...Mąka jęczmienna to drobny proszek mielony z całych ziaren jęczmienia. Oferuje orzechowy smak i jest dobrym źródłem błonnika, witamin i minerałów. Ta wszechstronna mąka bezglutenowa jest często stosowana w pieczeniu, stanowiąc zdrową alternatywę dla mąki pszennej. Mąka jęczmienna może być wykorzystywana w różnych przepisach, w tym na chleb, muffiny, naleśniki i ciastka, dodając subtelną słodycz i...
Turcja, Gaziantep
...Maszyny do suszenia ziarna mogą suszyć wszystkie rodzaje pszenicy, kukurydzy, jęczmienia, rzepaku, soi itp. Obniżają poziom wilgotności roślin zbożowych do poziomu, który umożliwia ich przechowywanie w silosach. Dzięki doskonałemu projektowi mają zdolność suszenia do 50 ton przy wydajności 5 ton na godzinę. Nasze maszyny, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, są zaprojektowane tak, aby służyły przez wiele lat.
Ukraina, Pervomaysky
...Jeśli potrzebujesz dodatkowego źródła siły i energii rano, włącz do swojego śniadania płatki jęczmienne TM "TERRA", które są wytwarzane z całych ziaren jęczmienia i spłaszczane na cienkie płatki. Płatki jęczmienne doskonale komponują się z jagodami, orzechami, owocami, miodem, dżemem.
Turcja, Çorum
... jest zminimalizowany, a rury wlotowe i wylotowe są podparte gumowymi kołnierzami, aby zapobiec przenoszeniu wibracji. Zastosowania ◾ Przemysł spożywczy ◾ Młyny mączne i semolinowe ◾ Młyny paszowe ◾ Zakłady czyszczenia ziarna ◾ Zakłady przetwórstwa kukurydzy ◾ Fabryki oleju ◾ Zakłady przetwórstwa pszenicy, jęczmienia, żyta i owsa...
Holandia, Bv Nijkerk
...Jęczmień, członek rodziny traw, jest głównym zbożem. Był jednym z pierwszych uprawianych zbóż i obecnie jest szeroko uprawiany. Ziarno jęczmienia jest podstawowym składnikiem kuchni tybetańskiej i było szeroko spożywane przez chłopów w średniowiecznej Europie. Białko: 10% min Wilgotność: 13% max Zanieczyszczenia mineralne: 0,5% max Całkowite zanieczyszczenia: 2% max Złamane ziarno: 5% max Ziarno zbóż: 4% Ziarno kiełkujące: 3% Promieniowanie: normalne Żywe owady: brak...
Polska, Janów Lubelski
...Opiekane płatki z pęczaku jęczmiennego powstają z oczyszczonego, obłuszczonego, zmiażdżonego i poddanego obróbce termicznej ziarna jęczmienia. Płatki nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem mogą zostać dodane bezpośrednio do jogurtu bądź mleka. Posiadają wysoką zawartość błonnika. Świetnie mogą sprawdzić się jako dodatek do wypieków cukierniczych, granoli i muesli. Cena - 3 zł/ kg. Minimum logistyczne - 1 000 kg...
Niemcy, Gnarrenburg
... nieaktywne enzymatycznie oraz w postaci płynnej lub proszkowej. Zboża przeznaczone do słodowania w pierwszym etapie są moczone w wodzie, a następnie poddawane kiełkowaniu. W tym procesie uwalniana jest duża ilość enzymów z ziarna, które na przykład rozkładają białka i skrobię. Krótko przed tym, jak kiełek zaczyna się zielenić, ziarno kiełkujące jest słodowane (suszone) w temperaturze 35-50°C. Przy tych stosunkowo niskich temperaturach enzymy pozostają aktywne. Następnie wysuszone ziarno może być mielone na mąkę słodową lub rozdrabniane, na przykład do produkcji ekstraktu słodowego...
Polska, Tomaszow Lubelski
...Płatki jęczmienne wytwarzane są z ziaren jęczmienia z pełnego przemiału. W trakcie produkcji ziarna pozbawiane są plewki i okrywy owocowo-nasiennej. Płatki jęczmienne są skarbnicą witaminy E, oraz witamin z grupy B. Płatki jęczmienne dostarczają również spore pokłady pierwiastków, takich jak potas, fosfor, magnez, wapń, cynk i mangan. Płatki jęczmienne znajdują szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale sprawdzają się jako dodatki do do deserów, ciast oraz sałatek.
Polska, Brzozów
...Gruboziarnista owsianka, jak sama nazwa wskazuje, jest zrobiona z ziaren jęczmienia. W zależności od stopnia rozdrobnienia dzielimy ją na jęczmień perłowy, czyli całe ziarna bez łusek, owsiankę wiejską - jęczmień oraz rozdrobniony jęczmień perłowy, który jest zmielony i wypolerowany. Jest to bogate źródło błonnika - ma największą różnorodność jęczmienia perłowego. Jęczmień jest źródłem witamin z...
