów.
... w naszej tłoczni, stworzonej specjalnie po to, aby zaoferować konsumentowi produkt pochodzący z krótkiego łańcucha dostaw i rzeczywiście z lokalnych źródeł. Naszym jedynym celem, od zbioru oliwek po tłoczenie na zimno oliwy, jest uzyskanie produktu doskonałej i najwyższej jakości. Kierujemy się głównie do konsumentów, którzy w swoim profilu zwracają uwagę na jakość życia, przyjmując zasadę...
Włochy, Alatri
Sprzedaż typowych, autentycznych i ekologicznych włoskich produktów, uznawanych za DOP, DOC, IGT. Wyjątkowe produkty, takie jak oliwa z oliwek extra virgin, wino Cesanese, mozzarella z bufala z Amaseno, trufle z Campoli Appennino, wino Cabernet z Atina, fasola cannellini z Atina, papryka z Pontecorvo, amaretti z Guarcino, a także miód, sery, pomidory, warzywa w oliwie, kawa, przetwory, oliwki bio. Wysokiej jakości kuchnia włoska.
Włochy, Termini Imerese
... Nocellara, Carolea i FS17. Kiedy w połowie października rozpoczyna się zbiór, oliwki są mielone w ciągu kilku godzin, aby zapewnić najwyższą jakość. Tak więc, po ponad pół wieku tradycji i doskonałej oliwy sprzedawanej w tłoczni jako produkt luksusowy i szeroko poszukiwany, w 1997 roku firma postanawia butelkować ją i wprowadzić na rynek, gwarantując te same cechy autentyczności, co dawniej. W 2009 roku firma przyjmuje uprawy ekologiczne, ponownie dowodząc wrażliwości i troski o nasze środowisko.
Włochy, Capriglia Irpina
...ekstrakcja, pakowanie. Każdy krok jest delikatny i ważny, aby uzyskać oliwę z oliwek extra vergine wysokiej jakości. Oliwki, z których uzyskujemy naszą oliwę, są zbierane ręcznie, starożytną metodą „bacchiatura” i mielone w kamiennych żarnach. Tłoczenie na zimno uzyskanej masy, realizowane wyłącznie za pomocą procesów mechanicznych, zapewnia oliwę o niskiej kwasowości (maks. 0,5%). Wszystko to odbywa się w Capriglia Irpina, a dla większej pewności możemy gościć wszystkich, którzy chcą zobaczyć na własne oczy.
Włochy, San Cipriano Picentino
Rodzina Elia od 1909 roku produkuje oliwę z oliwek extra virgin najwyższej jakości, wykorzystując zbieracze do zbioru i mielenia w ciągu 24 godzin, z instalacją do przetwarzania na zimno z młynem. Odmiany oliwek to Rotondelle i Frantoio. Certyfikowana kontrola jakości, zbiór i przetwarzanie z certyfikowaną identyfikowalnością (APROL Salerno, Na tropie oliwy) są gwarancją wartości i doskonałości produkowanej oliwy. Oliwa pakowana jest w atmosferze ochronnej w: • Butelki 1000 ml - 750 ml - 500 ml - 250 ml - 100 ml - 60 ml - 25 ml. • Puszki 10 l - 5 l - 3 l - 2 l - 1 l. • Keg 25 l.
... nie pogorszyć ich jakości i przekazać świeżość uzyskanemu olejowi. Z uzyskanej pasty wyciskany jest „moszcz olejowy”, który jest oddzielany za pomocą separacji odśrodkowej. Uzyskany w ten sposób olej nie jest poddawany żadnej filtracji, lecz jedynie naturalnej dekantacji (ewentualne zanieczyszczenia na dnie butelek są wynikiem naturalnej dekantacji), co podkreśla jego smak, aromat i zachowuje wartości odżywcze. UWAGI SZCZEGÓLNE: oliwa extra vergine CHIARAMONTE uzyskiwana jest z oliwek szczególnych.
Włochy, Bernalda
...Gospodarstwo Rolne Coppa D'Amore znajduje się w Bernaldzie (MT) i oferuje wieloletnie oraz pasjonujące doświadczenie rzemieślnicze i oliwne swoich właścicieli, spadkobierców tysiącletniej tradycji w obróbce oliwek i ich tłoczeniu na zimno. Uprawa, zbiór i mielenie to procesy realizowane z poszanowaniem naturalnych metod przekazywanych przez naszych pradziadków. Jakości naszych oliwek to doskonałe...
Włochy, Trevi
Rodzinna firma rolnicza działająca na wzgórzach Umbrii od ponad 20 lat, produkujemy oliwę DOP, BIOLOGICZNĄ, tłoczoną na zimno, o wysokiej jakości i dużej wartości. W naszym punkcie sprzedaży w Trevi, małym miasteczku położonym w pobliżu Asyżu (Umbria), znajdą Państwo naszą gamę produktów na bazie oliwy: czekolady, sosy słodkie i słone, mydła oraz wiele innych lokalnych specjałów. Bezpłatne degustacje.
