...Oferujemy drożdże od firm Laffort, Erbslöh, Lallemand, LaLittorale i Fermivin. W naszej ofercie mamy ponad 40 różnych drożdży.
Francja, Cavignac
...Według historyków, drożdże są pierwszymi mikroorganizmami, które zostały użyte przez człowieka. Chociaż proces fermentacji nie był wówczas rozumiany, ludzie wykorzystywali je do uzyskiwania bardziej strawnych pokarmów i napojów, o przyjemniejszym smaku i dłuższym okresie przydatności do spożycia. Fermentacja przez długi czas była uważana przez ludzi za zjawisko boskie. Zalecenia dotyczące...
... w suchym miejscu, z dala od światła, ciepła i wilgoci. Suplement diety, nie może zastąpić zróżnicowanej i zrównoważonej diety. Należy spożywać w ramach zdrowego stylu życia. Trzymać poza zasięgiem małych dzieci. Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki. Ekstrakt suchy z Kurkumy: 200 mg w tym Kurkumina: 6 mg Ekstrakt z Głogu z jednego i dwóch stylów: 190 mg Czerwone drożdże ryżowe: 187,2 mg w tym Monakolina K: 2,995 mg...
Niemcy, Geldern
... wysokiej gęstości, mleko wapienne, polielektrolity, ług sodowy, zawiesiny, chlorek żelaza, siarczan żelaza, pigmenty do tworzyw sztucznych, kwasy, rozpuszczalniki, mieszanki poliestrowe, środki czyszczące, pasta do zębów, szampon, mydła, kremy, wybielacze, barwniki, kleje, antybiotyki, farby, pigmenty do płytek i cegieł, dodatki do betonu, farby sitodrukowe, lateks, woda destylowana, drożdże piwne, tłuszcze spożywcze, naturalne aromaty, czekolada, lody, mleko i jogurt. Wydajność: do 20 m³/h Ciśnienie: do 15 bar Podciśnienie: do 0,9 bar Temperatura: do 80°C...
Francja, Sète
... kulinarną regionu Molise. Te kulki mozzarelli są obtoczone w złocistej, chrupiącej panierce, której składniki są całkowicie naturalne, takie jak starannie wybrana mąka, papryka i naturalne drożdże, bez żadnych konserwantów. Aby skosztować tego przepisu, smażenie odbywa się w frytkownicy, wystarczą 2 do 3 minut smażenia. To wszechstronne danie, które można podawać zarówno jako finger-food na przystawkę, jak i na aperitif, dzięki szybkości przygotowania.
Austria, Fürnitz
... spożywczy jest dodawany do żywności i napojów, aby nadać im lekko kwaskowaty smak. Jest powszechnie stosowany w napojach typu cola i dżemach, gdzie nadaje im kwaśny lub cierpki smak. Rodzaj spożywczy jest również używany jako środek odżywczy dla żywności zawierającej drożdże. Pomaga to w zwiększeniu plonów w procesie produkcji bez tworzenia innych bakterii, które nie są niezbędne w dojrzewaniu żywności lub napojów. W produkcji cukru kwas działa jako katalizator reakcji. Kwas fosforowy przemysłowy jest używany jako środek suszący, katalizator i środek czyszczący. Numer CAS: 7664-38-2 Kod HS: 280920...
Francja, La Tessoualle
ECO CONSEILS to francuska firma produkująca i dystrybuująca naturalne i ekologiczne produkty do ekologicznego domu i ogrodu. Od ponad 15 lat dostarczamy dystrybutorom i punktom sprzedaży produkty ekologiczne, biologiczne i przyjazne dla środowiska. Współpracujemy z prawie 1200 sklepami BIO we Francji i w Europie. Aby móc oferować nasze artykuły jak najszerszemu gronu odbiorców, w 2017 roku zdec...
Włochy, Alseno
Profitech to firma specjalizująca się w projektowaniu i budowie systemów dozowania i pakowania dla produktów sypkich, granulowanych lub w kawałkach. Ponad dwudziestoletnie doświadczenie założycieli w branży pakowania pozwala zaspokoić oczekiwania najbardziej wymagających klientów pod względem niezawodności, jakości i efektywności. Firma ma na celu stać się technicznym partnerem klienta i wspiera...
