Włochy, Formigine
...Shiitake (nazwa naukowa Lentinus Edodes) to grzyby lecznicze pochodzące z Dalekiego Wschodu. Są bogate w białko, zawierają dobre ilości witaminy D. Stanowią ważne źródło witamin z grupy B oraz wielu minerałów, w tym żelaza, potasu, fosforu, magnezu, wapnia i siarki.
Włochy, Forlì
... łupinach są bogate w minerały, takie jak magnez, potas, cynk, fosfor i mangan, oraz witaminy z grupy B. Orzeszki niesolone są prażone w łupinach, aby zachować ich właściwości organoleptyczne. Każde 100 gramów orzeszków dostarcza naszemu organizmowi około 600 kcal. Orzeszki ziemne bez soli są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy. Dodatkowo, ta przekąska może być dodawana do sałatek lub używana do dekoracji smoothie lub lodów, a także mogą być mielone do przygotowania słynnego masła orzechowego.
Włochy, Rivoli
... wyjątkowe składniki, dwa superfoods: burak jest bogaty w witaminy z grupy B, kwas foliowy i przeciwutleniacze; ocet granatowy, który może zmniejszać tłuszcz u osób otyłych, ma wysoką zawartość potasu, korzystnego dla regulacji ciśnienia krwi i aktywności serca. Używa się go jak zwykłego ketchupu w potrawach mięsnych, szczególnie białych, serach miękkich, warzywach, seitanie i tofu. Ale doskonale nadaje się do przyprawiania potraw sushi.
Włochy, Modugno
...Migdały z Apulii pozyskiwane są z nasion migdałowca (prunus dulcis), poddawane procesowi łuskania, starannej selekcji i kalibracji. Migdały są powszechnie wykorzystywane w przygotowywaniu słodyczy, takich jak: torrone, cukierki, ciasta, ciasteczka, amaretti. Są bogate w białko, witaminy (zwłaszcza z grupy B i witaminę E), aminokwasy niezbędne, kwasy tłuszczowe nienasycone oraz minerały (magnez...
Włochy, S.spirito Di Bari
...Migdały z Apulii pozyskiwane są z nasion migdałowca (prunus dulcis) i poddawane są procesowi łuskania, starannej selekcji oraz kalibracji. Migdały są powszechnie wykorzystywane w przygotowywaniu słodyczy, takich jak: nugaty, cukierki, ciasta, ciasteczka, amaretti. Są bogate w białko, witaminy (szczególnie z grupy B i witaminę E), aminokwasy niezbędne, kwasy tłuszczowe nienasycone oraz minerały...
Włochy, Pontecagnano
...Dobrze, ponieważ… Zawiera: wodę, wiele błonnika, witaminy B1, B2, B6 i C, minerały takie jak wapń, żelazo, magnez, potas i miedź, mikroelementy takie jak selen, karotenoidy. Witamina C wzmacnia odporność, a witaminy z grupy B są korzystne dla nerwów i skóry. W kuchni kalarepa nadaje się do różnych przygotowań, zarówno na surowo, jak i na ciepło. Zwykle gotuje się powiększoną część łodygi, ale liście zawierają trzy razy więcej witamin. Dlatego używajcie ich blanszowanych w osolonej wodzie, aby wzbogacić omlety lub zupy.
Pasujące produkty
Rzodkiewka
Rzodkiewka
Inne Produkty
Rukola
Rukola
Włochy, Orio Litta
...Nazywany również tybetańskim owocem długowieczności, którego najważniejszą właściwością są polisacharydy i ich zdolność do wspierania układu odpornościowego, a także zawiera witaminę A i C, wszystkie witaminy z grupy B, 18 aminokwasów oraz wiele minerałów, w tym magnez, potas, krzem i german (bardzo rzadko występujący w innych naturalnych produktach). Dzięki swojemu bogatemu składowi odżywczemu...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play