... łatwiejszy dostęp do ich substratu podczas warzenia z wysokimi poziomami surowej pszenicy lub jęczmienia. Aby poprawić szybkość filtracji brzeczki poprzez hydrolizę ß-glukanów i pentozanów. TEMPERATURA Optimum 45-55°C. EFEKT pH Optymalne pH między 4,5 a 6,5. ZASTOSOWANIE Guminase P dodaje się na początku zacierania. DOSTĘPNOŚĆ Forma proszkowa w plastikowych lub tekturowych beczkach o...
Austria, Königsdorf
... Waga HI Min 67 kg/h Ziarno paszowe Klasa 2 Wilgotność 13% Max Białko surowe 10% Min Błonnik surowy 8% Max Uszkodzone ziarna 2% Max Zanieczyszczenia ziarna 3% w tym uszkodzone ziarna Materiał obcy 1% Max Ziarno paszowe Klasa 3 Wilgotność 13% Białko surowe 10% Min Błonnik surowy 8% Max Uszkodzone ziarna 2% Max Zanieczyszczenia ziarna 3% w tym uszkodzone ziarna Materiał obcy 3% Max Opakowanie: 25 kg worki PP...
ufs.country_names.RU, Saratov
...Jęczmień należy do jednych z najstarszych roślin uprawnych. Podobnie jak pszenica, był uprawiany podczas rewolucji neolitycznej na Bliskim Wschodzie co najmniej 10 tysięcy lat temu. Ziarno jęczmienia jest szeroko stosowane w celach spożywczych, technicznych i paszowych, w tym w przemyśle browarniczym, w produkcji kaszy jęczmiennej i jęczmienia. Jęczmień jest jednym z najcenniejszych skoncentrowanych pasz dla zwierząt, ponieważ zawiera pełnowartościowe białko, bogate w skrobię. W Rosji do 70% jęczmienia jest wykorzystywane w celach paszowych.
...Kasza perłowa to organiczny produkt zbożowy wykonany z polerowanych ziaren jęczmienia. Kasza zawiera wiele witamin – PP, B6, B9, E oraz mikroelementów – wapń, fosfor, potas, cynk, sód i inne. Właściwości zdrowotne kaszy perłowej korzystnie wpływają na funkcjonowanie mózgu i serca, a także na proces trawienia. Owsianka z kaszy perłowej poprawia wzrok i zwiększa odporność organizmu na przeziębienia i infekcje wirusowe.
Austria, St. Ruprecht An Der Raab
...!) Skalibrowany dla kukurydzy, żyta, pszenżyta, pszenicy, pszenicy durum, łuskanego gryki, łuskanego i niełuskanego orkisza, łuskanego i niełuskanego prosa, sorgo, jęczmienia, owsa, rzepaku, soi, bobu, nasion słonecznika, nasion dyni, ryżu, grochu polowego, fasoli szparagowej i lnu. Cechy: + Zakres pomiaru 0 do maks. 50% zawartości wody w zależności od produktu + Rozdzielczość 0,01% + Pomiar...
Niemcy, Taunusstein
Mir Han Bau GmbH specjalizuje się w hurtowej sprzedaży uznawanych i cenionych na całym świecie produktów spożywczych, ogólnych produktów handlowych oraz produktów lifestyle dla licznych krajów. Rosnące zapotrzebowanie na zachodnie produkty spożywcze w prawie wszystkich krajach europejskich sprawiło, że nasza firma stała się jednym z najszybciej rozwijających się graczy w globalnym łańcuchu dostaw ...
Francja, Cuchery
... trawią jęczmień niż owies. Karmienie jęczmieniem. Jęczmień jest powszechnie podawany bydłu w postaci zbóż i paszy. Jęczmień paszowy, którego ziarno jest wykorzystywane do bezpośredniego spożycia przez bydło, jest zazwyczaj wybierany na podstawie cech fizycznych, takich jak okrągłość ziarna i wysokie wagi specyficzne, oprócz wielu cech jakości odżywczej. Jęczmień (Hordeum vulgare L.) jest jedną z głównych upraw zbożowych. Z 150 milionami ton wyprodukowanymi w 2009 roku, produkcja ziaren jęczmienia zajmuje czwarte miejsce za kukurydzą, ryżem i pszenicą (FAO, 2011).
Ayer jest certyfikowanym producentem nasion. Należą do nich nasiona ryżu, pszenicy i jęczmienia. Ayer jest również organizacją badawczo-rozwojową. Działa zarówno w kraju, jak i za granicą.
...Przeznaczony jest do usuwania (obierania) łusek z pszenicy, jęczmienia, żyta i podobnych zbóż oraz do oczyszczania ich z owadów, piasku, kurzu i innych zanieczyszczeń.
Francja, Maubeuge
... Pobierania PHENIX FGT" umożliwiają jednorodne i reprezentatywne pobieranie próbek, co jest niezbędne do dokładnej oceny jakości pszenicy, kukurydzy, jęczmienia i innych zbóż. Łatwe w użyciu i konserwacji, nasze sondy nadają się do wszystkich rozmiarów gospodarstw rolnych i obiektów magazynowych, zapewniając bezpieczny i higieniczny proces pobierania. Ich instalacja jest prosta i nie wymaga skomplikowanych prac budowlanych, co pozwala na szybkie i bezproblemowe włączenie ich do istniejących operacji.