Francja, Geispolsheim
Nasza firma EDELWEISS GROUP działa w branży spożywczej i oferuje produkty pochodzenia rosyjskiego i armeńskiego. Proponujemy również szeroki wybór innych produktów, takich jak konserwy (kawior z bakłażana, papryka z czosnkiem, pieczone warzywa, ...), dżemy i owoce kandyzowane (orzechy, truskawki, figi, biała wiśnia, ...), kompoty owocowe (wiśnia, dereń, brzoskwinia, ...), orzechy, chipsy i inne p...
Austria, Königsdorf
...Natychmiastowy proszek pełnotłustego mleka w proszku Wilgotność 2,5% max Laktoza 36,0% min Tłuszcz 26,0% min Białko; 24,0% min Popiół 7,0% max Wskaźnik rozpuszczalności 1,0 max Kwasowość tytrowalna 0,15 max Kolor Kremowy/Biały Smak Przyjemny Liczba bakterii w standardowej próbce 50000 cfu/g max Coliformy 10 cfu/g max Staphylococcus 10 cfu/g max Salmonella Negatywna E. Coli 10 cfu/g max S. Aureus 10 cfu/g max Drożdże i pleśnie 250 cfu/g max Osad Dysk (/25g)Dysk 2 max Białko:> 24% Wilgotność:>5% Tłuszcz:> 26% Laktoza:ok. 38% Popiół:< 6,5%...
Francja, Malataverne
...Ciasto francuskie z emmental i mimolette. Jeszcze lepsze, jeśli lekko podgrzane w piekarniku w opakowaniu. Składniki: mąka pszenna, oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, emulgator mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, kwas cytrynowy, barwnik E160b), emmental 11,33%, mimolette (w tym jajko) 5,67%, sól, drożdże, barwnik E160b. Może zawierać śladowe ilości sezamu, soi, orzechów laskowych i migdałów.
Włochy, Venezia
...Przyjazny i aksamitny. Wysoka jakość słodu jęczmiennego i pszennego oraz finezyjne drożdże górnej fermentacji nadają tej Blanche bogaty i orzeźwiający smak, z delikatnymi owocowymi aromatami. Naturalnie zmętniony. Stanowi doskonałe uzupełnienie do przystawek, dań rybnych i owoców morza, białego mięsa oraz świeżych tart owocowych. Doskonały jako aperitif.
Niemcy, Geretsried
...Możliwe przyczyny są liczne. Dzięki różnorodności roślinnej możesz w prosty sposób wzbogacić miskę swojego pupila i wspierać jego trawienie. Pomocne źródła błonnika, takie jak łuski psyllium i cykoria, mają działanie wiążące. Składniki takie jak drożdże piwne, koper włoski, anyż czy olej z czarnuszki nie tylko uspokajają, ale także wzmacniają. SPRÓBUJ I ZMIEŃ W PROSZEK! Wsparcie w problemach trawiennych Bogaty w błonnik do regulacji Dla uspokojenia, stabilizacji i regeneracji Odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych...
Szwajcaria, Hendschiken
...Produkty mrożone wstępnie pieczone, 76g Składniki: Pomidory 29%, (środek zakwaszający kwas cytrynowy), mąka pszenna, woda, ser 10%, pieczarki (przeciwutleniacz kwas askorbinowy), tłuszcze i oleje roślinne nieutwardzone (tłuszcz palmowy (zrównoważony), olej rzepakowy), skrobia, drożdże, szynka (sól peklująca azotynowa konserwant E250, stabilizator E452, kwas cytrynowy E331), cebula, sól, mąka...
Wielka Brytania, Stoke On Trent Tunstall
...°C SKŁADNIKI: Woda, skrobia kukurydziana, oliwa z oliwek extra virgin, włókna roślinne (burak, psyllium), maltodekstryna, białko grochu, mąka quinoa, suszony zakwas ryżowy (mąka ryżowa, woda, drożdże), zagęszczacz: hydroksypropylometyloceluloza (E464), skrobia ziemniaczana, sól, drożdże. WARTOŚCI ODŻYWCZE; Energia KJ (g): 967 Wartość energetyczna kcal (g): 230 Białko (g): 3 Węglowodany (g): 37.3 w tym cukry (g): 0.4 Całkowita zawartość tłuszczu (g): 5.9 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0.7 Błonnik pokarmowy (g): 8 Sól (g): 0.98...
