Włochy, Imperia
... informacjami o produkcie. Dopasowania Bogaty i otulający smak sprawia, że jest idealny do każdego rodzaju makaronu. Lekko podgrzany, aby wzmocnić smak, można go bezpośrednio wlać na lekko al dente makaron. Jak w przypadku innych sosów z naszej oferty, jest również idealnym dodatkiem do kanapek i bruschetty. Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) i spożyć w ciągu 3 dni. Kod: SUOL 180...
Włochy, MILANO
...Proces usuwania pestek sprawia, że miąższ zyskuje smak przyprawy, dlatego nieprzypadkowo to oliwki bez pestek są najbardziej odpowiednie do marynowania. Najbardziej znane oliwki bez pestek to bez wątpienia te nadziewane, lepiej znane jako oliwki all'Ascolana. To przede wszystkim większe zielone oliwki są wykorzystywane do nadziewania. OPAKOWANIE 6 1 SZT. = EURO 10,00 1 PALET 36 OPAKOWAŃ 6 TERMIN WAŻNOŚCI 15/04/2026 MINIMALNE ZAMÓWIENIE 20 PALET...
Włochy, Castelfidardo
...Oliwa z oliwek extra virgin o lekkim owocowym smaku z aromatami dojrzałej oliwki, które przypominają żółte jabłko lub owoc migdała. Ma delikatny i łagodny smak, mniej intensywny w porównaniu do innych oliw. Idealna do każdego dania; szczególnie dobrze komponuje się z potrawami o średniej strukturze, takimi jak: orecchiette z brokułami, bobem i cykorią, mięsem białym, rybą na parze, sałatkami, itd…...
... Spółdzielnia Rolnicza La Casa Rosa. Gospodarstwo rozciąga się na około trzydzieści hektarów w rejonie Siculiana w prowincji Agrigento, w okolicy Calua, naprzeciw rezerwatu przyrody Torre Salsa. W gaju oliwnym znajduje się 1.549 drzew oliwnych, które mają ponad dziesięć lat, w tym odmiany Coratina, Biancolilla, Nocellara del Belice, Giarratana i Cerasuola. Nasze oliwki, tłoczone na zimno, produkują...
Włochy, Arquà Petrarca
... każdej potrawy, nie obciążając jej smaków. W tym charakterystycznym i innowacyjnym młynie w Wenecji stosowane są nowoczesne metody przetwarzania oliwek, zaczynając od zbiorów, które są ściśle ręczne, aby nie uszkodzić owoców przed tłoczeniem. Oprócz drobiazgowej i skrupulatnej pracy przy produkcji oliwy extra vergine w Frantoio Colli del Poeta, na jakość i charakterystyczny smak oliwy ma duży wpływ...
Włochy, Rocchetta Nervina
... internetowym. Nasza oliwa z oliwek jest wyjątkowa i pochodzi z najlepszej odmiany na świecie: jakości taggiasca, która ma łagodny smak przypominający migdały oraz delikatny owocowy posmak na końcu. Nasze starożytne sady znajdują się w Rocchetta Nervina, małej wiosce na włoskiej Riwierze, na wysokości 435 metrów. Wysyłamy na terenie całego Zjednoczonego Królestwa bezpłatnie od 53£.
Włochy, Imperia
... owocowym smakiem. Doskonale komponuje się ze wszystkimi daniami kuchni śródziemnomorskiej oraz dietami, szczególnie na surowo w sałatkach lub z warzywami. Smaczne i przepięknie pachnące, Olio di Cannelle doskonale podkreśla smak potraw w sosach, dressingach oraz z wszelkiego rodzaju mięsem lub rybami.
Włochy, Caianello
... w wyniku wieloletnich badań i eksperymentów, współpracując z doświadczonymi degustatorami oliwy, szefami kuchni i krytykami kulinarnymi, z jedynym celem stworzenia doskonałej oliwy, która zachwyci nawet najbardziej wymagające i wyrafinowane podniebienia. Oliwa o bardzo niskiej kwasowości, uzyskana w procesie tłoczenia na zimno, odpowiednia do każdego rodzaju potraw. Nasze oliwki zbierane są w...
