...Przygotowanie kulinarne na bazie ręcznie zbieranej Fleur de sel z wyspy Ré, aromatyzowanej letniątruflą (kruszonka) oraz naturalnym aromatem trufli. Ta przyprawa podkreśli smak Twojego mięsa, makaronów i jajek. To piękny prezent, który można sobie sprawić lub podarować na święta.
Waga netto: 60g...
...Świeża truflaletnia, starannie wyselekcjonowana, przygotowywana na zamówienie w naszych warsztatach i pakowana próżniowo w woreczki o różnych formatach przez Maison Caudalie, bez zastrzeżeń oferuje swoje aromaty orzechów i leśnego poszycia. Produkt naturalny. Wszystkie nasze przesyłki są transportowane w kontrolowanej temperaturze; jakość to wartość, z którą Maison Caudalie nie idzie na kompromis!
...Truflaletnia (Tuber Aestivum) Dostępność: Kwiecień-Wrzesień.
• Najczęściej zbierana trufla. Owocnia ma rozmiar od orzecha laskowego do pomarańczy. Skórka jest czarna.
Zapach jest przyjemny i może być dość intensywny, przypominający orzechy laskowe i grzyby.
Główny okres dojrzewania trwa od maja do września. Ta trufla występuje powszechnie w Wielkiej Brytanii, Europie lub wszędzie tam, gdzie występuje teren wapienny.
...Ten olej bogaty w smaki oferuje bardzo zrównoważony smak z delikatnymi nutami trufli. Doskonale komponuje się z sałatkami, makaronami lub risotto.
Składniki: Oliwa z oliwek extra virgin 98,75%, Trufle letnie i suszone trufle czarne 0,75% (równoważne 2% świeżych produktów): truflaletnia (Tuber Aestivum Vitt) 0,6%, Trufla...
... regionu, w tym trufle, foie gras, borowiki w całej Francji. Zbierane między listopadem a marcem, trufle są kupowane „w ziemi” na rynkach. Wszystkie trufle przechodzą trzy kolejne selekcje przed sprzedażą jako trufle świeże lub trufle w konserwach. Maison oferuje Truflę Czarną zimową, inne gatunki trufli, takie jak Trufla Biała z Włoch – Tuber Magmatum, Tuber Brumale, trufla biała letnia, trufla chińska, trufla zwana Burgundzką, Trufla Lotaryńska, trufla świeża, Trufla czarna zimowa, trufle w konserwach.