...Nasze białe jeżyny pochodzą nie z jeżyn, lecz z morwy platanowej. To drzewo produkuje dwa rodzaje jeżyn: czarne i białe. Są to owoce naturalnie słodkie o miodowym smaku. Mogą przypominać niektóre aromaty suszonej figi. W zależności od zawartości wilgoci mogą być kruche lub miękkie. W przeciwieństwie do tego, co można pomyśleć, będą kruche, gdy pogoda jest wilgotna, a miękkie, gdy jest sucha...
Niemcy, Bad Bentheim
...Suszone białe morwy. Morwa lub biała morwa (Morus alba) pochodzi z rośliny morwy. Roślina morwy może osiągnąć wysokość do szesnastu metrów, jest rodzimym gatunkiem w Chinach i rośnie tylko w idealnych warunkach. Często zdarza się to później w sezonie. Z powodu oczekiwania na idealne warunki uważa się, że roślina jest poświęcona Minerwie, rzymskiej bogini mądrości, lub słowu morus, które pochodzi...
Polska, Brzozów
...Morwa biała zyskuje na popularności od pewnego czasu, szczególnie wśród osób, które chcą zapobiegać wysokiemu poziomowi cukru we krwi lub chcą schudnąć. W celach leczniczych wykorzystuje się owoce, liście i korzeń morwy białej, przy czym każda część rośliny ma nieco inne właściwości lecznicze. Mają przyjemny, słodki smak z lekko kwaśnym akcentem. Morwy mają właściwości przeciwutleniające...
Niemcy, Buxtehude
... również po prostu dodać do herbaty, gdzie działają niemal jak środek słodzący. Ogólnie morwy zawierają około 150 różnych substancji, które mogą pozytywnie wpływać na zdrowie, w tym alkaloidy, aminokwasy, olejki eteryczne, enzymy, cenne kwasy tłuszczowe, flawonoidy, glikozydy, minerały, skopoletynę, pierwiastki śladowe i witaminy.
...Informacje o produkcie Wyglądają jak długie jeżyny, a ich smak przypomina rodzynki – są bardzo słodkie i soczyste. Trzy najbardziej znane w Europie odmiany to białe, czarne i czerwone morwy. Kiedy są suszone, jednak tracą swój kolor i wyglądają piaskowo lub przezroczysto. Morwy to smaczna, zdrowa i bogata w błonnik przekąska lub doskonały dodatek do płatków. Pochodzenie Białe i czarne morwy pochodzą z Chin, podczas gdy czerwone morwy są z USA.
... eliminacji robaków jelitowych, gdy są spożywane regularnie każdego dnia. - Inną korzyścią suszonych morw jest ich pozytywny wpływ na wątrobę. Wzmacniając wątrobę, suszone morwy pomagają zapobiegać chorobom związanym z tym organem. - Dzięki wysokiej zawartości witaminy C wspomagają odporność. Szczególnie w okresie zimowym, garść spożywanych suszonych morw wzmacnia odporność, chroniąc nas przed chorobami. - Dzięki działaniu rozszerzającemu i oczyszczającemu naczynia krwionośne, zapewniają ochronę przed chorobami serca.
Włochy, Giarre
...Produkcja i sprzedaż rzemieślniczych granitów sycylijskich w następujących smakach: Ananas, Czerwona Pomarańcza z Sycylii, Kawa, Czekolada i Cynamon, Truskawka i Leśne Truskawki z Maletto, Cytryna Verdello z Syrakuz, Mandarynka Sycylijska, Migdał i Prażony Migdał z Avola, Pistacja z Bronte, Czarne Morwy z Etny, Bergamotka, Brzoskwinia z Bivony, Melon Kantalupa, Białe Figi, Figa Indyjska, Granat...
Turcja, Malatya
...Suszone białe morwy to pyszna i pożywna przekąska, która jest pełna korzyści zdrowotnych. Te żujące i słodkie jagody są starannie suszone na słońcu, aby zachować ich naturalne smaki i składniki odżywcze. Są bogatym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, co czyni je doskonałym dodatkiem do codziennej diety. Suszone białe morwy są znane ze swojej zdolności do wzmacniania układu odpornościowego, poprawy trawienia i promowania zdrowej skóry. Są również niskokaloryczne i bogate w błonnik, co sprawia, że są satysfakcjonującą i bezwinną opcją przekąski.
...kapsułek, tabletek i proszku -Produkcja żurawiny, również w jakości bio w postaci jagód, soków i kapsułek -Bio jagody Physalis -Białe Bio morwy -Produkcja Schisandra w postaci jagód, kapsułek i tabletek -Trawa pszeniczna i jęczmienna, również w jakości bio w postaci proszku i tabletek...
Belgia, Wielsbeke
...O'Bio Bezegaard uprawia borówki i przetwarza owoce ekologiczne. Produkty: Borówki, znane również jako niebieskie jagody, należą do najsmaczniejszych owoców, jakie można jeść. Oprócz borówek na Bezegaard uprawia się i przetwarza wiele innych owoców. Czerwone porzeczki, białe porzeczki, czarne porzeczki, maliny, jeżyny, śliwki, jabłka, gruszki, wiśnie, czereśnie, orzechy laskowe, pigwy, nieszpuły, morwy. Ekologiczne dżemy bez sztucznych dodatków, bez cukru buraczanego czy trzcinowego, ale z zagęszczonego soku z agawy.
Włochy, Racale
... wysokiej jakości i maksymalnej strawności. Nasze gospodarstwo agroturystyczne rozciąga się na 20 ha, gdzie rosną drzewa owocowe, z których pozyskujemy nasze dżemy: granaty, morwy, figi kaktusowe, pigwy, białe figi, figi fioroni. Mamy krzewy jeżyn oraz pola, na których uprawiamy rzepę, różne odmiany pomidorów, konserwy z papryki, karczochów, suszone pomidory, bakłażany oraz przygotowania takie jak...
Turcja, Elazig
Od około 20 lat zajmujemy się produkcją i sprzedażą suszonych morw, sprzedając głównie morwy beznasienne i białe. Średnia sprzedaż wynosi około 300 ton suszonych morw.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania