Włochy, Palagonia
Sycylijska Dobroć, młoda i dynamiczna firma sycylijska, zajmuje się produkcją pod marką Sycylijska Dobroć oraz handlem typowymi produktami sycylijskimi dla detalistów i klientów indywidualnych. Produkty są eksportowane i obecne na różnych rynkach europejskich. Aby uzyskać więcej informacji, możesz poprosić o wycenę, wysyłając e-mail na adres info@siciliangoodness.com lub alternatywnie odwiedzić st...
Niemcy, Valwig
...Ponad 50 ziół nadaje Moselfeuer New Generation jego unikalne działanie jako aperitif przed i jako digestif po dobrym posiłku.
Hiszpania, Murcia
...Ocet Espinal z piparrami jest wytwarzany z wyselekcjonowanych zielonych papryczek. Dzięki delikatnemu mięszu i cienkiej skórce, jest to bardzo ceniony produkt, który wzbogaca smak różnych potraw z roślin strączkowych, sałatek i mięs. Dodatkowo, doskonale sprawdzają się jako aperitif. Waga: 0,180 g...
Francja, Auros
...Kiełbasa suszona bez laktozy i glutenu. Naturalna osłonka z popielatym kwiatem. Ręcznie robiona w tradycyjny sposób, w domu. Ta sama masa co w kiełbasie z Pirenejów, z jeszcze bardziej wyrazistymi aromatami dzięki węższej osłonce. Sprawia radość podczas kolacji aperitif.
Francja, Rouvres Les Vignes
...Jego intensywny bukiet ujawnia aromaty suszonych owoców, cytrusów, nuty suszonego moreli i pigwy. Szampan Claude PERRARD Brut Tradition jest idealny jako aperitif z serowymi gougères. Może być również podawany jako przystawka z ciastem francuskim z szynką. Doskonale skomponuje się z drobiem lub polędwicą wołową w sosie.
Francja, Brissac Loire Aubance
...MILLESIME : 2020 CEPAGE : Pineau d'Aunis (50%), Gamay (50%). TERROIR : Limony gliniaste. VINIFICATION ET ELEVAGE : Winogrona zbierane w bardzo dobrej dojrzałości. Maceracja przez 24 godziny w niskiej temperaturze. APPELLATION : AOP Rosé d'Anjou. NOTES DE DEGUSTATION : Różowa, łososiowa barwa. Harmonijny nos z nutami małych owoców czerwonych. Smak pełen przyjemności, delikatny z wykończeniem pełnym owoców i pikantnych nut pieprzowych. ACCORD METS/VIN : Aperitif, wędliny, pizza, desery owocowe. TEMPERATURE DE SERVICE : Między 6 a 8°C. Kartony po 6 butelek 75cl...
Francja, Saint-Etienne
Francja, Laure-Minervois
...Aperitif, carpaccio wołowe, królik, gołąb, filet mignon, dodatki z pomidorów, papryki i bakłażana grillowane na oliwie z oliwek.
Francja, Furiani
...). - Przygotowania do wyrobu doskonałych ciasteczek według naszej tajnej receptury. - Słoika poivronnade, pysznej receptury do smarowania na zimno na aperitif lub do podania na ciepło z daniem makaronowym. - Paczki krakersów z nasionami, które doskonale uzupełnią naszą słoną pastę. - Słoika świeżego sosu pomidorowego z serem owczym z Korsyki. - Małego słoika soli z ziołami z maquis, zaproszenie do podróży. Referencja: COFFRETNIK30...
Francja, Pont D Ain
...Ten Dailuaine destylowany w 2007 roku dojrzewał w beczkach po bourbonie hogshead i ma świeży oraz kwiatowy profil. Bogaty, aromatyczny i oleisty, ten whisky zachował cały swój charakter, oferując najbardziej autentyczne doznania smakowe. Stan: Nowy produkt Kraj: Szkocja Region produkcji: Speyside Oznaczenie: Whisky Rocznik: 2007 Alkohol: 46° Pojemność: 70cl Producent: Dailuaine Szczep: Słód Dopasowanie do potraw: Aperitif i digestif...
Francja, Passa
...To wino z winogron muscat petit grain i muscat d’Alexandrie pochodzi ze starych winorośli rosnących na glebach gliniasto-piaszczystych, znajdujących się u stóp Albères i szczytu Canigou. Przyniesie Ci świeżość zarówno jako aperitif, jak i do ryby.
