Francja, Bayonne
Założona w 1994 roku, OKIN, co w języku baskijskim oznacza "piekarz", to rodzinna firma z siedzibą na wybrzeżu baskijskim. Jesteśmy wyłącznie piekarzami. Od momentu naszego powstania, 25 lat temu, a także dzisiaj, pozostajemy wierni chlebowi. Chleb to produkt, w który wierzymy i który stanowi podstawę naszej diety. Nadal się rozwijamy, dbając o każdy szczegół naszych najbardziej klasycznych chlebó...
Hiszpania, Bera
...Maszyna zaprojektowana do produkcji chleba o wysokim nawodnieniu (70-90% wody). Dzięki swojemu specjalnemu procesowi: twarda mąka, ważny czas odpoczynku, mniejsze uszkodzenia podczas krojenia itp., pozwala na produkcję chleba wysokiej jakości w różnych kształtach. W obrębie TXA-MINI kawałek ciasta musi być rozłożony ręcznie. Po podziale - formowanie automatyczne, zbieranie produktu jest ręczne. Rodzaje chleba: klasyczna Ciabatta we wszystkich jej kształtach: baston, bagietka, kanapka, mały, spiczasty itp.