... bardzo atrakcyjną wizualnie. Idealna do podkreślenia wszelkiego rodzaju przepisów, trufa letnia dodaje eleganckiego i subtelnego akcentu sałatkom, makaronom i mięsom, wzmacniając smaki bez ich dominowania.
Dysponujemy dużą ilością Trufy tygodniowo, aby zaopatrzyć zarówno dostawców, restauracje, jak i klientów końcowych.
Eksportujemy świeżą trufę wysokiej jakości do Europy, Azji i Ameryki.
W TRUFASA specjalizujemy się w produkcji i sprzedaży trufli czarnej. Nasze plantacje znajdują się w głębi Castellón, idealnym otoczeniu do pozyskiwania trufli o optymalnej jakości. Eksportujemy na całym świecie świeżą truflę czarną (Tuber melanosporum), znaną również jako trufla z Périgord, truflę letnią (Tuber aestivum) oraz truflę jesienną (Tuber uncinatum). Dodatkowo oferujemy starannie wybraną...
... kulinarną. Jedną z najważniejszych jest trufla zimowa Tuber Melanosporum, która ma szorstką konsystencję, okrągły kształt i zazwyczaj nie waży więcej niż 200 gramów. Jej zewnętrzny kolor waha się od brązowego do czarnego w zależności od stopnia dojrzałości, a wewnątrz jest czarna z drobnymi białawymi gałązkami (gleba) Tuber aestivum (truflaletnia), Tuber uncinatum (trufla jesienna)...