Francja, Saint Cannat
...WINIFIKACJA Bezpośrednie tłoczenie i fermentacja z kontrolą temperatury – mieszanie osadów na koniec fermentacji. DEGUSTACJA Jasnożółta barwa z zielonkawymi refleksami. W smaku wyczuwalne aromaty cytrusowe (cytryna, grejpfrut) oraz nuty roślinne (bukszpan, jaśmin). Idealne jako aperitif, do sałatek lub grillowanych ryb. Wino najlepiej podawać w temperaturze między 8°C a 10°C.
Francja, Brive La Gaillarde
...La Salers 16 % jest rozpoznawalna po swojej żółtej zakrętce. Miłośnicy gencjany cenią jej gorycz i charakterystyczny zapach jako aperitif. Pije się ją tradycyjnie czystą, z lodem, rozcieńczoną wodą gazowaną, odrobiną soku z cytryny lub kroplą likieru porzeczkowego. 100 cl, 16 % obj.
Francja, Saint-Loubes
...Prezentowana jest w niebieskich butelkach, które przypominają oceaniczne smaki: ostrygi, muszle, ryby, z którymi ta cuvée doskonale się łączy. Wino to można również degustować jako aperitif, gdzie jego oryginalna butelka pięknie ozdobi stół.
Hiszpania, Cox (alicante)
...Odmiana oliwki to cornicabra, która ma lekko gorzki posmak. Ten rodzaj oliwek jest idealny jako przekąska lub aperitif. Ponadto oliwka cornicabra charakteryzuje się ogromną wszechstronnością, jeśli chodzi o łączenie jej z innymi potrawami lub w sałatce.
Francja, Le Bignon Mirabeau
YOSHI DISTRIBUTION SAS jest firmą handlową zajmującą się importem i eksportem produktów spożywczych oraz alkoholi. Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem UMEYOSHI w Europie i na świecie. UMEYOSHI to tradycyjny japoński likier na bazie alkoholu ryżowego i umé, owocu bliskiego moreli i śliwki, uprawianego w archipelagu ze względu na jego soczysty i smaczny miąższ. Jego smaki z nutami migdałów i wiśni, po...
Francja, St Léger de Linières
Destylarnia de l’Anjou została założona w Saint Léger des Bois, kilka kilometrów od Angers. Jako miłośnicy tego regionu i produktów z Anjou, naturalnie postanowiliśmy założyć naszą pracownię w tym miejscu. Zostaliśmy przeszkoleni w zakresie destylacji oraz znajomości ziół w instytucie szkoleniowym w Bretanii. Ta wiedza pozwala nam na nieograniczone możliwości w tworzeniu napojów spirytusowych. P...
Hiszpania, Geneto San Cristobal De La Laguna
Kim jesteśmy Antica Compagnia Siciliana ERL SL, dynamiczna firma spożywcza, z siedzibą u stóp wulkanu Etna, z markami "Antica Compagnia Siciliana", "Mongibello Sicily GmbH", "Food of Sicily" oraz "Mongibello Sicily Franchising", zdołała połączyć wytwarzanie typowych produktów sycylijskich dbałość o starożytną sztukę kuchni sycylijskiej z najbardziej wyrafinowanymi potrzebami klientów, zarówno trad...
Turcja, Istanbul
Nasza Historia Kireçburnu Fırını to długoletnia rodzinna piekarnia znajdująca się w Kireçburnu, blisko Bosforu. Założona w 1957 roku, lokalizacja ta znajduje się na północ, gdzie spotyka się Bosfor z Morzem Czarnym. Zapach ciasteczek i wypieków miesza się z zapachem morskiej wody. Zapach, który rozpoczął się w 1957 roku, staje się coraz silniejszy. Dziedzictwo Kireçburnu Fırını polega na ochroni...
Francja, Pontarlier
Destylarnia GUY - Ostatnia rodzinna destylarnia absyntu w Pontarlier (Doubs, Burgundia-Franche-Comté, Francja). - 5 pokoleń z ojca na syna od 1890 roku. - Etykieta EPV (Przedsiębiorstwo Dziedzictwa Żywego), doskonałość francuskiego rzemiosła. - W trakcie uzyskiwania chronionej nazwy geograficznej "Absynt z Pontarlier". - Wielokrotnie nagradzana na krajowych i międzynarodowych konkursach (CGA Paryż...
Belgia, Dolembreux
...Poniższa lista nie jest wyczerpująca. Służy jako wskazówka przy wyborze. Jeśli masz inne życzenia, nie wahaj się z nami skontaktować. Wszystkie nasze dania są przygotowywane z świeżych produktów, które zmieniają się w zależności od sezonu. – formuła aperitif – przystawki na ciepło – przystawki na zimno – zupy – dania pośrednie – dania główne – sery – desery – formuła bufet zimny lub ciepły – formuła koktajli obiadowych – grille...
