... refleksami. Świeży i przyjemny nos z nutami małych owoców czerwonych, wiśni i truskawek. Usta delikatne, mięsiste i ładnie owocowe z nutami przypraw. Delikatne taniny, które oferują wykwintne, smakowite zakończenie. Doskonale komponuje się z wędlinami, czerwonymi mięsami, dziczyzną oraz serami i deserami. Serwować w temperaturze od 16 do 18°C.
Szczepy: Merlot (59%), Cabernet Sauvignon (32%), Malbec (9%)
Producent: Rodzina Gondeau w Lansac (33710)
Formaty i opakowania: Butelka (75cl) - Karton po 6 - 2020...
...Oko
jasnożółta, świetlista sukienka
Nos
świeże nuty sauvignon, które łączą się z cytrusami i białymi kwiatami
Usta
ładne, kwaskowate nuty
Winifikacja: dojrzewanie przez 6 miesięcy w zbiornikach inox
Dopasowanie jedzenia do wina: skorupiaki, ser kozi, aperitif
Rada winiarza: podawać w temperaturze od 8 do 10°
Opakowanie: cena jednostkowa sprzedawana w kartonach po 6 butelek z dostawą gratis
Domaine: Cave du Marmandais
Aplikacja: Côtes du Marmandais
Rocznik: 2018
Szczep: Sauvignon Blanc
Uprawa: Tradycyjna
Etykieta: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée)...
...PAULINE LAPIERRE WINIARZ RĘCZNY
Po pierwszym życiu w Paryżu i Azji Południowo-Wschodniej, Pauline Lapierre zostaje enologiem i postanawia przejąć rodzinną posiadłość znajdującą się w bardzo dynamicznej wiosce Rions.
ASSEMBLAGE
60% Sémillon, 40% Sauvignon Blanc
WINIFIKACJA
Fermentacja alkoholowa w niskiej temperaturze w zbiornikach inox oraz dojrzewanie na osadzie przez cztery miesiące.
KOLOR
Jasnożółty z zielonkawymi refleksami
RODZAJ
Świeży i owocowy z piękną długością
NOS I USTA
Nutki cytrusowe grejpfruta i cytryny w nosie. Bardzo tłusty i pełny w ustach.
ALKOHOL...
... delikatna struktura. Przez cały czas wyczuwalne są aromaty owoców egzotycznych.
Ogólne wrażenie: harmonijne białe wino, apetyczne z trwałymi aromatami.
Idealne do podania jako aperitif lub do dań z owoców morza.
Serwować dobrze schłodzone.
Produkt: Château du Garde
Powierzchnia: 2,5 ha
Szczep: 60% Sémillon, 40% Sauvignon
Terroir: gleba gliniasto-wapienna
Wygląd: klarowne, błyszczące, kolor żółto-zielony
Nos: delikatny, owocowy i świeży...
...Nos ma dobrą intensywność i emanuje aromatami dojrzałych żółtych owoców, uzupełnionymi kamiennymi mineralnymi i delikatnymi roślinnymi nutami. Na podniebieniu atak jest okrągły i świeży, a następnie pojawia się dużo objętości w środku ust; ładne napięcie osiada harmonijnie, całość jest zwarta i kończy się długą retro-olfakcją cytryny i kamiennych mineralnych smaków.