Francja, Clichy
...Masło kakaowe to naturalny tłuszcz pozyskiwany z ziaren kakao (Theobroma cacao), tego samego owocu, który jest używany do produkcji czekolady. Jest znane ze swojej gładkiej tekstury, niskiej temperatury topnienia oraz delikatnego zapachu kakao. Masło kakaowe jest szeroko stosowane w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i farmaceutycznym.
Francja, Brignais
...*, płatki żytnie*, kawałki czekolady gorzkiej *8% (masa kakao*, cukier z trzciny cukrowej*, masło kakaowe*, proszek waniliowy*), cukier kokosowy*, nasiona słonecznika*, olej kokosowy*. *Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego. Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka. Wartości odżywcze na 100 g Energia: 1784 kJ / 428 kcal Tłuszcze: 21 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,5 g) Węglowodany: 28 g (w tym cukry: 12 g) Błonnik pokarmowy: 14 g Białko: 25 g Sól: 0,05 g Waga: 325g Bio: Tak Wegańskie: Tak...
Francja, Saint Orens De Gameville
...Składniki: czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, ziarna kakao, emulgator lecytyna sojowa, wanilia), orzechy laskowe, migdały, kandyzowana skórka pomarańczowa (pomarańcza, cukier, syrop glukozowy), cukier. Może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj, zbóż, mleka i sezamu. Waga netto: około 190 g. Waga może się różnić w zależności od wielkości użytych orzechów laskowych i migdałów. Warunki przechowywania: w miejscu chronionym przed światłem, w suchym i w temperaturze pokojowej (18° do 20°C). Waga netto (g): 190...
Francja, Malataverne
...Czekolada mleczna to czekolada zawierająca zazwyczaj od 25% do 40% kakao i masła kakaowego, mleko, zazwyczaj w postaci mleka w proszku, oraz cukier. Czekoladę mleczną wynalazł w 1875 roku Daniel Peter w Vevey w Szwajcarii. Jak powstaje czekolada? Wydobywa się masło, które jest dezodoryzowane i wlewane do form, oraz wytłok, który jest kruszony, aby stać się proszkiem kakaowym. Masa kakaowa i masło kakaowe uzyskane z tłoczenia są mieszane, co daje czekoladę. Do czekolady gorzkiej dodaje się cukier; następnie proszek mleczny do czekolady mlecznej.
Francja, Loire Authion
...nierozpuszczalny w wodzie. Naturalne masło kakaowe jest pozyskiwane z ziaren kakao i ma bogaty, przyjemny aromat czekolady. Produkt ten charakteryzuje się wysoką stabilnością na utlenianie, ponieważ jest naturalnie bogaty w przeciwutleniacze. Może być używane do produkcji balsamów, kremów do masażu, mydeł... ...
Francja, Objat
...Energia 2348Kj, 564Kcal, tłuszcze 38g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19g, węglowodany 51g, w tym cukry 49g, białko 4,4g, sól 0,05g. DDM: 24 miesiące Pasta do smarowania z ciemnej czekolady Składniki: 65,79% praliné z migdałów i orzechów laskowych (cukier, orzechy laskowe, migdały, masło), ciemna czekolada 66% (kakao, masło kakaowe, emulgator: lecytyna rzepakowa), olej arachidowy, laska wanilii. Wartości odżywcze na 100g: Energia 2133Kj, 511Kcal, tłuszcze 30g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13g, węglowodany 56g, w tym cukry 54g, białko 4,2g, sól 0,02g.
Francja, Arles
Francja, Furiani
...Skład mlecznej czekolady 33,9% z substancją słodzącą maltitolem (masło kakaowe, proszek mleczny, masa kakaowa, emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy). Referencja: CASLTSANSSUCRE...
Francja, Talant
...Alternatywnie do masy cukrowej, możesz użyć tej Masły Czekoladowej do modelowania - Czekolada. Z jej pysznym zapachem czekolady, jest łatwa w obróbce, a Twoje kreacje będą się również łatwo kleić bez dodatków. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, masło kakaowe, skrobia ziemniaczana, kakao 22-24%, woda, emulgatory E422 i E415, konserwant E202, aromat. Możliwe ślady: Gluten, jajko, orzeszki...
