Włochy, Sciacca
... względem środowiskowym i etycznym. NOCERBIA to oliwa z oliwek extra virgin od UPO Sicilia Spółdzielnia Społeczna. Koneserzy, smakując oliwę z oliwek extra virgin Nocerbia, od razu dostrzegają, że jest to produkt sycylijski. Skład linii Nocerbia powstaje z oliwek Nocellara del Belice, Cerasuola i Biancolilla. Metoda tłoczenia w cyklu ciągłym w kontrolowanej temperaturze z ekstrakcją na zimno.
Francja, Ecully
SHAL PARIS to marka naturalnych i BIO kosmetyków. Aby zaoferować Państwu to, co najlepsze, wybraliśmy 100% czysty olej z nasion figi kaktusowej. Luksus produktu wysokiej jakości: ekstrakcja na zimno w laboratorium o ludzkiej skali, które przestrzega norm i dobrych praktyk produkcyjnych. Państwa produkty doskonałej jakości są uprawiane na polach ekologicznych i pakowane we Francji. Eliksir...
Belgia, Angleur (science Park Liège)
.../lub granulowanych oraz pokrytych w procesie fluidyzacji: - Witaminy B1, B6, B12 w jakości farmaceutycznej GMP w procesie kompresji na zimno. - Bakterie kwasu mlekowego i inne, mikroenkapsulowane aromaty, ekstrakty roślinne. Ekstrakty z fermentowanych papai dla przemysłu spożywczego. Analizy witamin B1, B6, B12 w laboratorium GLP. Rozwój nowych form galenowych witamin D, C. Badania i rozwój...
... godzin od dostarczenia, przy użyciu procesów mechanicznych (ekstrakcja na zimno); taki sposób pozwala uzyskać oliwę extra virgin o wyższej jakości. Na pierwszy rzut oka, nasza oliwa, produkowana wyłącznie w rejonie FARNESE, ma kolor szmaragdowej zieleni z złotymi refleksami i emanuje owocowym zapachem przypominającym dojrzałą oliwkę tuż po zbiorze. Cieszy się wyrazistym smakiem, z nutami karczocha. Po spróbowaniu pozostawia w ustach przyjemnie pikantny i gorzkawy posmak z migdałowymi akcentami. Jest bogata w witaminę E, polifenole i inne przeciwutleniacze.
Włochy, Biancavilla
... końcowego oraz chroni drzewo i sam owoc. Ekstrakcja, tłoczenie, odbywa się na zimno w ciągu 8-12 godzin po zbiorze. To kluczowy etap dla zapewnienia produktu wysokiej jakości. Przechowywanie odbywa się w specjalnych aseptycznych pojemnikach ze stali nierdzewnej, gdzie zachodzi naturalna sedymentacja; następnie oliwa extra virgin jest przechowywana w silosach ze stali nierdzewnej, w oczekiwaniu na pakowanie. Historyczna firma Cuscunà jest jedyną, która oferuje możliwość adopcji jednego lub więcej drzew oliwnych.
Francja, Saint Pierre Sur Dropt
Producent i handlowiec miodu. Nasza firma oferuje miody pochodzące z naszej produkcji, a także od naszych partnerskich pszczelarzy z całej Europy: -FRANCJA -HISZPANIA -BUŁGARIA Współpracujemy wyłącznie z pszczelarzami, którzy szanują pszczoły. Nasze miody są w 100% autentyczne. Brak mieszania, ekstrakcja na zimno. Praca z jakością na dłuższą metę z naszymi klientami w atmosferze zaufania jest...
Niemcy, Stuttgart
... czyszczenie wnętrza - Głębokie czyszczenie wnętrza - Renowacja reflektorów - Woskowanie, nano- i ceramiczne uszczelnianie - Dodatkowe usługi Wnętrze - Odkurzanie - Okna - Podsufitka - Ekstrakcja na zimno - Tapicerki drzwi - Leczenie ozonem - Dezynfekcja klimatyzacji - Skóra, tapicerka i Alcantara - Kierownica, kokpit i deska rozdzielcza - Czyszczenie, pielęgnacja i uszczelnianie Zewnętrze - Mycie...
