...Masło kakaowe to naturalny tłuszcz pozyskiwany z ziaren kakao (Theobroma cacao), tego samego owocu, który jest używany do produkcji czekolady. Jest znane ze swojej gładkiej tekstury, niskiej temperatury topnienia oraz delikatnego zapachu kakao. Masło kakaowe jest szeroko stosowane w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i farmaceutycznym.
...*, płatki żytnie*, kawałki czekolady gorzkiej *8% (masa kakao*, cukier z trzciny cukrowej*, masło kakaowe*, proszek waniliowy*), cukier kokosowy*, nasiona słonecznika*, olej kokosowy*.
*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego. Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia: 1784 kJ / 428 kcal
Tłuszcze: 21 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,5 g)
Węglowodany: 28 g (w tym cukry: 12 g)
Błonnik pokarmowy: 14 g
Białko: 25 g
Sól: 0,05 g
Waga: 325g
Bio: Tak
Wegańskie: Tak...
...Składniki: czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, ziarna kakao, emulgator lecytyna sojowa, wanilia), orzechy laskowe, migdały, kandyzowana skórka pomarańczowa (pomarańcza, cukier, syrop glukozowy), cukier.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj, zbóż, mleka i sezamu.
Waga netto: około 190 g. Waga może się różnić w zależności od wielkości użytych orzechów laskowych i migdałów.
Warunki przechowywania: w miejscu chronionym przed światłem, w suchym i w temperaturze pokojowej (18° do 20°C).
Waga netto (g): 190...
...Czekolada mleczna to czekolada zawierająca zazwyczaj od 25% do 40% kakao i masła kakaowego, mleko, zazwyczaj w postaci mleka w proszku, oraz cukier. Czekoladę mleczną wynalazł w 1875 roku Daniel Peter w Vevey w Szwajcarii. Jak powstaje czekolada? Wydobywa się masło, które jest dezodoryzowane i wlewane do form, oraz wytłok, który jest kruszony, aby stać się proszkiem kakaowym. Masa kakaowa i masło kakaowe uzyskane z tłoczenia są mieszane, co daje czekoladę. Do czekolady gorzkiej dodaje się cukier; następnie proszek mleczny do czekolady mlecznej.
...nierozpuszczalny w wodzie.
Naturalne masło kakaowe jest pozyskiwane z ziaren kakao i ma bogaty, przyjemny aromat czekolady. Produkt ten charakteryzuje się wysoką stabilnością na utlenianie, ponieważ jest naturalnie bogaty w przeciwutleniacze.
Może być używane do produkcji balsamów, kremów do masażu, mydeł...
...
...Energia 2348Kj, 564Kcal, tłuszcze 38g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19g, węglowodany 51g, w tym cukry 49g, białko 4,4g, sól 0,05g.
DDM: 24 miesiące
Pasta do smarowania z ciemnej czekolady
Składniki: 65,79% praliné z migdałów i orzechów laskowych (cukier, orzechy laskowe, migdały, masło), ciemna czekolada 66% (kakao, masło kakaowe, emulgator: lecytyna rzepakowa), olej arachidowy, laska wanilii.
Wartości odżywcze na 100g: Energia 2133Kj, 511Kcal, tłuszcze 30g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13g, węglowodany 56g, w tym cukry 54g, białko 4,2g, sól 0,02g.
...Alternatywnie do masy cukrowej, możesz użyć tej Masły Czekoladowej do modelowania - Czekolada.
Z jej pysznym zapachem czekolady, jest łatwa w obróbce, a Twoje kreacje będą się również łatwo kleić bez dodatków.
Składniki: Cukier, syrop glukozowy, masło kakaowe, skrobia ziemniaczana, kakao 22-24%, woda, emulgatory E422 i E415, konserwant E202, aromat.
Możliwe ślady: Gluten, jajko, orzeszki...
... (cukier, proszek z MLEKA pełnotłustego, masło kakaowe, pasta kakaowa, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy). KARMELIZOWANE ORZECHY 10%.
Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, jajek i orzechów.
Waga netto: 100 g.
Zalecenia dotyczące przechowywania:
Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym. Idealna temperatura między 17 a 18°C.
...Nasze wysokiej jakości ziarna kakaowe pochodzące z Afryki Zachodniej świadczą o naszym zaangażowaniu w jakość i zrównoważony rozwój, wzbogacając Twoje produkty esencją czekolady.
Pochodzenie: Wybrzeże Kości Słoniowej
Typ uprawy: Ekologiczne, Konwencjonalne
Styl: Surowiec, fermentowany, suszony/ sortowany
Klasa koloru: Brązowy
ZAPACH: Owocowy, orzechowy
Ciała obce: Max. 1 %
Wady: Max. 3 %
Wilgotność: -7,5 % max
Średni rozmiar: 22 min i nie więcej niż 12 % poza zakresem
Kaliber: Min. 35/100 g
opakowanie: Worek jutowy
Zamówienie próbne: 14 ton metrycznych (kontener 20-stopowy)...
... znajdującej się w regionie Doliny Loary.
Każdy kawałek czekolady zawiera 10 mg CBD.
Składniki: cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, ziarna kakao, lecytyna słonecznikowa, wanilia, izolat CBD. Może zawierać śladowe ilości glutenu i orzechów.
waga: 90 gramów...
... THC, więc nie mają żadnego efektu psychotropowego!
Jak spożywać czekoladę Bloom&Cie?
Otwórz tabliczkę czekolady CBD Bloom&Cie
Zjedz 1 lub 2 kostki (lub więcej?)
Nie zapomnij schować czekolady z powrotem do opakowania po spożyciu
Przechowuj swoją czekoladę CBD Bloom&Cie maksymalnie 2 miesiące po otwarciu
Składniki
Czekolada gorzka (masa kakaowa*, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*), migdały, orzechy laskowe, orzechy pekan, pistacje, żurawina, suszone figi, olej kokosowy MCT, CBD (ekstrakt z konopi cannabidiol), terpeny i dużo miłości!
Smak: Intensywna czekolada 71% kakao
CBD: 10mg na kostkę...
...Cukiernik od 1948 roku, Michel Cluizel należy do nielicznych Cacaofèviers (przetwórców ziaren kakao) na świecie. W swoich warsztatach, na południu Normandii, produkuje wyjątkowe czekolady, w których pracuje 240 osób. Michel Cluizel zobowiązuje się do jakości w sposób unikalny na świecie, wykraczający poza czekolady organiczne czy 'czyste masło kakaowe', gwarantując wszystkie swoje czekolady ciemne, białe i mleczne. Od plantacji kakaowców, trzciny cukrowej i wanilii, produkcja czekolady to wielka przygoda, w której biorą udział doświadczenie, wiedza fachowa i umiejętności cukiernika.