...Ziarno jęczmienia jest szeroko stosowane w celach spożywczych, technicznych i paszowych, w tym w przemyśle browarniczym, w produkcji kaszy jęczmiennej i jęczmienia perłowego. Jęczmień jest jednym z najcenniejszych skoncentrowanych pasz dla zwierząt, ponieważ zawiera pełnowartościowe białko bogate w skrobię.
Ukraina, Mykhailo-Kotsyubynske Township
...Mieszanka płatków owsianych, pszennych i jęczmiennych. Korzyścią płatków pszennych jest ich bogactwo w skrobię i inne węglowodany. Płatki zawierają również witaminy, jod, krzem, magnez, fosfor, błonnik, wapń, potas i inne substancje. 80% jęczmienia składa się ze skrobi, zawiera pełnowartościowe białko, co jest bardzo ważne w kuchni wegetariańskiej. Płatki jęczmienne obniżają cholesterol...
Hiszpania, Molins De Rei
...1. Zboża letnie: Szeroka gama produktów z efektywnych upraw z wiodącymi odmianami zarówno dla zwierząt, jak i ludzi: Zboża bezglutenowe, sorgo, kukurydza, sorgo z trawą sudańską itp. 2. Zboża zimowe: Każdego roku wprowadzamy nowe odmiany jęczmienia, pszenicy miękkiej i twardej, owsa... bardziej wydajne i odporne na główne szkodniki lub choroby oraz na zmieniające się czynniki środowiskowe...
Ukraina, Kyiv
...Miernik wilgotności ziarna METRINCO M150G jest zaprojektowany do szybkiego i dokładnego pomiaru zawartości wilgoci oraz temperatury zbóż - słonecznika, pszenicy, jęczmienia, kukurydzy, rzepaku, owsa, soi, gryki, grochu. Tester wilgotności oparty jest na metodzie pomiaru dielkometrycznego, co zapewnia wysoką czułość i dokładność urządzenia, a znaczna długość sondy pozwala na dokonywanie pomiarów na różnych głębokościach materiału.
...100% pyszny, zdrowy i odpowiedzialny napój na bazie prażonych ziaren cykorii, jęczmienia, orkisz i gryki. Pyszny smak tostowanego chleba, karmelizowanych zbóż i prażonych orzechów laskowych.
Włochy, Forlì
... wodą, aby usunąć wszelkie resztki. Gotuje się je w wodzie, mleku lub bulionie, w zależności od rodzaju przygotowania: po doprowadzeniu płynu do wrzenia, wsypuje się ziarna do garnka i gotuje przez 20-25 minut. Można je również gotować na parze lub w piekarniku. Perłowy jęczmień ekologiczny jest bardzo bogaty w witaminy (witamina E oraz witaminy z grupy B) i minerały (fosfor, potas, cynk, magnez, żelazo, krzem i wapń).
Ukraina, Kyiv
...Ziarna jęczmienia – cudowne źródło białka (niemal 10 g na 100 g kaszy), ponieważ jego wartość biologiczna przewyższa białka pszenicy. Może 5% surowego składu kaszy jęczmiennej – to przede wszystkim błonnik. Co więcej, nie zapominajmy o najważniejszym – zdrowych tłuszczach i węglowodanach, które znajdują się w kaszy. Porcja gotowej kaszy – cudowne źródło energii. 100 g surowego produktu zawiera...
...% Nasiona słonecznika Produkt wolny od: GMO, glutenu, alergenów i zanieczyszczeń krzyżowych, barwników, dodatków. Śladowe ilości pszenicy/ jęczmienia/ owsa/ ryżu/ pszenżyta/ kukurydzy są możliwe, w granicach specyfikacji fizycznych - max 0,02 % (< 20 ppm), ponieważ występują naturalnie w polu. Produkt jest wytwarzany w jednym zakładzie produkcyjnym, co ogranicza ryzyko zanieczyszczenia krzyżowego.
Szwajcaria, Appenzell
...Innowacyjne surowce Appenzeller Jako pionier upcyklingu, szwajcarska firma Upgrain opracowuje ziarna jęczmienia zrównoważone i oszczędne rozwiązania dla stale rosnącego zapotrzebowania na roślinne składniki odżywcze. Innymi słowy: "ratujemy" ziarna jęczmienia z procesu warzenia, aby wytwarzać wysokiej jakości produkty białkowe i błonnikowe do różnych zastosowań w przemyśle spożywczym. W ten...
Szwecja, Åkersberga
... jęczmienia, syrop kukurydziany, mieszanka miodowa EKO, syrop klonowy, cukier palmowy, słodowy cukier trzcinowy, syrop ryżowy, słód ryżowy w postaci syropu, syrop pszeniczny, syrop tapiokowy, maltodekstryna tapiokowa. Ryż, ryż basmati, ryż arborio...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play