Hiszpania, Pegalajar
Owoc tradycji i wysiłku pokoleń, nasza firma SCA Santa María powstała w 1968 roku. Do tej tradycji wysiłku i hojności dołączamy nasze pola, cenione za swoją stałą i wysoką wydajność, znakomite rezultaty oraz łatwość uprawy. Produkcja olejów Oleobercho odbywa się w sposób całkowicie mechaniczny, za pomocą naturalnego procesu dekantacji i w minimalnych temperaturach (ekstrakcja na zimno), bez...
Włochy, Pienza
... tłoczona w ciągu dwudziestu czterech godzin. Ekstrakcja oliwy odbywa się poprzez tłoczenie na zimno oraz za pomocą nowoczesnych procesów mechanicznych, dzięki którym uzyskany produkt zachowuje niemal wszystkie typowe właściwości organoleptyczne świeżej oliwki. Firma może poszczycić się niemal stuleciem doświadczenia w branży, dzięki ważnej profesjonalizmowi zdobytemu przez swojego założyciela, pana REMO MONACI.
Grecja, trikala
oliwa z oliwek extra virgin - tłoczona na zimno w temperaturze 25 °C - ekstrakcja dwuetapowa...
Włochy, Barletta
Historia rodziny Vallarella to opowieść o miłości. Zaczęła się około 1920 roku. Jesteśmy producentami z urodzenia i stajemy się przetwórcami naszej produkcji oliwy. Nasza firma jest w całości organiczna, dbamy o nasze gaje oliwne zgodnie z regulacjami ekologicznymi, czas między zbiorami a tłoczeniem wynosi 24 godziny, a ekstrakcja odbywa się na zimno, aby zapewnić, że finalny produkt ma wszystkie cechy organoleptyczne, które powinien mieć dobry produkt oliwny.
Gospodarstwo rolne Faggeto produkuje głównie oliwę z oliwek extra virgin. Cały proces produkcji odbywa się w firmie, od zbioru po mielenie oliwek, które odbywa się w zakładzie tłoczni. Tłocznia działa w trybie ciągłym, a ekstrakcja odbywa się całkowicie na zimno. Firma produkuje również wyroby piekarnicze, które są wytwarzane głównie z oliwy z oliwek extra virgin oraz mąki uzyskanej z zbóż...
Ekstrakcja na zimno w dwóch fazach...
Włochy, Capriglia Irpina
...ekstrakcja, pakowanie. Każdy krok jest delikatny i ważny, aby uzyskać oliwę z oliwek extra vergine wysokiej jakości. Oliwki, z których uzyskujemy naszą oliwę, są zbierane ręcznie, starożytną metodą „bacchiatura” i mielone w kamiennych żarnach. Tłoczenie na zimno uzyskanej masy, realizowane wyłącznie za pomocą procesów mechanicznych, zapewnia oliwę o niskiej kwasowości (maks. 0,5%). Wszystko to odbywa się w Capriglia Irpina, a dla większej pewności możemy gościć wszystkich, którzy chcą zobaczyć na własne oczy.
Dwufazowa ekstrakcja na zimno...
Włochy, Campagna
... nieprzyjemne smaki spowodowane nadmiernym i natychmiastowym odkwaszeniem (gorycz). 2) Ekstrakcja centryfugowa, więc bez wstrząsów (w przeciwieństwie do wirówki) przy bardzo niskich obrotach i bez użycia separatorów wirówkowych (klarowników), z pierwszego tłoczenia i całkowicie na zimno. DZIĘKI TYM DWÓM EKSKLUZYWNYM METODOM zachowane są wszystkie cechy najlepszej oliwy: zapach, kolor, smak, aromat i cechy organoleptyczne. Odmiany naszej ekskluzywnej produkcji to: rotondella, carpellese, frantoio i leccino. Nasza marka handlowa to „ORO DEL SELE”.
... połączoną z wykorzystaniem mikroorganizmów i produktów ekologicznych. Firma produkuje soki jabłkowe, a ich ekstrakcja odbywa się poprzez tłoczenie na zimno, aby zachować nienaruszone składniki odżywcze i organoleptyczne owoców. Produkuje również ocet balsamiczny z jabłek, który dojrzewa w dębowych beczkach, aby uczynić produkt unikalnym w swoim rodzaju.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play