...Nasze bakłażany, typowo sycylijskie, są ręcznie przetwarzane, krojone w plastry, przyprawiane aromatycznym lokalnym oregano, czosnkiem, szczyptą chili i przechowywane wyłącznie w oliwie z oliwek extra virgin.
... czereśniowy to "Instytucja"! W tej przygotowanej wersji nasza kucharka Titti zdołała wydobyć jego smak. Słodkie i słone smaki są doskonale połączone. Idealny do smarowania, ale także do przyprawiania dań głównych. Skosztowanie go to jak podróż do autentycznej Sycylii!
BAKŁAŻANYW PASKACH W OLIWIE: W słoikach znajdują się tylko autentyczne bakłażany przygotowane w sposób rzemieślniczy.
...Oliwki Gaeta, od pestek włoskie oliwki typu Gaeta, gigantyczne włoskie zielone oliwki, papaccelle (papryki) w wiadrach 5 kg. Scarole, friarielli, bakłażany i karczochy wolejuw słoikach 1 kg, idealne do nadziewania lub jako przystawki.
...Nazwa pochodzi od Capone, który w tamtych czasach był łatwo dostępny w kuchniach sycylijskich ze względu na swoją obfitość. Capone podawano razem z pomidorem i bakłażanem. Na początku ubiegłego wieku danie stało się częścią tradycji kulinarnej i capone został zastąpiony innymi warzywami. Warzywa, starannie wybrane, są smażone osobno, a następnie gotowane z wyjątkowym sosem pomidorowym.
Składniki: Smażony bakłażan w kostkach 37%, sos pomidorowy, olej z nasion słonecznika, oliwa z oliwek extra virgin, cebula, seler, oliwki, kapary, cukier, naturalne aromaty, ocet.
... na jakość i autentyczność jako swoje niezbędne filary.
Od dziesięcioleci naszym głównym produktem jest karczoch brindisiński, pyszny na surowo, lub konserwowany w solance lub woleju.
Z biegiem lat postanowiliśmy z pasją zająć się także innymi produktami: cukinią, bakłażanem, pomidorami, grzybami, oliwkami i innymi warzywami.
Nasze przetwory są owocem pasjonującej pracy na polach, mądrości...
...liofilizowane i suszone w piekarniku.
Nasze produkty na zamówienie są produkowane w różnych krojach i specjalnościach zgodnie z pożądanymi specyfikacjami naszych klientów.
NASZE PRODUKTY
1. SUSZONE POMIDORY (SUSZONE NA SŁOŃCU, SUSZONE W PIEKARNIKU, SOLONE, SIOKOWANE)
2. PÓŁSUSZONE POMIDORY (WOLEJUW SŁOIKACH)
3. SOSY
4. MARYNOWANE WARZYWA, KAPARY, CZOSNEK, LIŚCIE WINOGRON W SOLANCE
5. OLIWKI (BEZ PESTEK...
Z ponad 300 hektarami gruntów uprawiamy, przetwarzamy i transformujemy wszystkie rodzaje warzyw. Naszym flagowym produktem jest karczoch, z milionami przetworzonych sztuk każdego roku, ale również pomidory, bakłażany, cukinie, papryki i cebule. Konserwy, w wersji naturalnej lub woleju, mogą mieć różne rodzaje opakowań: woreczki, puszki 1 kg, 3 kg oraz słoiki, w zależności od potrzeb naszych...
Nasza rodzinna firma powstała w 1986 roku. Od tego czasu osobiście selekcjonujemy surowce i przetwarzamy je ręcznie, aby zapewnić tylko produkty najwyższej jakości. W Conserve Coradi znajdą Państwo prawdziwe smakołyki, produkowane i przetwarzane zgodnie z tradycyjnymi metodami, z szczególną uwagą na poszanowanie środowiska: od cebuli po papryczki chili, od karczochów po bakłażany, a także sery...