Włochy, Chiaramonte Gulfi (rg)
... obecni na rynkach od lipca do października, z odmianami winogron Vittoria, Italia i Apirene. Oliwa z oliwek Oliwa z oliwek - od przycinania, przez zbiór, po tłoczenie na zimno, aż do pakowania - tylko przez nasze ręce. Drzewa są nawadniane systemem mikro kroplowym dla racjonalnego zarządzania wodą. Metody naturalne Choroby i szkodniki są zapobiegane metodami naturalnymi. Nie używamy pestycydów ani herbicydów, nasze produkty rosną z poszanowaniem natury; inokulując glebę ryzobakteriami i dodając kompost dla odżywienia roślin. Składniki zawsze z lokalnej produkcji Twoja opinia jest ważna!
... przy użyciu kamieni i jednego tłoczenia na zimno. Otrzymany olej extra vergine, oprócz bardzo niskiej kwasowości, jest aromatyczny, bogaty w smaki i ma charakterystyczny owocowy posmak: prawdziwy sok z oliwek! Firma Le Farnie jest certyfikowana jako przedsiębiorstwo ekologiczne (ccpb) OPAKOWANIA: PUSZKA o pojemności 5; 3; 2; 1; 0,5; 0,25 litra; BUTELKA ze ciemnego szkła o pojemności 0,25 i 0,75 litra; DZBANEK z gliny szkliwionej i ręcznie malowanej o pojemności 4; 0,75; 0,25 litra. Realizujemy dostawy do domu w Włoszech i Europie. Pełna lista cen dostępna na stronie www.agriturismolefarnie.it...
Włochy, Campobello Di Mazara
...które nie są jeszcze dojrzałe, zbieranych z najlepszych gajów oliwnych, częściowo prowadzonych bezpośrednio. Szczególna uwaga poświęcona jest ważnym operacjom zbioru, transportu i tłoczenia, które odbywają się wyłącznie na zimno, w zakładzie w ciągu 24 godzin od zbioru, co pozwala uzyskać produkt o wysokiej owocowości i bardzo niskiej kwasowości olejowej. Uzyskany w ten sposób olej, po okresie naturalnego osadzania w stalowych zbiornikach bez dostępu tlenu, jest pakowany tuż przed wysyłką.
Włochy, Maida
Nasza firma, z siedzibą w Kalabrii, a konkretnie w dolinie lametyńskiej, produkuje organiczną oliwę z oliwek extra virgin, tłoczoną na zimno. Zawsze poszukujemy nowych potencjalnych klientów, aby nawiązać kontakt i rozpocząć nową, korzystną i wzajemną relację biznesową w celu rozszerzenia włoskiego smaku za granicą.
Gospodarstwo rolne Faggeto produkuje głównie oliwę z oliwek extra virgin. Cały proces produkcji odbywa się w firmie, od zbioru po mielenie oliwek, które odbywa się w zakładzie tłoczni. Tłocznia działa w trybie ciągłym, a ekstrakcja odbywa się całkowicie na zimno. Firma produkuje również wyroby piekarnicze, które są wytwarzane głównie z oliwy z oliwek extra virgin oraz mąki uzyskanej z zbóż...
Włochy, Ghilarza
OBRÓBKA NA ZIMNO...
Oliwa z oliwek extra virgin - Tłoczona na zimno Firmy Rolnicze RAV s.r.l.
Włochy, Campagna
... nieprzyjemne smaki spowodowane nadmiernym i natychmiastowym odkwaszeniem (gorycz). 2) Ekstrakcja centryfugowa, więc bez wstrząsów (w przeciwieństwie do wirówki) przy bardzo niskich obrotach i bez użycia separatorów wirówkowych (klarowników), z pierwszego tłoczenia i całkowicie na zimno. DZIĘKI TYM DWÓM EKSKLUZYWNYM METODOM zachowane są wszystkie cechy najlepszej oliwy: zapach, kolor, smak, aromat i cechy organoleptyczne. Odmiany naszej ekskluzywnej produkcji to: rotondella, carpellese, frantoio i leccino. Nasza marka handlowa to „ORO DEL SELE”.
Nasza firma powstała w 1970 roku na solidnych podstawach doświadczenia i kompetencji w branży oliwnej, zawsze stawiając na jakość gotowego produktu i usługi. Przyjmując szacunek dla tradycji oraz produkcję produktów wysokiej jakości, z poszanowaniem ziemi i otaczającego środowiska. Uprawiamy zgodnie z zasadami i normami metody ekologicznej, z pasją i oddaniem, szanując nasze wiejskie korzenie.
Włochy, Galatro
Włochy, Montalto Di Castro, Pescia Romana
Il Vecchio Frantoio Pace produkuje oliwę extra vergine z oliwek od 1910 roku, wykorzystując oliwki z typowych odmian dla regionu Apulia. Tradycja olejarska Apulii przekłada się na oliwę najwyższej jakości, produkowaną metodą tradycyjną, czyli tłoczeniem na zimno. Dziś, w trzecim pokoleniu, rodzina Pace wydobywa sok z oliwek za pomocą starożytnej metody mielenia i prasowania, zachowując tradycję i...
Włochy, Sant'alessio Lucca
Olej Rocchi od 1901 roku...
Włochy, Sora
Tłoczenie na zimno z młynem...

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play