...Terroir: Gleba gliniasta żwirowa na łupkach
Sytuacja: Haut layon
Winogrona są zbierane ręcznie w kolejnych selekcjach.
Winifikacja
Fermentacja alkoholowa odbywa się w beczkach, a dojrzewanie trwa 18 miesięcy w beczkach.
Cukry resztkowe: 210 g/litr
Alkohol: 12,5
Degustacja w temperaturze między 10 a 12°C
Nos: Żółty
Nos: Nuty pigwy
Usta: Owoce kandyzowane, pigwy z bogatym finiszem
Potencjał...
...Chartreuse Jaune | Ojcowie Kartuzowie | 42° 70cl Słodki i mniej alkoholowy niż zielony.
Stan: Nowy produkt
Kraj: Francja
Region produkcji: Massif de la Chartreuse, Isère
Nazwa: Chartreuse Jaune
Rocznik: 2019
Alkohol: 42°
Objętość: 70cl...
...Główne składniki biochemiczne: trans cynamaldehyd, octan cynamylu
Alergeny: cynamaldehyd, eugenol, kumaryna, alkohol cynamylowy, benzoesan benzylu, alkohol benzylowy, farnesol, linalol
Z produkcji na produkcję skład olejków eterycznych się zmienia, ponieważ warunki, w jakich rośnie roślina, nigdy nie są identyczne z roku na rok. Skład oleju w Twojej butelce jest zatem unikalny.
Wskazówki dotyczące użycia
Zastosowanie: drażniący dla skóry, nie stosować na skórę. Doustnie, dyfuzja, nie wdychać.
Przechowywanie: przechowywać w miejscu chronionym przed światłem, ciepłem i powietrzem.
Kolor: żółty...
...regenerujące
[Źródło: Wikipedia]
Figa Barbadzka to owoc jednonasienny, z licznymi nasionami (polispermiczny), którego waga może wynosić od 50 do 400 g. Pochodzi z dolnej części owocu przylegającej do receptakulum kwiatowego. Niektórzy autorzy uważają ją za fałszywy arillus. Jej kolor jest zmienny w zależności od odmiany: żółty, czerwony, biały...
Certyfikacja: Biologiczna
Zawiera alkohol: Nie
Całkowita waga jednostkowa (kg brutto): 1
Gęstość: 0.92
Objętość jednostkowa w litrach: 1.086957...
... nazywa się metodą tradycyjną, której specyfiką jest druga fermentacja w butelce. Alkohol: 12%
Cukry resztkowe: 10-12 g/L
DEGUSTACJA
Jasny, żółty kolor z błyszczącymi refleksami. Świeży nos i "oral" z nutami migdałów.
Harmonia w ustach, po której następuje ładne wykończenie. Świeżość i aromaty owoców łączą się z elegancją.
Ten musujący Bourgogne jest idealny na aperitif i doskonale uzupełni Twoje dania rybne i owoce morza.
Idealna temperatura serwowania: 6-8°C...
...APELACJA: CHAMPAGNE
SZCZEPY: 65% Chardonnay i 35% Pinot Meunier
Alkohol: 12,5%
Gleba: Argilo-wapienna
Winiarstwo: 10 miesięcy w zbiorniku i 14 miesięcy na szampańską fermentację
Pojemność: 750 ml
Barwa: jasny żółty, drobne i regularne bąbelki
Smak: Nuty cytrusowe, owoce o białym miąższu
Porady: Do degustacji jako aperitif lub w trakcie posiłku. Ta cuvée podkreśli najprostsze dania i z elegancją uwydatni te najbardziej wykwintne. Spożywać w temperaturze od 6 do 8 °C.