...Natale to oliwa z oliwek extra virgin, produkt sycylijski. Z wyjątkową butelką „Quadra Marasca“. Smak Nocellara Etnea pochodzi bezpośrednio z posiadłości Cuscunà! Doskonałość w smaku i intensywnym aromacie.
Oliwa sycylijska 100% Natale uzyskała różne certyfikaty, również dzięki możliwości firmy Filiera, aby śledzić proces produkcji, od uprawy oliwek po zbiór. Dodatkowo firma Cuscunà gwarantuje tłoczenie w ciągu 8-12 godzin od zbioru.
... poziomem kwasowości, ale także szeregiem cech organoleptycznych osiągniętych dzięki nienagannym procesom produkcyjnym.
Wyjątkowa jakość tego produktu wynika z starannego wyboru lokalnych organicznych gajów oliwnych. Jest to efekt stałej i dokładnej staranności stosowanej w całym procesie przetwarzania oliwek; defoliacja i czyszczenie jako fundamentalny model pracy przyczyniają się do wyższych standardów higieny w całym procesie, podczas gdy zbiór i przechowywanie odbywają się niezwykle szybko, aby uniknąć fermentacji, w pełni zachowując właściwości smakowe.
...KARTA PRODUKTU
PRODUKT Oliwa z Oliwek Extra Vergine Bio
ROK PRODUKCJI 100% 2017-2018
KRAJ Włochy
REGION Kalabria
TEREN Wzgórze Presila kalabryjska
ŚRODOWISKO Nie zanieczyszczone i czyste
UPRAWA Ziemia wzbogacona naturalnymi substancjami: trawa, bobik (poplon)
ZBIÓR Wibrator mechaniczny z parasolem
EKSTRAKCJA Ekstrakcja na zimno (poniżej 27°) w ciągu 24 godzin od zbioru
MAGAZYNOWANIE Zbiorniki ze...
... przyszłym pokoleniom. Uprawiane odmiany to Leccino, Frantoio, ale dominującą jest autochtoniczna Itrana. Dzięki starannej uprawie, dbałości o zbiór i uwadze poświęconej tłoczeniu, uzyskujemy oliwę z oliwek extra virgin o najwyższej jakości, o intensywnym kolorze, świeżej woni, z nutami oliwek, liści pomidora i świeżo skoszonej trawy, z eleganckimi akcentami goryczy i pikantności. Miłość, Pasja...
... przetworów warzywnych, które są przetwarzane według procesów i receptur, które nie zmieniają charakterystyki warzyw, zachowując ich naturalną konsystencję i smak.
Aromaty rozwijają się rotacyjnie na ponad 30 hektarach przeznaczonych dla nich. Suszone naturalnie, tworzą więcej linii konsumpcyjnych, takich jak aromaty czyste i aromaty przetworzone.
Przetwory w oliwie z oliwek, produkowane z warzyw z...
...Gospodarstwo Rolne Coppa D'Amore znajduje się w Bernaldzie (MT) i oferuje wieloletnie oraz pasjonujące doświadczenie rzemieślnicze i oliwne swoich właścicieli, spadkobierców tysiącletniej tradycji w obróbce oliwek i ich tłoczeniu na zimno. Uprawa, zbiór i mielenie to procesy realizowane z poszanowaniem naturalnych metod przekazywanych przez naszych pradziadków. Jakości naszych oliwek to doskonałe...
W sercu Colli di Taormina i Castelmola uprawiamy nasze winogrona, aby uzyskać białe i czerwone wina o typowej oznaczeniu geograficznym SICILIA. Produkujemy również oliwę z oliwek extra virgin o jakości DOP Valdemone. Ta firma została założona przez dwóch młodych właścicieli, którzy nadzorują wszystkie etapy produkcji: od uprawy winorośli, przez zbiór winogron, po winiarstwo i starzenie w...
... jej na przekraczanie oceanów. Metody uprawy, nawożenia i ochrony roślin, które do dziś są całkowicie naturalne, zbióroliwek w okresie szczytowej jakości oraz szybkie przekazywanie owoców do tłoczni to kluczowe elementy, które pozwoliły nam osiągnąć wysoki standard produkcji przekazywany z pokolenia na pokolenie. Otrzymaliśmy uznanie przyznane przez "Sidel CAB SpA" Certyfikacja Rolnictwa...
... pierwszej fazie dojrzałości, unikając w ten sposób ciemnienia koloru z zielonego na ciemny i czarny (faza invaiatura). Mimo że plon jest niższy, zapewnia to znacznie wyższą jakość. Zbiór odbywa się głównie ręcznie, a tylko rzadko z użyciem maszyn, które jednak szanują owoc, traktując go delikatnie i unikając uszkodzeń. Nasza oliwka znajduje się na wylocie wygasłego wulkanu w obrębie Regionalnego Parku...
