...Przetworzona część rośliny: nasiona
Środek ekstrakcyjny: etanol i woda
Nośnik: maltodekstryna
Nazwa naukowa: Juniperus communis
Jałowiec, roślina z rodziny cyprysowatych, ceniony jest za swoje aromatyczne jagody. Zawierają one olejki eteryczne, takie jak alfa-pinen i terpen, które nadają jałowcowi jego charakterystyczny smak i zapach.
Nasze produkty sprzedawane są w hurtowych ilościach. W...
... gotowania kapusty kiszonej oraz przy przygotowywaniu pasztetów, dziczyzny lub pieczeni.
Intensywny aromat jagody jałowca doskonale nadaje się również do marynat, bulionów rybnych i ragout.
Oczywiście, jagoda jałowca jest obecnie znana z zastosowania w ginie i wybornych destylatach.
Zawartość: 50,00 g
Numer artykułu: 391006...
... rokiem p.n.e. Jagody i nasiona znaleziono w dołach, co wskazuje na ich użycie jako przyprawy. Zastosowanie: Jałowiec ma pikantny, słodko-gorzki smak oraz drzewny i gorzki zapach. Jest bogaty w witaminę C i przeciwutleniacze. Jagodowe owoce w kształcie baldachimu są używane do aromatyzowania różnych napojów. Oprócz zastosowania w napojach, jałowiec jest również używany w marynatach i kiszonej kapuście.
...Olej jałowcowy BIO jest destylowany z jagód i igieł drzewa jałowca za pomocą pary wodnej. Ma żywiczny, aromatyczny zapach, który przypomina relaksujący spacer po lesie.
W medycynie naturalnej znajduje zastosowanie w farmaceutykach na problemy trawienne, zapalenia dziąseł czy napięcia mięśniowe, ponieważ olej jałowcowy BIO przypisuje się działanie przeciwzapalne.
Na tym działaniu opiera się...