Włochy, Calenzano
Il Nutrimento, założone w 1990 roku, to firma produkcyjna z wielką ambicją: przynieść do domów smak starożytnych przepisów śródziemnomorskich. W tym celu oferuje sosy do makaronu, pesto, grillowane warzywa, kremy warzywne i pasztety do bruschett, oliwy, oliwki oraz wiele innych produktów, które łączą tradycyjne smaki z nowoczesnym procesem produkcyjnym. Przepisy Il Nutrimento czerpią inspirację z...
...gulaszy, sałatek, zup. Jej typowy smak i intensywny aromat najlepiej smakują, gdy zanurzy się w niej kawałek chleba. Oliwa z oliwek extra virgin „OLIOTOLA”, tłoczona na zimno z oliwek uprawianych na Sycylii (Włochy) i niefiltrowana, jest produktem w 100% włoskim. Okres zbiorów trwa od października do listopada, oliwki są zbierane ręcznie i natychmiast transportowane do tłoczni, gdzie są mielone każdego wieczoru, aby zapewnić bardzo niską kwasowość oraz zachować wszystkie cenne składniki i charakterystyczny smak, typowy dla oliwy sycylijskiej.
Włochy, Montesano Sulla Marcellana
... historii, która łączy je z ich regionem: suszone lub nadziewane pomidory, grillowane bakłażany, kremy z dyni, karczochy, brokuły, nadziewane oliwki, nadziewane papryki i ostre papryczki to tylko niektóre z typowych produktów z Cilento przekształconych w boccacci w oliwie.
Włochy, Roma
Z wiekowych oliwek z upraw prowadzonych bez jakiejkolwiek chemii, wytwarzamy nasz oliwę extra virgin z oliwek, stosując tradycyjne metody produkcji, z poszanowaniem tradycji oraz najnowocześniejszych standardów jakości. Zbiory oliwek odbywają się w odpowiednim czasie dojrzałości. Następnie, w ciągu dwóch godzin, przystępujemy do tłoczenia. Dzięki temu oliwa zachowuje wszystkie swoje składniki odżywcze, takie jak polifenole i inne naturalne przeciwutleniacze, które nadają oliwie charakterystyczny smak świeżo zebranej zielonej oliwki.
Włochy, San Giovanni Rotondo
Olio Ritrovato to olej z dawnych czasów, z dzisiejszymi gwarancjami. Drzewa oliwne znajdują się w Parku Narodowym Gargano, w nieskażonym krajobrazie. Oliwki pochodzą wyłącznie z odmiany „Ogliarola Garganica” i są zbierane ręcznie oraz tłoczone na zimno, tradycyjną metodą, przy użyciu pras i fizyków, aby jak najlepiej zachować smak i aromat oleju. ICEA - Instytut Certyfikacji Etycznej i Środowiskowej - kontroluje i certyfikuje każdy etap, zapewniając poszanowanie środowiska i zdrowia konsumenta.
Włochy, Caltabellotta
... opakowaniach próżniowych. Nasza oliwa pochodzi z tłoczenia oliwek Biancolilla z Caltabellotta (odmiana Biancolilla jest autochtoniczna dla Caltabellotta), co nadaje jej niepowtarzalny zielony kolor z złotymi refleksami oraz naturalny, lekko mętny wygląd. Cieszy się uznaniem za swój doskonały, pełny i okrągły smak zielonej oliwki z delikatnym posmakiem goryczy i pikantności. Ponadto charakteryzuje się intensywnym i zrównoważonym owocowym aromatem, z nutą migdałów.
... nie pogorszyć ich jakości i przekazać świeżość uzyskanemu olejowi. Z uzyskanej pasty wyciskany jest „moszcz olejowy”, który jest oddzielany za pomocą separacji odśrodkowej. Uzyskany w ten sposób olej nie jest poddawany żadnej filtracji, lecz jedynie naturalnej dekantacji (ewentualne zanieczyszczenia na dnie butelek są wynikiem naturalnej dekantacji), co podkreśla jego smak, aromat i zachowuje wartości odżywcze. UWAGI SZCZEGÓLNE: oliwa extra vergine CHIARAMONTE uzyskiwana jest z oliwek szczególnych.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play