W Segortrufa zajmujemy się wyłącznie sprzedażą świeżej trufli. Posiadamy szeroką i uznaną historię ponad 15 lat w dziedzinie trufikultur. Nasze pola uprawne znajdują się na ziemiach aragońskich, w idyllicznym otoczeniu o unikalnych cechach środowiskowych, które sprawiają, że jest ono idealne do produkcji trufli najwyższej jakości. Od sadzenia po zbiór, dbamy o każdy szczegół procesu, oferując prod...
... wszystkie mają jednak wartość kulinarną. Jedną z najważniejszych jest trufla zimowa Tuber Melanosporum, która ma szorstką teksturę, okrągły kształt i zazwyczaj nie waży więcej niż 200 gramów. Jej zewnętrzny kolor waha się od brązowego do czarnego w zależności od stopnia dojrzałości, a wewnątrz jest czarna z delikatnymi białawymi ramifikacjami (gleba).
Tuber aestivum (trufla letnia), Tuber uncinatum (trufla jesienna), Tuber melanosporum (trufla zimowa) i Tubermagnatum (trufla biała).
...Nadzwyczajne oliwa z oliwek extra virgin o aromacie białego trufla, białej trufli z Piemontu, Tubermagnatum Pico.
Coupage z wielką selekcją odmian Farga, Aragonesa, Nana, Regues i Llumeta, zbieranych w dokładnym momencie dojrzałości, a ich odpowiednie proporcje oleju i aromatu dają początek tej wspaniałej oliwie. Jej proces produkcji jest tradycyjny, jak to robili ludzie w dawnych czasach, wyciskając sok z oliwek w młynie na zimno, bez pośpiechu i z dbałością o każdy krok.
Jej piękna prezentacja sprawia, że jest idealna na prezent na wydarzenie lub uroczystość.