Belgia, Mont-Saint-Guibert
...te dekstryny są dalej rozkładane na cukry fermentowalne za pomocą glukoamylazy. W procesie fermentacji te cukry fermentowalne są częściowo przekształcane aerobowo, ale głównie anaerobowo przez Saccharomyces cerevisiae (drożdże) w biomasy i etanol; surowiec zawierający cukier, taki jak np. trzcina cukrowa, może być bezpośrednio podawany do fermentacji po kruszeniu. Grupy procesów upstream: - Magazynowanie - Czyszczenie - Mielenie / Kruszenie - Zacieranie - Płynizacja - Sacharyfikacja - Fermentacja (wsadowa lub ciągła)...
...Ten produkt to 5-litrowy pojemnik z roztworem do dezynfekcji powierzchni, wyprodukowany we Francji. To idealny dodatek do bezpiecznej dezynfekcji Twoich powierzchni. Zastępuje produkty higieniczne, takie jak mydła. Jego prosta obsługa sprawia, że jest to doskonały materiał do dezynfekcji, który dba o Twoją higienę i zdrowie na co dzień. skład: Alkohol etylowy, nr CAS 64-17-5 (66% m/m) typ: dezynfekcja powierzchni schnący: szybki Spektrum antymikrobowe: Bakterie, drożdże, pleśnie i wirusy Przechowywanie: 2 lata pojemność: 5 litrów...
Włochy, Sp
...Integracja żywnościowa o działaniu SIMBIOTYCZNYM (Prebiotyk + Probiotyk), zawierająca MGP Gold (liofilizowany owoc papai o wysokiej aktywności enzymatycznej) oraz Kluyveromyces marxianus B0399 (PROBIOTYCZNY DROŻDŻ LAKTOZOWY). Główne składniki: MGP Gold (liofilizowany owoc papai o wysokiej aktywności enzymatycznej wyrażonej w papainie), Kluyveromyces marxianus B0399 (drożdże laktozowe o działaniu...
Belgia, Angleur (science Park Liège)
...MICROBELCAPS produkuje między innymi suchy ekstrakt z fermentowanej papai. Produkt ten występuje w różnych formułach, w tym z dodatkiem naturalnych aromatów. - Czysty ekstrakt z fermentowanej papai - Aromatyzowany ekstrakt z fermentowanej papai wzbogacony o drożdże Boulardie i papainę - Standardowy ekstrakt z fermentowanej papai - Aromatyzowany standardowy ekstrakt z fermentowanej papai...
... smak i/lub zapach zup, bulionów i innych potraw. Powstają w wyniku hydrolizy substancji bogatych w białko. - Mieszanka przypraw: Produkty sypkie, które składają się głównie z wzmacniaczy smaku, soli kuchennej, powszechnych rodzajów cukru lub innych nośników. Dodatkowo mogą zawierać przyprawy, drożdże, warzywa, grzyby, zioła i/lub ekstrakty z nich. Oprócz słodkich i pikantnych przypraw oferujemy również różne rodzaje soli i cukru.
Słowenia, Ljubljana
...Winiarz: Korenika & Moškon. Region: Istria, Słowenia. Alk.: 14,5 % obj. Słodycz: Wytrawne. Rocznik: 2013. Objętość: 750 ml. Odmiana winogron: Malvasia. Winifikacja: 25 dni na skórkach (maceracja), bez prasowania. Fermentacja: inox (stal nierdzewna), drożdże autochtoniczne. Fermentacja malolaktyczna z użyciem bakterii autochtonicznych. Dojrzewanie: 12 miesięcy na drożdżach w beczkach dębowych...
Niemcy, Buchholz I. D. N.
...zachowało swoją pierwotną jakość, a wtryskiwacze, system paliwowy i pompa były w najlepszym stanie. ERC Protect z BL-U 100 to zapewnia. WYNIK ERC Protect z BL-U 100 zawiera stabilizatory, które zatrzymują proces starzenia się diesla. W rezultacie wydłuża się czas przechowywania i stabilność termiczna. Biocyd zapobiega zanieczyszczeniu paliwa mikroorganizmami, takimi jak bakterie, grzyby i drożdże. W...