Francja, Tilloy Lez Cambrai
... (cukier, proszek z MLEKA pełnotłustego, masło kakaowe, pasta kakaowa, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy). KARMELIZOWANE ORZECHY 10%. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, jajek i orzechów. Waga netto: 100 g. Zalecenia dotyczące przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym. Idealna temperatura między 17 a 18°C.
Francja, Paris
...Nasze wysokiej jakości ziarna kakaowe pochodzące z Afryki Zachodniej świadczą o naszym zaangażowaniu w jakość i zrównoważony rozwój, wzbogacając Twoje produkty esencją czekolady. Pochodzenie: Wybrzeże Kości Słoniowej Typ uprawy: Ekologiczne, Konwencjonalne Styl: Surowiec, fermentowany, suszony/ sortowany Klasa koloru: Brązowy ZAPACH: Owocowy, orzechowy Ciała obce: Max. 1 % Wady: Max. 3 % Wilgotność: -7,5 % max Średni rozmiar: 22 min i nie więcej niż 12 % poza zakresem Kaliber: Min. 35/100 g opakowanie: Worek jutowy Zamówienie próbne: 14 ton metrycznych (kontener 20-stopowy)...
...Składniki: Mąka pszenna, masło, ciemna czekolada 50% [Cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, wanilina] (18,4%), cukier, jajka z wolnego wybiegu, proszek do pieczenia, sól. Formaty: 180 i 100g...
Francja, Olivet
...Referencja 9990000017430 Płatki zbożowe* (owies*, pszenica*), płatki czekoladowe* 14,5% (cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, masło kakaowe*, lecytyny słonecznikowe), orzechy laskowe* 11%, chrupki zbożowe kakaowe* 3% (ryż*, cukier trzcinowy*, proszek kakaowy* 6,8%, pszenica*, owies*, jęczmień*, kawałki czekolady gorzkiej* 2,1% [masa kakaowa*, cukier trzcinowy brązowy*, masło kakaowe*, lecytyny...
Francja, Roye
... znajdującej się w regionie Doliny Loary. Każdy kawałek czekolady zawiera 10 mg CBD. Składniki: cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, ziarna kakao, lecytyna słonecznikowa, wanilia, izolat CBD. Może zawierać śladowe ilości glutenu i orzechów. waga: 90 gramów...
Francja, Nice
... THC, więc nie mają żadnego efektu psychotropowego! Jak spożywać czekoladę Bloom&Cie? Otwórz tabliczkę czekolady CBD Bloom&Cie Zjedz 1 lub 2 kostki (lub więcej?) Nie zapomnij schować czekolady z powrotem do opakowania po spożyciu Przechowuj swoją czekoladę CBD Bloom&Cie maksymalnie 2 miesiące po otwarciu Składniki Czekolada gorzka (masa kakaowa*, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*), migdały, orzechy laskowe, orzechy pekan, pistacje, żurawina, suszone figi, olej kokosowy MCT, CBD (ekstrakt z konopi cannabidiol), terpeny i dużo miłości! Smak: Intensywna czekolada 71% kakao CBD: 10mg na kostkę...
...Cukiernik od 1948 roku, Michel Cluizel należy do nielicznych Cacaofèviers (przetwórców ziaren kakao) na świecie. W swoich warsztatach, na południu Normandii, produkuje wyjątkowe czekolady, w których pracuje 240 osób. Michel Cluizel zobowiązuje się do jakości w sposób unikalny na świecie, wykraczający poza czekolady organiczne czy 'czyste masło kakaowe', gwarantując wszystkie swoje czekolady ciemne, białe i mleczne. Od plantacji kakaowców, trzciny cukrowej i wanilii, produkcja czekolady to wielka przygoda, w której biorą udział doświadczenie, wiedza fachowa i umiejętności cukiernika.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania