Niemcy, Bad Bentheim
... komponuje się również z drobiem, wołowiną i rybami. Nadaje potrawom świeżo-kwaśny smak, który dodaje głębi pikantnym lub słodkim daniom. Susząc i mieląc łodygi rośliny, powstaje delikatnie zielony proszek. Mielona trawa cytrynowa jest bardziej skoncentrowana i intensywniejsza w smaku niż świeża trawa cytrynowa, dlatego należy uważać z ilością proszku i dodawać go ostrożnie do potrawy. Możesz również zaparzyć herbatę z trawy cytrynowej. Na Curacao ta herbata jest pijana od dziesięcioleci. Dodatkowo, trawa cytrynowa niesamowicie odświeża oddech!
Polska, Brzozów
... prawidłowy rozwój organizmu oraz kondycję skóry. Objawy jej niedoboru obejmują: <ul> <li> Senność </li> <li> apatię </li> <li> drażliwość </li> <li> Lęk i depresję </li> <li> Wypadanie włosów </li> <li> Możliwe wystąpienie rozdwajających się paznokci </li> <li> Zapalenie spojówek </li> </ul> Witamina B7 znajduje się w mięsie (wieprzowina, wołowina, drób), oleju słonecznikowym, a także w owocach: bananach, melonach, grejpfrutach, winogronach i brzoskwiniach. Procesy technologiczne oraz obróbka cieplna powodują częściową lub całkowitą utratę biotyny zawartej w produktach spożywczych, przez...
Belgia, Nivelles
Nutriest jest jednym z największych dostawców suplementów z organów wołowych w Europie. Dysponujemy ekonomią skali, aby oferować ceny wiodące na rynku na popularne organy wołowe pochodzące z pastwisk, takie jak wątroba, nerki, serce, tarczyca, jądra, trzustka, śledziona i inne. Oferujemy również organiczny proszek serwatkowy, proszek kolagenowy oraz proszki z liofilizowanego mięsa ostryg. Posiada...
Holandia, Amsterdam
...Organiczny proszek z jarmużu jest znacznie bardziej skoncentrowaną formą niż świeże faliste liście, ponieważ woda została usunięta, co pozwala na skondensowanie mocy jednej filiżanki świeżego jarmużu w około cztery łyżeczki – co czyni go znacznie bardziej odżywczym niż świeży jarmuż i łatwiejszym do strawienia. Ta sama porcja zawiera więcej żelaza niż wołowina na kalorię oraz więcej wapnia niż filiżanka mleka. POCHODZENIE: UE OPAKOWANIE HURTOWE: worek 25 kg...
Francja, Auxerre
... tostowymi. To wino ma piękną strukturę i okrągłe taniny. Dopasowanie potrawy i wina: Należy degustować w temperaturze 18°C z piersią kaczki, wołowiną po burgundzku lub serem. Opakowanie: Karton 3l Oznaczenie: Pays d'Oc Rocznik: 2017 Szczep: Merlot Uprawa: Ekologiczna...
Hiszpania, Cumbres Mayores
... przypraw. Pracujemy głównie z mięsem czerwonym: wołowina, owce, kozy. To zwierzęta żyjące na wolności i karmione naturalną paszą. Odrzucamy zwierzęta karmione przemysłowo i hodowane w klatkach. Cała produkcja odbywa się w wiosce Cumbres Mayores, „pueblo” położonym w górach Sierra de Aracena. Region ten jest na całym świecie znany z wędlin, a szczególnie z szynki Pata Negra. Balkis Gourmet stworzył...