...aby zaoferować wino pełne i mięsiste, reprezentujące prestiż win Bordeaux.
WINIFIKACJA
Tradycyjna winifikacja w stalowych zbiornikach.
WINOGRONA
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
DEGUSTACJA
Jasny, ciemny kolor granatowy.
Owocowy nos z aromatami czarnej porzeczki, jeżyny i wiśni węgierki.
Okrągły, zrównoważony i trwały smak z dojrzałymi i ciepłymi taninami.
POŁĄCZENIA Z JEDZENIEM I WINEM
Do podania z polędwicąwołową, pieczonym wieprzowiną z suszonymi śliwkami lub dojrzałym serem.
Serwować w temperaturze 18°C.
NAGRODY
2012: Brązowy Medal na IWC 2013.
...Akord: metwin z serami, dziczyzną, potrawami w sosie, potrawami pikantnymi, czerwonymi mięsami (faszerowany bażant, kurczak, polędwicawołowa w cieście)
Winifikacja: Zbiory są ręczne w skrzynkach z podwójną selekcją. Winifikacja odbywa się w małych zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury. Fermentacja malolaktyczna przeprowadzana jest w zbiornikach w osobnym pomieszczeniu...
...Polędwicawołowa dla psa: Grzeszek Toutou-naturel!
Jako właściciel zwierzęcia, znalezienie odpowiedniego produktu do żucia dla Twojego psa może być trudnym zadaniem. Jedną z najbardziej obiecujących opcji, która zyskuje na popularności w ostatnich czasach, jest rolka z policzka wołowego. Podaruj mu niezapomniane doświadczenie żucia i pozwól mu cieszyć się tą nieodpartą przekąską w pełni...
...Jego intensywny bukiet ujawnia aromaty suszonych owoców, cytrusów, nuty suszonego moreli i pigwy.
Szampan Claude PERRARD Brut Tradition jest idealny jako aperitif z serowymi gougères. Może być również podawany jako przystawka z ciastem francuskim z szynką. Doskonale skomponuje się z drobiem lub polędwicąwołową w sosie.