... operacji w polu, które trwają nieprzerwanie od stycznia do grudnia, wykonujemy poniższe działania: przycinanie i usuwanie pędów, nawożenie wyłącznie organiczne, stałe i ciągłe czyszczenie, certyfikowane zabiegi biologiczne, zbióroliwek, mielenie, konserwacja oliwy, butelkowanie i wysyłka do klienta końcowego, w tym hurtowników, detalistów i klientów indywidualnych. Wino: stałe i wymagające...
... najlepiej ułatwić zbióroliwek. Dzięki ciągłym badaniom nowych materiałów i technik budowlanych, firma Borrelli zdobyła znaczną wiedzę w dziedzinach mikro-mechaniki, szczególnych obróbek metali, elektroniki i pneumatyki. Wynikiem tych nieustannych badań i zdobytych kompetencji są narzędzia o najwyższej technologii do przycinania i zbioru. Od zawsze dla „Borrelli Pneumatica” sposób pracy identyfikuje się z hasłem „jakość, a nie ilość”...
... produkcyjną, znacznie wyprzedzając krajowe i europejskie przepisy prawne. Umowa, dziś jak i wtedy, oparta na surowych zasadach i ścisłej kontroli jakości. Historia, tradycja, autentyczność, poszanowanie terytorium i środowiska to zasady, które kierują całym procesem produkcyjnym Laudemio, od harmonijnego prowadzenia gajów oliwnych po selektywny zbiór owoców w ich idealnym stadium dojrzałości, od tłoczenia po gramolację i rygorystyczne tłoczenie na zimno, aż po butelkowanie i staranną konserwację produktu.
Nasza działalność znajduje się w sercu Włoch, w regionie Umbria i rozciąga się na 30 hektarach. Nasz produkt jest BIO, wyłącznie wysokiej jakości z oznaczeniem DOP. Co roku zbiór odbywa się tradycyjnie, aby zachować jakość oliwek. Stosujemy również metodę tłoczenia na zimno, a nowoczesna maszyna (AlfaLaval najnowszej generacji) gwarantuje jakość naszej oliwy extra virgin oraz sterylizację do...
... produkcji po zbiór produktów, wkładając szczery entuzjazm i troskę w rodzinne tereny, a także zwracając uwagę na stałych i nowych klientów, pochodzących z bliskich i dalekich miejsc poza Sycylią, z którymi lubimy pielęgnować dobre relacje.
Azienda Agricola Borsellino jest częścią Konsorcjum Ochrony Riberella - Pomarańcza z Ribery D.O.P., które wystąpiło i uzyskało od władz włoskich i UE uznanie D.O.P...
... sadzenia po zbiór świeżych produktów, nasza uwaga koncentruje się na selekcji surowców, które, trafiając do przestronnych pomieszczeń produkcyjnych, są starannie pielęgnowane przez nasze doświadczone pracownice i całkowicie oczyszczane ręcznie. Posiadamy certyfikację systemu zarządzania jakością ISO 9001:2008.
Rodzina Elia od 1909 roku produkuje oliwę z oliwek extra virgin najwyższej jakości, wykorzystując zbieracze do zbioru i mielenia w ciągu 24 godzin, z instalacją do przetwarzania na zimno z młynem. Odmiany oliwek to Rotondelle i Frantoio. Certyfikowana kontrola jakości, zbiór i przetwarzanie z certyfikowaną identyfikowalnością (APROL Salerno, Na tropie oliwy) są gwarancją wartości i doskonałości produkowanej oliwy. Oliwa pakowana jest w atmosferze ochronnej w: • Butelki 1000 ml - 750 ml - 500 ml - 250 ml - 100 ml - 60 ml - 25 ml. • Puszki 10 l - 5 l - 3 l - 2 l - 1 l. • Keg 25 l.
... Nocellara, Carolea i FS17. Kiedy w połowie października rozpoczyna się zbiór, oliwki są mielone w ciągu kilku godzin, aby zapewnić najwyższą jakość. Tak więc, po ponad pół wieku tradycji i doskonałej oliwy sprzedawanej w tłoczni jako produkt luksusowy i szeroko poszukiwany, w 1997 roku firma postanawia butelkować ją i wprowadzić na rynek, gwarantując te same cechy autentyczności, co dawniej. W 2009 roku firma przyjmuje uprawy ekologiczne, ponownie dowodząc wrażliwości i troski o nasze środowisko.