Włochy, San Pietro Di Feletto
...Wybór naszych najlepszych winogron glera z historycznej winnicy, dla wina, które już w nazwie ujawnia swoje nierozerwalne związki z ziemią, z której pochodzi. Najbardziej wytrawna wersja z resztkową zawartością cukru równą 0 g/l, idealna jako aperitif lub w połączeniu z przystawkami rybnymi i smakowitymi finger foodami.
Włochy, Maruggio
...Winogrono: Negroamaro – czarna Malvasia – Primitivo Obszar produkcji: Wschodnia część Taranto Typ gleby: Czerwona ziemia zmieszana z tufem i/lub wapieniem Typ uprawy winorośli: Wspierany alberello Średni wiek winnicy: 15 lat Średnia produkcja / hektar: 90/120 quintali winogron Rocznik: Wrzesień Metoda zbioru winogron: Ręczna Alkohol: 11% -12% obj. Kolor: Żywy róż Bukiet: Charakterystyczny winny Smak: Wytrawny, bardzo harmonijny Temperatura podawania (Celsjusz): 8° 10° C Zalecane: Aperitif, ryby i włoskie przystawki, owoce morza, delikatne zupy, a także warzywa, mozzarella i świeży ser.
Włochy, Sassello
...Nasza krem truflowy z grzybami to unikalny produkt. Idealny do smarowania na kanapkach lub grzankach jako aperitif, jako dodatek do makaronu, risotto, gotowanych/pieczonych warzyw, na mięsie lub w wielu innych przepisach. Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce, przykryty olejem i zużyć w ciągu kilku dni. SKŁADNIKI: Grzyby, trufle, oliwa z oliwek extra virgin, sól, naturalne aromaty Termin przydatności: 30 miesięcy, dostępne różne formaty...
Francja, Saint Christol De Rodières
...Składniki : 100 % Ocet Xeres z winogron pochodzących z Rolnictwa Ekologicznego Zalecenia dotyczące użycia : Można stosować w sosach vinaigrette, marynatach oraz do przyprawiania sałatek i warzyw. Można go również używać w Sabayon, w sosie słodko-kwaśnym, a także jako aperitif, dodając kilka kropli do Kirs. Ten ocet Xeres jest importowany z Andaluzji (Hiszpania). Produkt pochodzi z Rolnictwa Ekologicznego i jest kontrolowany przez ECOCERT F32600.
...Jasno słomkowy kolor z złotymi refleksami, kwiatowy aromat z pikantnymi nutami wanilii. Suchy smak, przyjemnie świeży i trwały. Połączenia: Idealny jako aperitif, z białym mięsem, daniami rybnymi, jeżowcami i skorupiakami, ostrygami.
...Ruševo żganie: dobrze wpływa na męskie problemy, o których kobiety nie wiedzą. Udało się je uzyskać w trudno dostępnych miejscach i w wymagających warunkach, a owoce są wypełnione olejami i aromatami. REGRAT: Gorzko-słodkie żganie to doskonały aperitif na wiosenne oczyszczanie organizmu po posiłku. Kwiaty mniszka lekarskiego zawierają wysoką zawartość węglowodanów. Zbierane są na początku wiosny na polach w okolicy destylarni. Dostępne w szklanych butelkach o pojemności 100ml, 200ml, 500ml, 700ml.
Francja, Les Riceys
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR VINIFIKACJA : Częściowa fermentacja malolaktyczna. Starzenie w piwnicy przez 5 lat. ASSEMBLAGE : 15 % wina rezerwowego solera perpetuel. DOSAGE : 10 g/l DEGUSTACJA : Ta cuvée czysty Pinot Noir prezentuje aromaty łączące białe kwiaty i cytrusy. Atak w ustach, okrągły i miękki, oparty na owocach w kompotach i wanilii, ujawnia drewniane nuty na finiszu. Ten szampan najlepiej smakuje jako aperitif oraz w trakcie całego posiłku.
...Typowe białe wino z północno-wschodnich Włoch; znane na całym świecie jako aperitif i jako doskonałe wino do makaronu, ryb i pizzy. Jest dobrze znane i bardzo lubiane przez Amerykanów i Anglików.
Pasujące produkty
Pinot Grigio - wino białe
Pinot Grigio - wino białe
...Nektar rabarbarowy to nasz najbardziej tradycyjny produkt z serii napojów rabarbarowych. Zawartość soku owocowego wynosi 55-60% i jest słodzony cukrem, co sprawia, że ten nektar doskonale nadaje się do drinków. Prosto jako szprycer z wodą mineralną lub jako aperitif z prosecco lub szampanem. Świeże truskawki dodane do niego tworzą orzeźwiającą sangrię. Rabarbarowy napój nadaje piwu...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play