...Ricotta di Bufala Campana jest częścią historii i tradycji sektora mleczarskiego, symbolem naszego rolnictwa i dziedzictwa typowości, które tereny południowych Włoch potrafią wyrazić.
Ricotta di Bufala Campana DOP to świeży produkt mleczarski, więc nie podlega dojrzewaniu, uzyskiwany przez koagulację ciepłem białek serwatki zmlekabawolego, surowca pochodzącego z produkcji Mozzarelli di Bufala Campana, co nadaje jej szczególne cechy strukturalne kremowości i miękkości, porcelanową biel oraz wyraźne właściwości sensoryczne, które można opisać jako delikatny zapach mleka i słodycz.
...Ricottaz bufala to ser o miękkiej konsystencji, przygotowywany z serwatki pozostałej po produkcji mozzarelli z bufala. Konsystencja jest miękka i ziarnista, ale nigdy piaskowa. Zapach mlekaz bufala nie ma takiej samej intensywności jak mozzarella, dlatego dobrze komponuje się zarówno z daniami słodkimi, jak i słonymi. To świeży ser bogaty w
Typy i Format
Waga: 250 g i 1 kg
Tacka termozgrzewana
Kody: 321 / 321b
Okres ważności: 21 dni...
...Włoska industria z 1962 roku, obecna na terenie Aversano, teraz w trzecim pokoleniu, pierwsza firma, która zbudowała zakłady mleczarskie do przetwarzania mlekabawolego, obecnie obecna w Kampanii oraz poza granicami kraju. Produkujemy maszyny do serów o elastycznej konsystencji - mozzarella, ricotta, burrata, caciocavallo, jogurt itp. Ponadto realizujemy projekty na zamówienie i dostosowane do...
... (mozzarella, ricotta, scamorza); następnie zwróciła się do publiczności, ponieważ powierzchnia pozwala na rozwijanie dodatkowych biznesów: poprzez stworzenie stref wypoczynkowych, obsługiwanych zarówno przez działalność gastronomiczną, jak i serwującą, za pośrednictwem baru/lodziarni z naciskiem na produkty rzemieślnicze.
Głównym obszarem działalności firmy jest produkcja mozzarelli, ricotty i scamorzy.
Francia Latticini S.p.A - Zakład w Sonnino
W zakładzie w Sonnino, działającym od 1987 roku, produkowane są: mozzarella zmleka krowiego, ricotta, masło, sery świeże, mozzarella Zarina.
Francia I.L.C. s.r.l. - Zakład w Pontinia
Zakład w Pontinia to pierwszy zakład wybudowany przez firmę, w którym produkuje się mozzarella zmlekabawolego, ricotta i masło zmlekabawolego; należy do konsorcjum...
...jednym z najpiękniejszych i najbardziej nietkniętych obszarów Włoch, ojczyzny „Diety Śródziemnomorskiej”, która od dawna znajduje się na liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego UNESCO. Siła firmy opiera się na stosowaniu tradycyjnych metod, dogłębnej wiedzy z zakresu zootechniki oraz realizacji wszystkich etapów cyklu produkcyjnego w zakładzie. Wśród produktów wyróżniamy mozzarellę zmlekabawolego, mozzarellę w mortella (mirt), fior di ricotta, cacio ricotta caprino, caciocavallo oraz jogurt.
...W miejscowości Isca dell'Abate w Perito, w prowincji Salerno, znajduje się Fattoria dell'Alento, zakład mleczarski działający na poziomie krajowym i międzynarodowym. Produkcja jest różnorodna i w całości oparta na lokalnych produktach, w ofercie znajdują się: bocconcini z bufala, ciliegine z bufala, mozzarella, warkocze mozzarelli, sery bufali, caciocavallo, ricottaz bufala, scamorza, wędzony caciocavallo, mozzarella di bufala campana oraz mleko. Dystrybucja produktów mleczarskich, produkowanych na miejscu, daje klientom gwarancję zakupu autentycznych produktów o kontrolowanym pochodzeniu.
FIRMA ROLNICZA PRODUKCJA I SPRZEDAŻ MOZZARELLI Z BUFALY CAMPANA FIORDILATTE RICOTTA PRODUKTY SPOŻYWCZE CASTELVOLTURNO PINETA MARE BUFALITOS SPOT TV PARADISE UL. OLEANDRÓW PINETA MARE SPRZEDAŻ HURTOWA I DETALICZNA MOZZARELLI Z BUFALY PRODUKT KONTROLOWANY I WYSELEKCJONOWANY PRAWDZIWA MOZZARELLA Z BUFALY CAMPANA...
... Monferrato i z regionu Kampania
- Ser Mozzarella i Ricotta (zmlekabawolego lub krowiego)
- Wędliny (szynka, salami, speck, boczek, również o aromatyzowanych smakach)
- Oliwki i oliwa z oliwek
- Kapary
- Wysokiej jakości ciastka (również z produkcji ekologicznej)...