Włochy, Salerno
... stomatologiczne, oddziały szpitalne, laboratoria analityczne, biura, klasy szkolne, przedszkola, toalety, windy, spiżarnie, małe miejsca o średnim zagęszczeniu i wysokim poziomie zanieczyszczeń. PHOTO4ALL jest w stanie zdezynfekować powietrze i powierzchnie, rozkładając szkodliwe substancje zwykle obecne w otoczeniu i neutralizując nieprzyjemne zapachy. Redukuje: wirusy, bakterie, pleśnie, drożdże, LZO, PM2,5 i PM10.
Niemcy, Südbrookmerland
... organizm dzięki zawartym specjalnym składnikom. Yucca Schidigera skutecznie pomaga w eliminacji zapachów ciała. Drożdże piwne dostarczają szereg witamin i mikroelementów dla zdrowej skóry. Chondroityna i glukozamina wspierają stabilność i funkcję więzadeł oraz stawów, a olej łososiowy sprzyja pięknemu, lśniącemu, samoczyszczącemu się i zdrowemu futru.
...zwiększa wchłanianie składników odżywczych; wzmacnia układ odpornościowy oraz poprawia wzrost i wydajność zwierząt. Zdrowie jelit i wydajność wspierane są przez mannan oligosacharydy wiążące patogeny, beta-glukany wspierające odporność oraz CitriStim, bogate źródło drożdży przyjaznych dla układu odpornościowego. Drożdże piwne są stosowane w składzie dla zdrowej skóry i lśniącej sierści. Układ odpornościowy jest wzmacniany dzięki zastosowaniu proszku serwatkowego; wspierane są mięśnie, narządy i komórki nerwowe. Karma jest wzbogacona w witaminy i minerały.
Austria, Mauterndorf
...System KL służy do dezynfekcji strumienia powietrza w centralnych systemach klimatyzacyjnych i wentylacyjnych. Moduł dezynfekcji powietrza służy do dezynfekcji strumienia powietrza w centralnych systemach klimatyzacyjnych i wentylacyjnych. Niepożądane mikroorganizmy, które powstają tam oraz są dostarczane z zewnątrz przez świeże powietrze, takie jak np. zarazki, wirusy, drożdże i zarodniki...
... pestycydów: Toksafen Max. 0,10 mg/kg DDT całkowity Max. 0,05 mg/kg Inne pestycydy (indywidualne) Max. 0,01 mg/kg PCB Max. 0,01 mg/kg Obecność następujących metali jest badana: Kadm Max. 0,02 mg/kg Rtęć Max. 0,05 mg/kg Miedź Max. 0,05 mg/kg Arsen Max. 0,10 mg/kg Ołów Max. 0,10 mg/kg Nikiel Max. 0,20 mg/kg Żelazo Max. 0,100 mg/kg Cechy mikrobiologiczne. Następujące analizy są przeprowadzane okresowo: Całkowita liczba żywych komórek <1000/gr. Salmonella neg./25gr. Mikroorganizmy lipolityczne < 10/gr. Drożdże < 10/gr. Pleśnie < 10/gr. Enterobakterie max 10./gr. E-Coli < 3/gr.
...Pakowane w tiulu Składniki: Mąka pszenna typu '0' – Masło – Rodzynki – Migdały – Świeże jajka (żółtko) – Cukier – Miód – Sól – Drożdże – Aromaty – Farsz z pasty migdałowej.
Hiszpania, Spain
...Hidrolizat kurczaka, ryż, białko pszenne, tłuszcz drobiowy, odtłuszczone białko rybne LT, rośliny strączkowe, naturalny aromat wątroby drobiowej, drożdże piwne, hemoglobina wieprzowa, olej rybny, suszone jajko, lignoceluloza, chlorowodorek glukozaminy, siarczan chondroityny, fosforan wapnia, tauryna, manano-oligosacharydy, frukto-oligosacharydy, naturalne przeciwutleniacze, witaminy i minerały, L-karnityna, chelat cynku, ekstrakt z yucca.
...25 KG Torba Kraft. Przeznaczenie Mieszanka do chleba Sudem (10 kg), składnik drożdże (na bułki 300 GR, na duże chleby 400 g) oraz woda (6 litrów) są mieszane, aż powstanie ciasto. Temperatura ciasta 25-27 °C przez 10 minut wolno, 7 minut szybko są wyrabiane. 1. Fermentacja 15 minut (na blacie) 2. Fermentacja, trwa 30 minut. Pieczenie przez 30-35 minut. 1 rok przechowywania w chłodnym i suchym miejscu.

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play