Doly-Com Distributie SRL to wiodący producent przetwórstwa mięsa w Rumunii, z siedzibą w Botoszany, Rumunia. Jest to jeden z największych zakładów ubojowych dla bydła, owiec oraz zakład rozbioru wieprzowiny, wołowiny i jagnięciny/baraniny.
Firma ma zdolność uboju 60 000 sztuk rocznie oraz zdolność produkcyjną wynoszącą 2 672 ton tygodniowo, zajmując 7 477,65 m².
Jesteśmy certyfikowani jako jeden z...
...Pieczona łopatka wołowa pochodzi z łopatki wołowej. To bardzo aromatyczny kawałek mięsa, który jest na tyle wszechstronny, że można go przygotować w całości jako pieczeń, pokroić na steki i usmażyć na grillu lub na patelni, cienko pokroić do stir-fry lub pokroić w kostkę do wolnego gotowania w duszonym daniu lub zapiekance.
...Polędwica to najdelikatniejszy kawałekwołowiny. Ma również niewiele tłuszczu, co czyni ją ulubieńcem tych, którzy kochają steki, ale jednocześnie dbają o spożycie tłuszczu. Dla większości zaskoczeniem jest, że stek z polędwicy ma mniej tłuszczu niż równoważna waga udka kurczaka. Jeśli dbasz o wagę, ale masz ochotę na delikatny stek, polędwica jest idealnym wyborem.
Steki z polędwicy najlepiej...
...Będąc dobrze wyćwiczonym mięśniem, spiczasty koniec ma wysoki stopień tkanki łącznej i najlepiej nadaje się do powolnych, wilgotnych metod gotowania, takich jak duszenie i zapiekanki. Ten kawałekwołowiny jest idealny do szarpania, ponieważ dosłownie rozpada się podczas gotowania.
...
Przednia noga z kością w plastrach 3-4 cm
Kawałek języka
Wysoka rib
Kość szpikowa w kawałkach mrożona
Kość szpikowa cięta 5 cm mrożona
Pierś bez kości
Pierś bez kości - PAD
Kawałek bez kości 80/20
Kawałek bez kości 70/30
Bavette PAD
Flank steak PAD
Przetwory mięsne z wołowiny
Sekcje R1
Sekcje 98/02
Sekcje 95/05
Części tylnej ćwiartki wołowiny
Udziec 3' cięcie
Górna część z pokrywą 8+
Górna część bez pokrywy
Górna część bez pokrywy - PAD 3-5+
Dolna część z rolką
Dolna część bez rolki z ścięgniem bocznym
Dolna część bez rolki bez ścięgna bocznego...
... połączenia, takie jak deska wędlin, kurczak z młodymi ziemniakami lub piękny kawałekwołowiny. Prawdziwa miłość od pierwszego łyka!
Objętość: 75cl
Typ: Wino czerwone
Szczep: 100% Syrah
AOC: Crozes-Hermitage
Starzenie: Do picia już teraz i do przechowywania do 2032 roku
Temperatura serwowania: 16-18°C...
...Nez
noty smakowe czerwonych i czarnych owoców, lekko waniliowe
Akord potrawwino terrina z zająca, kawałekwołowiny, nadziewana noga na poduszce z ziemniaków, królik w gibelotte lub ciasto czekoladowe
Winifikacja dojrzewanie 1 rok w beczkach z francuskiego dębu (25% w nowych beczkach i 75% w beczkach rocznych)
Oko: gęsta i ciemnoczerwona barwa
Usta: miękkie taniny jako znak długowieczności
Rada...
Właściciel – szef kuchni Peter De Clercq z restauracji Elckerlijc potrafi grillować jak nikt inny. Słusznie zdobył tytuł ‘Mistrza Świata w Grillowaniu 2003’ z belgijskim zespołem.
W restauracji Elckerlijc serwują ponad 20 ras wołowiny pochodzącej od znakomitego rzeźnika Hendrika Dierendoncka z Sint-Idesbald oraz Van Landschoota z Adegem. Każdy kawałek jest starannie dojrzewany przez dwa do ośmiu...
...Jeśli zamawiasz od niedzieli do środy, otrzymasz mięso w ciągu 24 do 48 godzin po opuszczeniu naszego warsztatu. Wszystkie zamówienia są dostarczane schłodzone i świeże dzięki dostawie DHL Express! Każdy kawałek jest autentyczny, starannie wyselekcjonowany i ręcznie krojony.