...Gorgonzola to ser żółty o surowej konsystencji w kolorze słomkowym, którego zielone prążki są wynikiem procesu pleśnienia, czyli powstawania grzybów. W wersji Dolce jest kremowy i miękki, o szczególnym i charakterystycznym smaku, lekko pikantnym. W wersji Piccante ma bardziej wyrazisty i mocny smak, którego pasta jest bardziej pleśniowa, zwarta i krucha. Produkowany z mleka pasteryzowanego pochodzącego z obór znajdujących się w regionie pochodzenia, z dodatkiem kultur bakterii mlecznych i wyselekcjonowanych pleśni, naturalnie pozbawiony laktozy. Dostępny w klasycznych formatach.
Włochy, Pasturo
...Ser pleśniowy z truflami, miękki i kremowy, łatwy do smarowania. Jego pleśń rozkłada się równomiernie w całej masie, a smak nabiera odcienia bliższego mleku. Całościowy smak łączy w sobie kuszącą słodycz sera z charakterystycznym smakiem trufli. Średnia waga: 1,5 kg Minimalny czas dojrzewania: 50 dni...
Włochy, Orbassano
...Ravioli w kształcie słonecznika, nadziewane gorgonzolą i orzechami, to kulinarne arcydzieło, które ucieleśnia elegancję i wyrafinowanie kuchni włoskiej. Delikatne ciasto jajeczne otacza kremowy i aromatyczny farsz, w którym gorgonzola, ze swoimi odważnymi i aromatycznymi nutami, harmonijnie łączy się z chrupkością i okrągłym smakiem posiekanych orzechów.
Malta, Triq L-Oratorju In-Naxxar
... pokojowej przez jakiś czas. Upewnij się, że ubijasz gorgonzolę, aż stanie się kremowa. Im dłużej będziesz ubijać, tym bardziej kremowa będzie gorgonzola. Dodaj bitą śmietanę i wymieszaj, aż będzie kremowa i sprawi, że pocieknie Ci ślinka. Dodaj śmietanę do swojego sifu do bitej śmietany i, używając naboju do bitej śmietany, nałóż ładną plamkę do subtelnej miski. Dodaj ćwierć świeżej figi i smacznego!
...Sos z leśnych grzybów Maiski, ten klasyczny kremowy sos zimowy z smażonymi leśnymi grzybami jest pełen smaku. Doskonale pasuje do smażonej czerwonej mięsa, chrupiącego drobiu, ale również nadaje dodatkowy akcent Twoim dziczyznom. Na głównym zdjęciu dodatkowo ozdobiliśmy go serem pleśniowym, takim jak Gorgonzola lub Blauwe Achelse, kawałkami orzechów laskowych i listkami rozmarynu. Na drugim zdjęciu widać smażoną dziką zwierzynę, kulki ziemniaczane, jabłka Maïski z żurawiną i nasz sos z leśnych grzybów!

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play