Założona w 2011 roku w Abruzji, Włochy, Promix Srl jest punktem odniesienia w branży półproduktów do pieczenia, cukiernictwa i pizzerii, łącząc tradycję rzemieślniczą z innowacjami technologicznymi, aby oferować produkty najwyższej jakości. Nasze półprodukty są opracowywane z etycznym podejściem, wykorzystując naturalne i zrównoważone składniki, zapewniając czystą etykietę, która odpowiada na rosn...
...Farro to zboże należące do rodziny traw, ubogie w tłuszcze i bogate w białko, idealne dla osób stosujących diety niskokaloryczne lub potrzebujących odpowiedniej dawki energii przed aktywnością sportową. Ziarna farro perłowego są produkowane we Włoszech z upraw ekologicznych. Farro perłowe różni się od surowego brakiem zewnętrznej osłonki oraz prostszym i szybszym sposobem gotowania, ale wciąż...
Agrifood Toscana to dynamiczna firma działająca w toskańskim sektorze agrospożywczym, w tym produkcje pod marką Agriqualità z Amiaty i regionu Val di Paglia, które są wynikiem łańcucha produkcyjnego, który powstał w 2005 roku, i rozpoczął się od uzyskania certyfikacji przez Region Toskanii. W szczególności certyfikowane produkty były przeznaczone do bezpośredniej sprzedaży w punktach sprzedaży pod...
... maksimum 55 stopni Celsjusza, co pozwala zachować wartości odżywcze i trwałość podczas gotowania. Produkujemy makaron świeży i suchy, ekologiczny i konwencjonalny, z Farro dicoccum, pszenicy durum Senatore Cappelli, pełnoziarnisty, aromatyzowany produktami liofilizowanymi i naturalnymi. Nasze produkty są obecne na rynku włoskim, od sektora hurtowego po detaliczny, oraz na rynku zagranicznym, głównie w Hiszpanii, Portugalii, Niemczech, Anglii, Kanadzie, Brazylii, Australii i USA.
Gospodarstwo Rolne „La Cascina del farro” powstało w 1995 roku w Guardia Vomano (TE) z inicjatywy doktora Giacomo Di Giovannantonio i jego żony Marii Grazii Iachini. Zainspirowani pragnieniem spożywania zdrowych i naturalnych produktów z ich ziemi, postanowili zacząć uprawiać orkisz. To doświadczenie, bogate w nową wiedzę i odkryte na nowo pasje, stało się okazją do dzielenia się z rodziną i...
... tych wysokościach znajduje uprzywilejowane siedlisko, a następnie ciecierzycy, cicerchii, roveji, farro, fasoli i jęczmienia. Te uprawy mają tę cechę, że dobrze rosną nawet na ubogich glebach, a dzięki dużej odporności na zimno, zapewniają dobry plon tam, gdzie inne rośliny zawodzą. Są to zatem produkty, które historycznie nie wymagają nowoczesnych zabiegów chemicznych. Działalność ta rozszerzyła...
...NASZA DZIAŁALNOŚĆ MA DŁUGĄ TRADYCJĘ - OD 1970 ROKU NA IMIĘ PANA GINO DI MASSO - KTÓRY W 1985 ROKU ZAŁOŻYŁ FIRMĘ O NAZWIE COLLETTIVO RAZEM Z PANIĄ MARIĄ, SWOJĄ ŻONĄ, ORAZ TRZEMA SYNAMI: GIULIO ODPOWIEDZIALNYM ZA SEKTOR SPRZEDAŻY, ANGELO I ALESSANDRO W PRODUKCJI. NASZE PRODUKTY TO: PAN DELL'ORSO, PANETTO, CIASTKA, NADZIEWANE SŁODKOŚCI, SCANNESE, LA CERASELLA, FROLLINE, CIASTKA Z FARRO - TRADYCYJNE WŁOSKIE SŁODKOŚCI - PANETTONE, COLOMBE, FOCACCIA NONNY ANGELI, MOSTACCIUOLI, AMARETTI DI SCANNO, FERRATELLE.