...Są wykonane z gorzkiej czekolady, która zawiera przeciwutleniacze i alkaloidy, takie jak teobromina, która stymuluje krążenie krwi.
W każdej dragée znajdziesz kawałki nibs kakaowych, bogate w błonnik i białko.
MOQ: 90g...
... przywieźli kakao do Europy.
W połowie XVII wieku stało się popularnym napojem. Poprzez kolonie różnych krajów europejskich wprowadzono drzewa kakaowe do Azji i Afryki Zachodniej, ponieważ w Europie rosło zapotrzebowanie na czekoladę.
Ziarno kakaowe jest surową podstawą produkcji czekolady. Te ziarna kakaowe pochodzą z tropikalnych klimatów Ameryki Południowej (Ekwador). Drzewo Theobroma cacao jest święte dla Majów i Azteków. Ziarna kakaowe z drzewa są zbierane ręcznie, a surowe ziarna są następnie oczyszczane w naturalnej wodzie i kontynu…...
... w proszku pełne, pasta kakaowa, masło kakaowe, proszek serwatkowy, emulgator: lecytyna sojowa E322, naturalny aromat waniliowy), 30% migdałów, 2% kakao w proszku
Pochodzenie
Migdały pochodzą głównie z Ameryki, Europy Południowej i Zachodniej. Największe obszary, na których uprawia się migdały, to Kalifornia, Hiszpania, Włochy, Portugalia, Australia i Chile. Pokrywanie ich czekoladą odbywa się w Europie.
...Kawałki kakao to małe fragmenty naturalnej prażonej fasoli kakaowej. Bardzo odżywcze i zdrowe. Superfood z całym aromatem kakao. Chrupiące i o pyszny, intensywnym smaku czystej, lekko gorzkiej czekolady. Są bogate w białko i zdrowe tłuszcze.
Kawałki to ziarna kakao, które zostały uprażone, obrane i pokruszone na mniejsze kawałki. Podobnie, będąc w swojej oryginalnej formie, nie są wzbogacane...
...Opis i specyfikacja produktu 5 ...
Składniki: Cukier trzcinowy*, Masło kakaowe*, Mleko w proszku pełne*, Masa kakaowa*, Emulgator LECYTYNA SOJOWA*
Alergeny: Mleko/Laktoza, Soja
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Nie...
...Jakość: wyrafinowana
INCI-nazwa: Theobroma Cacao Seed Butter
Pochodzenie: Meksyk, Afryka, Indonezja
Zastosowanie: kosmetyki
Cechy szczególne:
Dzięki temperaturze topnienia w zakresie temperatury ciała doskonale nadaje się do kremów i maści, które mają szybko się wchłaniać. Większość masła kakaowego jest jednak przetwarzana w przemyśle cukierniczym do produkcji czekolady lub nugatu. W farmacji ma obecnie raczej drugorzędne znaczenie, kiedyś był głównym składnikiem czopków.
... i maśle kakaowemu osiągamy tym razem 50 procent.
Składniki: cukier trzcinowy, masło kakaowe, masa kakaowa, karmel migdałowy, orzechy laskowe, mleko w proszku, olej z orzechów laskowych, odtłuszczone mleko w proszku, cukier trzcinowy, sól, laski wanilii, kardamon, anyż gwiaździsty...
... - jedna z najlepszych jakości kakao na świecie - jest uprawiana wyłącznie w Ekwadorze. Importujemy szlachetne kakao ARRIBA NACIONAL w jakości bio, jako firma rodzinna, bezpośrednio z kraju pochodzenia i w uczciwy sposób, bez pośredników. Uczciwie, ponieważ nasi plantatorzy kakao produkują również masło kakaowe i proszek kakaowy, co pozwala na zachowanie części wartości dodanej w kraju pochodzenia. Jesteśmy dumni z naszej osobistej relacji z naszymi produktami. Znamy je dokładnie, ponieważ importujemy je z małej, nam bardzo znanej kooperatywy z regionu Vinces, Los Ríos w Ekwadorze.